amaran

aku suka cerita macam-macam. pasal itu la..ini la... campur-campur. penggunaan bahasa dalam blog ini adalah sgt tidak baik utk akademik especially yang mane nak pekse tu kan... but i dont care. sume benda n cerita serta ayat dlm ni adalah mengikut kesukaan aku sebab ini blog aku..bukan blog ko. so x payah la pandai2 nak kondem2 or komen2 ye. kalo ko suke menaip, sila buat blog sendiri and taiplah sampai lebam. i dont welcome any comment yg bersifat kepochi. tamat

Thursday, May 28, 2009

menonton wayang = happy!!

orang kate..kite kena pandai menggunakan mase sbb mase tu emas..n org kate jugak.. kadang2..kita kena tau cara minum air sambil menyelam.. *sambil menyelam minum air daa~~**

motip aku cite pasal masa n selam??? haha..mari lah kemari hey hey hey hey! aku nak cite nih.. aku kan cuti sminggu..ape korg pikir, aku ni cukup gagah nak dok umah je sminggu tu? nan ado! aku merayap2 nok! *ye..wlpn tetek ku msih belum stabil* tp aku x pedulik..celik je mate..mcm2 plan dlm otak aku..yg lagi best..cikudin n hajar ader kat umah..so ape lg..on je la projek!

dah 2 hari..aku asyik la jd pengunjung tetap MBO kat galaxy ni ha.. smlm..aku tgk..jeng jeng jeng.. TERMINATOR! sneak preview lg..cite kuar arini..tp aku dah tgk smlm..kirenye aku antara yg terawal la..gitew!

:: damn cool cite nih ::

memula nk tgk cite night at the museum 2..tp nk bli tiket tu..cikudin call. swuh amek terminator..best ar cite die..wlpn aku tekejut2..penuh emosi aku tgk tp tgn aku dok tampung tetek..ye ar..sakit dow! korg igt x sakit ke?

dah la hajar yg jd driver..kalo boley sume lubang kat jln tu die nak langgor..terjerit2 la aku swuh break..cheh! aku tau la aku golongan yg xmampu berbuat apape pd mase tu..tp nnt..bile aku dah boleh beraksi..siap ko jar! aku wat drift lg biar ko melambung kuar kete! muhahaha!!! gelak syaiton..

:: driver keji..siap ko jar! ::

tu smlm..tghri td lak cik cu aku dtg ngan anak2 die. so aku ape lg.. ajk la bbdk tu tgk wyg. n hari ni..cite2 aku nak tgk nite at the museum 2 berjaya!!

:: ni pon besh..xrugi xrugi ::

yippie!! best woo cite nih..mmg org yg wat citer nih penuh ngan daya imaginasi yg tinggi ar aku ase..hehew..n yang penting..org tu jugak mesti terel gile sejarah die..x mcm aku.. asal subjek sejarah je aku rase aku mcm nk kena sakit barah! malas gilos! tgk cite ni ngan 2 org adik sdare aku tu..biase la bebudak xreti dok diam..kejap bgn..kjp duduk..sabor je la..

:: yaya n kimi ::

and dr pemerhatian aku..cewah! bbdk skang dah maju weh..mase dah bg tiket tu kat org tu.. si yaya tanye aku..

yaya : wawi..no bape? (panggung no bape)
aku : no 4.. *sambil tu pandang cikudin.. " gile pandai! " *

aku dulu..nak gi wayang..sket pnye susah..mak n ayah aku xbwk. yang aku igt..1st wyg yg aku tgk..cite hunchback of notterdam tu..tu je la..itu pn kak iti aku yg bwk. mase tu die dah besar sket la..dlm tingkatan 3 kot..ntah! macih kak iti..kalo xsebab ko..mesti aku xtau wyg tu ape..haha!

dah abis tgk wyg tu..balik umah..si yaya ni trus on laptop nih..main game online. pergghh!! berbezakan bbdk zaman skang ngan dulu..dulu..nk pegang bukan laptop.. pc je pn..pak cik aku sket punye jage. siap duduk tepi lagi..ye ar..die takot la aku apape kan pc die tu..mane la tau..salah tekan..kot2 meletop ke!

hm..tu tandanye..dunia dah maju..surat kabar dah kecik! **haha tetibe!**

mlm esk mcm ade janji2 palsumu ngan zai.. nak tgk angel & demon. xtau la jadi ke x. papehal ko roger aku eh zai!

bye!

Wednesday, May 27, 2009

asyik cite tetek jer!

keji ar..dah tgh malam nih..tp aku dok terigt lagi yg sabtu ni aku kne gi jmpe doktor..cabot benang!! damn! ngilu dow!!

mak ayah aku sume dah ade ni hah..maghrib td dorg smpai. so..aku xlg sorg2!! yeehaa!! ha..cite kat dorg ni pasal nk kena cabut benang tu..abih reramai pakat wat cite ngeri kat aku..sengal nih! ade yg kate die rentap la..tarik salu kali la..hadooii..!! bile pikir2..ishk!

:: tidak doc tidak!! jgn apaapakan tetekku!! ::

aku ase mcm xnk je jmpe doktor tu sabtu nih..biar la aku idop ngan benang nih! **matila tetek aku berbenang spanjang hayat kan!** tp tu la..like it or not..kena jugak weh! ade sesape nak ganti tmpat aku angkat tgn! **zai! ko xpyh pura2 baik..turun tangan!..ko tu xde tetek pn!*

zai ni ley tahan gak mangkok die..aku saje la mengadu domba kate takot nk buang benang nih.. ala ala mintak simpati gitu..skali die bley reply..


" ke ko seram sbb tkt bile doc pegang je ko trangsang? "


gile keji ko nih..ape kaedahnye nk terangsang pulak..ishk!! otak nak kuning je 24 jam kan! i see u in court! *wah! tetibe court pulak!!*

tp xpe..layan kan je la ape pun jd nnt kan..rase sakit tu kan..menghapus dosa2 kecil..x gitew? * terus aku pose pakai serban*


assalamualaikum~~

Tuesday, May 26, 2009

pamela mesti nanges punye~~

hai semua!! ari ni aku cam bangun sgt awal..mulia kan..! haha! sbnarnye ade appointment ngan doktor le ari ni..tu yang gigih bgn awal tu..kalo x..nan ado! baik aku tdo smpai tghari..dah alang2 cuti.. xgitew?

apointment kul 9..kul 8.45 aku dh smpai sepital..jmpe doktor tu kejap je. die bagi result biopsi lump aku tu..thank god..bukan kanser. so aku pun sengeh2 je la kat doc
..

doc : knp? suke?

aku : mesti ar..

doc : knp suke?

aku : sbb bukan kanser..

doc dah bukak dressing tetek tu..wah! first time aku tgk hasilnye.. siap benang terjulur2 lagi..ngeri weh..telan air liur aku td..brdarah sket..fuh..! gile seram! seday jugak aku tgk tetek aku..dah x brape jelita.. *abisla saham aku merundum..kurang 5 ribu nih! **


akan tatapi!! aku vangga..kerana apa kwn2?? kerana saiznya masih sama!! weehooOO!! hahaha..kirenye..tetek aku ni masih mampu mengalahkan pamela aderson la! **larikss!!**

:: akak kecewa..masih ade yg mampu mengalahkan tetek meletop akak nih ::

skang aku kena jaga tetek ni bagai menatang tetek yg penuh gitew! * matila tetek yg penuh pulakk!!** masih kurang stabil aku tgk..xpe xpe..nnt die ok la tu.. ** kuar air mate darah smbil tgk benang yg terjulur2 **

sabtu ni aku kne jumpe lg doc tu..nk cabut benang tu plak..adoii..ngeri plak aku dgr.. dh terasa ngilu2 dh ni. oleh itu..biarlah aku mmbawa diri dulu. bye2!

Monday, May 25, 2009

cayang korg sume!

sminggu kena dok umah ni..best mmg best..tp..kekadang bushan weh! smlm baru sehari kena dok umah..aku mcm da sengal xtau nk wat pe..ye ar..nk kuar xblh..nk jln laju2 xbleh..ishk! mcm baru pas branak jew aku ase..

yg lg busuk..bile aku mmbayangkan bbdk pandan tuh lepak kat amed..huwaa!! nk ikot jugak..tp sapekah yg sudi menjemput aku ini mmandangkan aku x dbenarkan memandu.. cewah! but dorg ni mcm paham2 je...smlm..instead of dorg lepak kat amed..dorg lepak with me kat mah aku!! yeay!!

mcm2 mknan bbdk nih bwk..ade megi goreng yg of coz dtempah khas kat amed..pastu ade goreng pisang..phew! n yg terbaik...ade buah manggis kao!! kelass gitew..sronok aku..at least xla busan dok umah jer..lin lina zai jojo uti n nozi..oh xlupe jgk mak nozi..macih sbb teman aku yeh! really had fun 2gether yesterday kan!

dorg dtg buat cam umah sendiri je..air pn lina yg kena buat..siap bwk nescafe 3 in 1 lagik..haha..hidang2 pn dorg..aku? aku mmbantu la ape yg patot..tp asyik kena marah je ngan zainab tu..kejam ko eh! sejak tetek aku kurang sehat ni..ko mrh2 je aku kan..kalo x dulu..intan payung la..pengarang jantung la..huh! melampau!

dorg nih melayan uno card..main huru hara..kecoh je lebey..last2 lin n lina yg main dua org..baik korg main kat umah dow..! haha.. aku plak teringat la kat uno stacko..lg kecoh main ni..masing2 kojenye menjahanamkan bangunan! cool weh! lame dah xmain benda alah tu..

tgh2 main tu..mulut masing2 memekak je..aku rase uno tu jatuh bkn sbb xstabil..tp sebab getaran yg kuar dr mulut bebudak nih..tu yg abis tergolek benda tu..lg2 si jojo..ko pikir la sndiri..skali die hembus..fuh! klcc pn boley tumbang..i pulak uno kecik tu..mmg alamatnye berterabur lew..! **larik weh!! jojo kejar aku! smlm die kejar peragut..ni aku plak yg kena kejar..** tah mane dtg idea dorg nih nak main monopoly aku pn xtau..n kebetulan kat umah aku ade jugak monopoly tu.. **sape kate aku xberiadah?? aku main permainan dalaman cukup! **

:: tuan tuan tanah kedaung yg sedang berentap ::

monopoly ni lg satu hal..kecoh tu dah tentu la memasing..tmbah lg bergadoh2 pasal tanah..tah pape..kwn2 pn nk bergadoh.. tugas aku adalah banker.. slalu yg berkaliber je ditugaskan jd banker nih..disbabkan itu..aku la yg terpilih.. **huwaa!! sbnrnye aku xde geng ** lin n jojo satu geng..dorg yg menang. kecoh lebey..siap nk pose2 juara..chait! korg menang tu sbb aku xmain..tu je..kalo x..harapan la..haha!

:: share partner berjaya tgh kire harta ::

:: oh ye..itu adalah zai yang gagal..cuba menyelit2 diantara pemenang ::

:: skali lagi..juara monopoly..hmm..bajet korg artiss?? *eh apsal aku emo* ::

around 9.30 dorg balik..nk gi angkut washing machine pulak..aku nk hekot..tp xkn nk tgalkan adik akusorg2..mmg la x kn..lg pun mak nozi dah bising2 swuh aku dok dendiam kat umah..jgn lasak2..hmm..same je ayt die ngan ayt mak aku..haha!

xsabar aku nk kembali normal..xsbar nk gi PD reramai..huaagghh!! bestnye..~

Sunday, May 24, 2009

cite capa tunang

igt capa x? die rumet aku mase kat uitm..ala..kucing jahat tu..hmm..last week die brtunang. congrats weh..slamat jgk ko..xpyh pning2 pk rozi ke hape ke kan..huhu...

minah ni sengal sket..kate kat aku dlm kul 11 majlis start..aku dh la ade tkanan emosi sblm pegi tu..sume xmo tmn aku..cikudin xnk..hajar pn xnk memule. choy sgt..! ni sume apis pnye pasal..sape swuh ko prktikal jauh sgt?? kan dh ssh..xde sape nk bwk aku..haha! **matila kene lempang**


:: cupcakes tuk capa..aku xtau nk bwk ape ::

tp last2 hajar folow ar..biase ar..pakse rela..around 930 aku bgun n kul 10 aku dh kuar umah..quite rushing since capa kate kul 11 strt..xnk la aku smpai time org bincang2 ke hape kan..x meletop la nnt.wah! kaedahnye~~

tp aku smpai..minah ni pon xsiap lg. baru pas mndi..hantaran bnyak gile ok!! gile banyakk...aku tgk ats katil ade..bwh katil ade..celah lemari ade *gile tipu!* ok la..itu la caranye aku nk ckp hantarannye bnyak ngok..slalu org btunang 9 ke..10 ke..ni..smpai 32..hah! kao ado??? terperanjat la aku maknenye..


pas die dh siap makeup tu..biase ar..aku pn harus la menggeletis same..nk bergambor brsame org bertunang..aku nih..tunangnye tah bile..haha!


:: wif capang ::

:: close up sket mke bebudak gorjes nih! haha! ::

tgk si capa ni tunang mcm xcaye je..dulu mse ngan aku same2 wat keje gilo..**ye la..aku yg buat nye..die follow je..** kan pa? mcm2 kite buat..sampai tekencing2 dlm kete ko..haha! kisah chenta die nih pun mcm2..dr zmn faiz..pastu zaman budak payung tu..apetah namenye..aku lupe..pastu rozi..n at last die tunang ngan cikgu nih. ishhkk! ape plak tah name tunang si capang nih..lupe ar..

bile rombongan lelaki dtg..aku ngan sorg kwn capa pun pose2 santek nk gi amik hntaran dr dorg..**brtambah lg la hantaran capang nih** tp..wlpn dh bnyak camtu..korg yg pose2 cun dlm bilik ngan capa nih digegarkan dgn satu berita..


" hantaran dorg tu ada la dlm 38..kite bungkus la apape "


hah!!
ko xterperanjat??? aku terkujat dow..dan2 la dorg ni bungkus2 ape yg ade. sib baik ade si wa ngan kwn capa mimah tu.. aku ni tgn mase kecik idok la berbedung..riso plk aku kang hantaran si capang ni jd cam kartun..


so aku mcm kuis kuis sket je la..tlg la lipat2. bab bunge2..si wa yg setelkan..phew!! ko bygkan..org tgh bincang2 psl btunang la itu la ini la..aku ngan bbdk ni dok tonggeng2 buat hantaran tambahan..kan!! misali taw kwn2 ko ni capa!


:: aku adalah busy juga..bz tgk! ::

nway..really enjoyed myself dat day..mkn best. org ramai..xmcm tunang..mcm dh kawen je. ade ke patut si capa nih swuh aku jd pengapit die mase nk sarong cincin u..mmg x la..!! brani die nk swuh aku..kang kalo org tu xjd meminang die kang..xpasal2 je kang..hahah!!

:: capang wif hantaran yg banyak giloss. sume ni utk lelaki.. ::

congrats to ko capa n cikgu. kawen cpt2..weehoOOO!!

kisah sepital lagi

ni smbungan entry sblm nih..sbnrnye boley je buat satu entry..tp td cam mls nak sambung. pastu ttbe rase rajin plak..pastu malas..pastu rajin.. *hoih! amende nih??*

ha..kan ade org swuh aku bangun tu kan..ko tau sape? sape lg kalo bukan sihajar tu. memokak yo..poning kpalo xabih laie..kono pulak dongar soro potir die tu..ceh! *silo bukak kamus minang kalo ndak paham**

:: mase nih mmg aku tgh ngantuk gile..tp mulut sibuk.. " weh..amik gmbar aku..blog blog." haha..ini membuktikan aku tegar.. ::

:: time nih plak aku dah lelap..tp ttbe rase mcm hajar nak amik gambar..so..sengih je la! ::

pas sume dah setel tu..nurse dtg tnye aku ape prasaan aku lps operate..cewah!! xla..die tnye la psl background aku sket..sakit ape dulu..ade amik apape ubat tak..ha..camtu la..die xtau ke aku ngantok?? sengal..huhu. pastu dtg plak sorg lagi..cek BP plk..temperature la..mcm mcm..aish!

:: mcm kool je aku tgk jadik nurse nih..apsal la dulu aku xjd nurse..hmmm.. ::

pas ajar ngan ayah blik..tgal aku ngan mak je..time ni aku tdo kejap. tp xlena..asyik tjaga je..dh mule rase sengal2 kat tetek nih..** adooi..* tp aku lynkn je sakit tuh..perut sgt lapar..sbb xmkn. mlm sblm tu kan aku kne pose..gile weh..brbunyik2 perut aku!

mknan smpai aku trus blasah je..dorg bg ayam..mak aku kate xboley..tp aku mkn jgk..lapar giler. elok je tgh borak2 ngan mak n aunty sebelah katil aku tu..kak iti, faris n kak syura datang..yeay!! faris dtg gk mussy die!!

:: ni la paris ting ting..dah bsr kan! budak demok.. ::

faris wat lawak bongok..aku bagi die mkn belimbing yg aku dpt tu..smbil2 tu aku pancing ar die ngan hp.." helo faris..helo.." ko tau die wat ape? haha..die amik belimbing tu letak kat tinge die..haha..xlwk ke? aku ase lawak je! puas aku kaver2 gelak..

aritu mud si faris nih baik je..xmeragam mcm selalu..die siap main cak cak lg ngan aunty sbelah tu..pastu abis satu bilik die ronda..kail aku tu pun die goyang2..gile kuat jgk budak nih..last last mak aku amik die bwk gi main kuda kat mane tah..

:: mak aku ngan paris..macam main ngan kucing je..xreti dok diam ::

pas smyg jumaat tu ayah ngan adik2 aku smpai..kecoh mcm biase la..n tgh2 bising tu ttbe senyap je..sbb dorg sume kuar mkn. tinggal aku sorg je..baru nk tido..dtg plak sorg mmbr avid..bwk coklat..avid xdtg..die just kirim coklat kat kwn die yg dok cni..thanks yea.. =)

ramai jgk yg dtg ptg tu..capa n nisa..pastu lin n abu..dlm kul 6 tu jojo n lina dtg. zai patutnye dtg ngan dorg..tp tayar pancit plak..sian ie..bbdk ni kalo dtg mn pnh senyap..asyik gelak je.. jenuh gak la aku menkontrol2..ngilu2 jer aku ase..

cikudin n hajar nak jaga aku kat spital..sbb dorg nih ske dok spital..memula rebut2..last2 dua2 skali jaga..kirenye aku dijaga oleh adik2 yg misali la kaedahnye..chait!!

:: ni la penjaga2 aku kat spital..tp..masih memerlukan latihan. cewah! ::

:: ni la antara yg menghuru harakan ward 421 ::

kan zai dtg lambat..so dorg ni decided nak tgu zai..kul 8 sume trun mkn dulu..yg jojo gi main futsal..katenye nk dtg blik..tp xjd sbb die tgkap peragut!! weehhoo!! hebat jojo!! so sesi mlm jojo xde..yg ade zai lin n lina..lepak smpai nk kul 12..haha..mnarik2..sume mlynkan sesi kaunseling si zai tuh..huhu..oh ye..mlm tu kak ida dtg..my officemate..sian die..dr opis trus dtg..tq to u k.ida..

:: ni keadaan malam..melyn kisah2 zai.. hahakk. lina dh smpai trduduk2 dah.. ::

:: yeazzarr!! pose dulu sblm balik..tanpa jojo..sbb jojo tgkap peragut!! ::

love all of them..aku yg tengah sakit2 pn..bile dorg nih dtg..ni la hasilnye..

:: gembira lain kali lepak lg kay! ::

lps sume org dah balik..baru la aku tido..tu pn dlm kul 2pg..dok lyn sembang ngan aunty n adik2 aku tu la..smpai pagi tu..doc dtg baru aku bgnn..haha.kul 11 esknye..aku dh kuar sepital..lepak kat umah. tp mlm tu ramai p.cik2 aku dtg..dorg dtg tgk aku n akim skali..ye la.akim kan dpt matrik changlun tuh..hmm..n pagi td sume dah gi changlun..tinggal la aku n adik seperti hari ni..maybe selasa ni dorg balik. n selasa ni jgk aku de appoinment doktor..huhu. ok bye2!

aku heran nape sume xmcm dlm tv?

weehhoOOO!! alhamdulillah sume dah selesai..operation berjaya! yeay! *clap clap clap** wlpn aku terpaksa berpisah ngan husin and hasan tu..aku redha..cewah!

skang ni tgal aku n adik aku yg kecik ni je kat umah..yg lain sume gi kedah. anta adik aku yg lelaki tu gi matrik..phew!! aku nak ikot..tp mak aku xbagi..pastu siap pesan..jgn drive la..itu la ini la..haiyaa..!! gua buring duduk sajork..

so bagi mengisi mase lapang aku nih..dgn gigihnye..aku nak cite pengalaman operation tetek nih.. *sambil pegang tetek yg berbungkus nih! ** huwaa! dah xseksi lagikk..!!

friday 22 may 2009

7.15 am:
grk dr umah. xde rase suspen ponk..mcm nk gi jenjln je aku ase. aku cube nak buat rase takut + suspen..tp..gagal!! mak ayah n hajar yg anta gi spital..


:: otw to spital..mcm gemok je diri ini..muahahah!! ::

7.30 am:
da smpai sepital tuh.. bergambar dulu papehal ponk..doc swuh dtg kol 8..tp en musa nk copek plak..layankan je la..kalo x kang..xpsal2 aku kne gi jln kaki..


:: dah sampai..!! tara..welcome welcome..::

:: ko tgk la mak aku..smgat die nk masuk sepital nih..::

8.00 am:
aku dah register. org tu bwk gi wad smntara tgu opration. busan weh..kne pakai baju bedah2 ngan topi..wehhoo!! aku masih rase gembira sbb amik2 gambar. oh ye..mase ni..org kat katil sebelah dah nangis2 teruk2.. sbb xde sape nk anta die kot..haha..aku lak berjimba rama kat ctu..main amik2 gmbar..


:: cumel x kawan kawan?? aku rase mcm tukang masak je ::

:: with hajar..die nih cam gembire je aku nk kena potong potong..chait! ::

9.00 am:
boring dok sorg 2..org sbelah tu dah masuk operation room. so aku pn jln2.. lalala~


nurse: nak pegi mn tu?
mast baik : saya nk jalan jalan..
nurse : oo..ok..jgn prgi jauh2 k.

mase nih aku jenguk kat luar skejap..mak ayah n hajar ade lg. nmpak mcm mak aku pn bising sbb aku xreti dok diam2. haha.. biar la..

9.15 am:
doc bius ngan nurse dtg kat aku..borak2 jap..pastu nurse tu swuh aku tukar baju..aku pakai baju tu terbalik. haha! ni sume nurse yg sblm ni pnye pasal..die yg swuh aku pkai pesen gitu..sengal. xpe xpe..aku maafkan..so trus masuk operation room tu..tp aku kena jalan msuk dlm tu. aku pn tanye..


mast baik : knp saye kena jalan? org td tu kena tolak atas katil..
nurse : **gelak..* xla..td pn kena jln jugak. cume ktorg amik katil tu.
mast baik : oo..ok..bye mak *sambil babai kat mak aku*

9.25 am:
aku dah baring atas katil operate. tp stil sedar..dorg nih strt cucuk2 aku. nurse tnye sakit x? aku kate la x sakit pon...cewah! kental x aku. haha. pastu doc bius tu dtg..kasik ubt thn sakit..pastu bius..


mase bius tu..aku rase cam kena karen weh..skjp je dh pening. pastu nurse ats aku bagi aku pkai oksigen tu..smpat aku tgk jam..kul 9.30..n benda2 yg jd lps tu aku dh xsedar. wah! msti org rmai2 dlm operation room tu tgk tetek aku!!! oh tidakk..! cek mallluu~~

aku pn xtau kol bape..ade mcm suare giant jerit kat tlinge aku..

" wake up mastura wake up..dah siap dah ok.." smbil tu tepuk2 bahu aku. kuat gile kot..mau patah jugak bahu aku nih..

mast baik : how long was the operation?
nurse yg kacau tido aku tu : let me see..ermm..15 minutes.

ceh..menggangu tidorku sahaja..aku bukak mate kejap..aku nmpak nurse tu..lantas aku bersuare utk mmbuktikan aku masih hidup..kalo x kang...kojenye asyik mengejutkan aku je!

mast baik: kak..saya nk tidor lg boleh? ngantuk..
nurse : ok..tidor la. * smbil tu usap kpale aku.haha..baikkan?*

tapi..xlame pastu..aku kena kejut lg..ceh!! die swuh pindah kat katil sebelah. so dat aku bley trus kena anta dlm ward..kacau betul la..

mast baik : kak..kalo dlm tv..dorg alihkan pesakit sendiri..knp saya kena pindah sendiri..? *mamai2..mate pn xbape nk bukak..*
nurse : hehehe..xpe..adik beranjak je kat katil sebelah tu ye..

hahaha..mesti nurse2 tu dah malas melayan aku..aku sedar aku dah dlm ward..mase tu jam kul 10.30..hmm..betul la..operationnye sekejap..tp nk menyedarkan aku blik tu yg lame. smpai terpakse guna suare giant! haha!!

baru je nak lelap..

" bgun bgun!! "

to be continue~~

Friday, May 22, 2009

kisah tetek

penah dgr pasal breast lump? kinda lebihan tisu ar..hmm..aku ade la lump nih..dah lame sbnrnye..since degree life lg. tp drag check up..dgn alasan malu nk bg doc tgk!! haha..but now dh boley pk sket..smpai bile aku nk bela lump tu kan..so..decided to buang lew..

tadi tergerak lak hati nak gi spital tu. kul 10 dah siap2 gi ampang putri..pas daftar..trus jmpe doc..hmm..best gak aku tgk jd doc pakar nih..mcm cool je..ader opis sndiri..pas die rabe2 ape yg patut! **kan!! rabe2 kaedahnye..haha!** aku kne buat ultra sound. nk tgk saiz lump tu kot..

ultra sound ni yg mcm nk tgk baby tu..ha..elok sgt la tu..org ultrasound kat perut nk tgk baby..aku ultrasound kat tetek..tgk si husin! haha..oh by the way..aku bagi name kat lump ni..name die husin..haha! husin ni dah umor 2 tahun..lagi 4 tahun..insyaALLAH tadika la die! **larikkss**

tp pas ultrasound tu..upenye husin ni ade adik kembar..hasan namenye..haha! aku igt ade satu..upenye 2 dow..tah bile tah hasan ni ade..aku pn xprasan..luckly this lump is not cancer..just need to buang it. thats all..aku tnye doc tu ape punca adenye benda nih..but seems like doc pn xde jwpn yg pasti..die bley jwb sengal2 die..

mast baik: doc..camne boley ade lump ni?
doc: sbb u perempuan..
mast baik : tp ade pompuan yg xde..
doc: itu sbb die xde..n u ade..

korg pham? aku xphm pn..haha..lantak la. abaikan..yg penting aku da wat the necessary..n now its up to the doc to solve it kn..

aku mmg tau this thing kena buang one day..but xde la seawal nih. terkejut gak aku be doc tu swuh wat operation tu ptg td jgk..gilos..otomatik kepala aku pk keja aku kat opis tu. so..drag sket..aku kena dioperate esok..kul 8 pagi. kuar je spital tu..aku trus gi opis..settle ape yg patut..pastu jln2 kat sogo plak..mkn2..around 10 baru smpai umah. phew!

tgh taip nih..aku dah start puase..xley mkn..xley minum.. **isk!! time time ni la rase cam nka aiskrim asam boi dlm fridge tuh! ** kan aku gi opis tadi..sume kakak2 kat opis tu cam risau2 aku nk kena operate..tp apsal aku cam xrase pape ar? aku ni pnye prsaan mmg brmasalah ke ape?

nk kate aku takot..xjgk..nk kate aku brani..pn xjugak. ntah..aku rase cam biase je. mcm xde pape. aish!! suspen. yg lawaknye..mak aku yg sibuk2 kat doc td..

mak: doc..nnt bagi die ubat thn sakit la doc
doc: ye la..i bagi la esk..xkn i nk bagi skrg..

haha!! doc aku tu pn cam sengal je aku rase..xpe..nk sengal time ni xpe..tp brani la ko wat sengal time operation nnt..silap2 aku yg dah kena bius ni boleh bangun lempang ko. .brani?? haha.

ok la..tu je nk cite..will update more later. doakan aku slamat esk! papai..

Sunday, May 10, 2009

saturday punye activities

smalam kat umah ade aku adek bradek je..mak ngan ayah gi penang..ade knduri kawen adek sdare aku..bile dh xde org kat umah..harusla aku akan pikirkan idea2 bernad tuk jenjln..

and kebetulan jgk kakak sdare aku dirisik arini..so..dlm kul 1 tu siap2 gi gombak..niat hanya satu..MAKAN!!..haha..nyummeh ok masakan..haros la kan..cik cu aku yg masak..sodap!

:: weehoo!! aku ngan adek2 jer ::

ade rendang ayam..gulai tempoyak udang..ikan berlada..mcm2 la..mmg stail2 gombak le..walaweh..meleleh air liur aku..nyum!

pas dah tolong kemas2 ape yang patut tu..lepak lepak ngan cik cu n kazen2 aku..haha..mcm2 cite kuar..sengal2 je..


:: cik cu aku ngan anak die si kimi tu ::

pas dah smyg kt umah umi tu..aku pn balik sbb da janji ngan mai n kak senah nak lepak ngan dorg..si mai nak carik baju tuk mak die..hmm..dorg ni clasmate aku mase blaja kat uitm dulu..skang masing2 dah ade hal masing2..sgt ssh nk jumpa. thats why bile mai call ajk kuar tu aku on je..

memule rancang nk jalan2 bertiga je ngan mai n kak senah..tp mai kate ader suprise..ade org yg aku lame xjumpa join skali..sape erk?? haha...puas aku pikir..upenye ju! die nih pon ex classmate aku gak..tp mase degree die sambung kat dungun..tu yg lame xjmpe tu.

:: aku malas nak letak satu2..aku skalikan sume..muahaha ::

misi ktorg aritu adalah mencarik baju tuk mak mai..die sooping banyak gile weh!!! kain mak die..kain die..tuding..brooch..t-shirt..ha kau! macam2! beserendeh la jgk..tp yg bestnye..kat jln TAR tu kan ade pasar malam..ktorg pn lepak la mkn laksa kat citu..mcm kool je aku ase..hihi..

aku igt nk carik tudung jugak..memule jln tu xde yg berkenan..tp kat kedai terakhir tu..sampai 4 pasang aku borong..tah ape tah motifnye..hahaha..biarla..skali skale..cewah!

:: shop till drop bak kate mai.. ::

around 9 aku dh sampai umah..panas gile aku ase..berpeluh2..so lepak lyn AF..dh abis tu..ktorg pn tidoq..again..nite without mom n dad..huhu!

Saturday, May 9, 2009

ape kena ni?

sejak2 ayah aku dah pencen ni..aku perasan sumthing..die makin jadik merepek2..haha..but no doubt..i love him la kan!!

1 st case;

skang kan musim panas..so ktorg slalu la bising2..komplen2 panas..dgn harapan terbukak la ati die nk pasang aircond kat hall kan..tp..nan ado!!

time panas2 tu..

si anak : panas la yah..ayah senang ar..bley bukak baju. ktorg ni kalo panas mane bley bukak baju..
sang bapa : boleh..boleh..muhrim.. *dgn penuh sakarstik!**

ape kaedahnye ayah oi..!!! ngeri weh..nk bukak baju plak?? hmm..dgn itu..harapan memasang aircond di hall..GAGAL!!

2 nd case;

mase gi mah kazen aku sorg ni..die tegur mak aku..

kak syura : cik gee ni dah gemuk la.

balik tu..mak aku mcm xbley terima kenyataan. ye ar..maybe sbb xde pn org tegur die gemok sbelum ni kan..ktorg ni pn xprsn sgt die gmok ke x..same je..nak jadi cite..satu ari tu die malas nk masak..die pn bodek ayah aku..

pn poji : ayah..arini kite makan kat luar la yah..malas la nak masak..
en musa : eii..makin gemuk makin malas.. *slambe je blah gi depan**

mesti la ktorg dh tergelak2 kat ctu..

pn poji : x guna punye laki..kate org gemok..die tu buncit!

hahaha!! jgn salahkan kami adik bradik kalo ktorg pn ske wat bende2 gilo..sbb mak ngan ayah ktorg pn ley tahan sengalnye..

mak aku pn kekadang ley tahan sengal die..tgk time la..

case 1;

**hahahaha..hahaha~~ ** mak aku gelak sorg2.. ktorg kat dapur pun cam.. wat???

pn poji : haha..geli hati mak tgk perut ayah ko tu..buncitnye.. **hahah..sambuung gelak..**

ape kaedahnye??? sorg gemok..sorg buncit..elok sgt la tu..huhu..xlawak eh?? aku ase cam lawak je..haha. biar la..gelak gelak gelak..wakaka..!

pangg!! kuang ajar eh! ko gelakkan mak ngan ayah ko apsal??

~~ im corryy... *sambil toleh belakang n sambung gelak lg!! hahaha!!

mummy daddy..i love you..!

Friday, May 8, 2009

fenomena kucing part 3

oooo...aku dah tau dah nape cik hajar kite tu jd gile meroyan dalam episod yg lepas..kao tau nape?? sebab..die adalah salah sorg saksi kejadian bunuh anak cik liza kite tu..ish ish..mati weh sekor ank cik liza..sian..tragis abis..

aku dh malas nk buat temubual ngan cik hajar tu..kang dibuatnye meroyan lg skali kang..mampus aku nk menjaganye..tp cam nih citenye..


satu aritu..mak aku cam kesian tgk cik liza ngan anak-anaknye..so die pun bagi la susu f&n tu..siap letak dlm bekas santek2 lagi..make..si liza ngan anak2nye tu rase disygi..dorg pn minum la ramai2..
tah mcm mane..slh satu dr ank kucing tu..yg kaler itam..die dh bosan minum agaknye..die pn bla..jln merangkak2 membelakangi ibu dan adik bradiknye yg lain.. akan tatapi..kusangka panas hingga ke petang..rupanya hujan ditengah hari. cewah!

ko tau ape jadik?? ade kucing lain yg besar..telah cuba membuat love bite kat anak kucing tu..kat tang tengkuknye..tp tah camno..tergeget agaknye..trus baby kucing tu cam menggelupur..pastu kucing besar tu himpit pulak baby kucing tersebut..inalillah..


yg sedey kat cni..ibu kucing tu xprasan..mgkin sbb lontaran vokal anknye tu x jelas..so die pn xdgr ank die menjerit..tp..tah camne..die toleh je..anak die dah arwah..huwaaa!!! sedey sedey..menetes air mata seorg ibu kucing..
tp apakan daya..dh ajalnye...

trus mak kucing tu mcm nk gado ngan kucing jahat tu..
menurut sumber.. *sbb aku kn xde kat umah..so aku dgr je la cite ni dr hajar** en musa sgt beremosi ketika itu..die jugak adalah salah seorg saksi penting kejadian bunuh itu..die telah memarahi kucing jht tu sambil ketuk sket2 kucing tu dgn kayu hape ntah.. *perlu di igt..die pn takut kucing sebenarnye..** lantas en musa sound kucing tu..

" dah puas ati ko skrg? ha?? "

haha! apsal la ayah aku pn bley jd emoo camni..
mmg kecoh gile kes ank kucing tu mati..smpai aku balik pn..aku nk sahkan kematian..sbb ank kucing tu mcm ade kat bawah kerusi..so xnmpak sgt..gigih aku carik torch light..suluh2..aku nmpak kpale kucing tu terkehel..pastu mulut die mcm berdarah..sian weh..!!


:: arwah ditemui mati dibawah kerusi merah itu..takziah ::

dh mati tu satu hal..pastu ade masalah lain plak..sape nk sempurnakan jenazah si arwah tu..choyy!!! aku xmo..kesian sgt..xsanggup..satu je yg aku terpikir..call lin and lina..swuh tlg settlekan.. (dorg dua ni pecinta kucing) tp mcm dh lmbat kan..xbaik biarkan myt tu lame sgt..last2nye..akim jgk yg settlekan pengebumian tu..dibantu oleh tukang cangkul tanah..cik hajar kita. aku?? huhu..aku bayar upah akim la..RM 10 dow..sengal pnye akim..sume org di kekesnye..chait!!

sedey plak bile tringat cite nih..ye la..wlpn tu bkn kucing aku..aku mcm dh ske tgk die..hari2 balik keje mesti nmpak die main2..merangkak2..tp sekor dh xde..sian pulak..tp xpelah kan..kite kena redha..cewah!
mak aku pn ley tahan gak emonye..kuar statement sedeyy die..

"kesian..baru td tgk dorg main2 bertiga..ni tinggal 2 je.."

haha..syahdu weh..aku pn xtau nk kate ape..tah ape motif tah kucing jahat tu bunuh baby kucing tu..tp mmber opis aku kate..tu maknenye anak kucing tu bawak tuah..i'm not sure..but yeah..still sumhow aku sedey tgk kucing tu..damn! apsal emo lak ni.. *wink**


hmm..name pn fenomena kan..msti la cite ni lame..cite xabis kat cini je..
to be continued.. ~~

fenomena kucing part 2

yezzar..bersama lg kita dlm rancangan ' kucing kucing the miaw miaw '...kan..xpasal2 ader rancangan kucing plak kat cni..sape plak nk jadik host? dah tentu la aku nih..mcm best jer nk brangan host..! ehem ehem..standby camera..ready..action!

episod lepas, seperti yang kita tau..mak kucing itu telah membawa anak2nye ke satu tempat yg lain ya..dimana pihak kami sendiri tidak tau dimanakah lokasi sebenar..sehinggalah..di satu hari yang hening..kami mendapat laporan bahawa mak kucing itu dan anaknye ade semula di garaj en musa..

saya bersama crew penerbitan kucing kucing the miaw miaw bergegas ke garaj en musa bagi mendapatkan liputan penuh fenomena ini..


ibu kucing yang ingin dikenali sebagai cik liza (bukan nama sebenar) berpendapat bahawa garaj rumah en musa adalah port yg terbaik memandangkan kedudukan strategik, berdekatan dgn lrt, tesco ampang dan mrr2..dan atas sebab2 itulah..dia kembali membawa anak2nya ke garaj keramat tersebut..


dlm episod kali ini juga..kite ade tetamu undangan..cik hajar..yg merupakan salah seorg penakut kucing di rumah en musa. dgn adanya beliau..kita akan mendapat gambaran yg lebih jelas mengenai fenomena kucing yg melanda..dan mari kita dengarkan juga pendapat cik hajar tentang kepulangan semula cik liza dan anak2nya di garaj umah en musa..

mast baik : assalamualaikum cik hajar
ajja : waalaikumsalam.. *miaw miaw*

mast baik : erk!!? apsal ngan ko ni cik hajar?

ajja : saya terkena sawan kucing.. **miaw miaw*

mast baik : cik hajar..saya rase..err..lebih baik cik hajar balik. ubati penyakit cik hajar..kita akan sambung bual bicara ini di hari lain..

ajja : saya sedeyy!! huwaa!! sedey sedey!!! *hentak hentak kepala**


keadaan yg tadinya bertukar kecoh..riuh..hiruk..pikuk dan semakin kelam..hanya kelihatan sekujur tubuh cik hajar yg sedang menghentak2 kepala beliau di dinding.. (ketang ketang ketang)

mengapakah keadaan jadi begitu? apakah yang menganggu emosi cik hajar sehingga dia berkelakuan begitu?? nantikan episod akan datang..kami akan terus mencungkil kejadian sebenar yang telah berlaku hingga menyebabkan tetamu undangan kami menjadi begitu bangang..

:: pihak kami terpaksa menenangkan cik hajar yang kini seperti hilang akal ::

saya mast baik..melaporkan utk rancangan kucing kucing the miaw miaw.

cut!!


cepat2 panggil ambulan..cepat..die dah sampai tahap makan rambut sendiri tu.. **itulah keadaan riuh yg berlaku.. **

bersambung..

ken.cin.kot.or

mase dulu2..aku jarang sakit. nk demam pn ssh..kdng2..musim demam..satu family aku demam..aku je survivor..tp tah la..lately slalu je dpt skit merepek2..apsal ar? aku ni stress sgt ke? tp aku ase x pon..atau sbb dh tua sket? lg la xlogik..sbb aku sntiase muda.. *lariksss!!**

ecli dh 2 hari aku MC ni..xkeje..weehoOO!! wah! ske plak! no la..sakit dowh..korg igt aku ske sgt ke mlyn sakit ni..ha? sndiri rase la..baru tau..

since sunday nite tu aku dh rse cam skit prut..tp aku wat bodo je...mon n tue tu cam biase je..nk kate ter 'berry berry' ..xde plak..tu yg aku heran tu. nk kate skit prot sbb peot..oh no no no..aku baru je pas peot..mmg la x kn!

so aku pn menyeksa2 la perut aku supaye bley berry..aku minum air jambu la..pastu minum teh pekat la..itu la..ini la..tp..teng teng tereee!!! GAGAL!!! sikit tahi pn xmo kuar..marah tul aku..aisshh!!

akan tatapi...mlm tu aku tidor x nyenyak nok..skit gile perut nih..tp bkn nk berry ye kwn kwn..sakit cam nk pengsan je aku ase..tp xjd pengsan sbb aku ngantuk..pagi esknye..aku siap2 nk gi opis..tp perut mmg tgh skit lg nih..so aku ajk ayh aku gi klinik dulu..

:: ala ala cenggini la aku tido mlm tu..skit gilos..teknik di atas dpt jugak melegakan ferutzz beta::

kat klinik tu doktor tu bley gelakan aku..aku pn xtau..mgkin die tgk mke aku x mcm sakit kot..ceh! brani kaw doc!! die swuh aku wat urine test..so kne la tgu skjap.. *mcm saspen wo ade urine test..mcm amik dadah je aku ase..**


tp thank God..sume normal la. n aku xmintak MC pon..sian kat wan..die sorg2 kat opis ari rabu tu.yg lain kursus plak..so sang doc pn bagi la aku time slip slame 2 jam je..

aku pn yakin la xde pape..xsbr nk mkn ubat kat opis..tp smpai je kat opis..pinggang cam nk patah je rase..nk jln mcm biase pn xboley..terpakse tunduk2..skit giler dow..!! tp bile org tnye aku kate la aku ok je..biase ar..kne control macho! kaedahnye...!! lastnye aku xley thn..lantas aku pn call ayh aku swuh amik aku kat opis...blik umah..mkn ubat n boom!! tido smpai kiokk..

igt pas bgn tu aku stabil la..tp nan ado!!! btambah skit gitu..so trus mandi n gi klinik lg skali..utk kali yg ke dua..this time..doc dh kate buah pinggang..yg aku igt perut tu upenye buah pinggang.. ha..skang baru aku tau..knp aku xdpt jd doc dulu..haha..

:: oh buah pinggang..aku akan jage ko elok2 pasni..mgkin slame aku berat sebelah..hanya menjaga buah dada..aku janji..aku akn menjaga sume buah yg ada..kao brani?? *larikkss!! ::

ade kuman la..darah la..ape la itu la ini la..aku pn dengor je la..n bdn pn panas sgt..die bagi aku 2 hari coootii!! yeay!! n nxt week kne wat test lg skali..


hopefully sume ok nnt..aku ni dh dok umah ni mcm2 plak aktiviti aku..gi google carik pasal sakit 'dirty pee' ni..haha!! bile dgr dlm bahase mat saleh..xde la keji sgt..wakaka..cek mallu!!!

ape yg aku jmpe? ha...sakit ni adalah tnda awal sakit buah pinggang..kalo x dpt rwtn yg cepat..bley smpai ke tahap kene hemodelisis la..ape la..itu la..ini la..wah!! takott wookk!! aku nk mkn ubat skang! *lari2 carik ubat dlm peti ais sambil pegang2 buah pinggang!** oh ye! aku akn minum air bnyak2..

fenomena kucing part 1

cite ni mcm dh lame jgk la...tp xde la lame sgt.. kirenye..kalo ko perap mangga muda..dh bley mkn la..*wah! over pnye! ** tp xpe...meh aku cite kisah fenomena kucing nih..citenye memule camni..

:: ni bkan kucing itu..gmbar ni aku rembat dr mane tah.."aku nk branak pon xsenang.." kate kucing itam mengandung itu sambil memandang camera.. ::

ade sekor kucing itam ni...tgh mengandung. pastu sbuk carik tempat bersalin la..tp tah ape yg die pekenan sgt..nk sgt branak kat umah aku nih. yg masalahnye...manusia2 dlm umh ni..drpd ayah aku...smpai la ke adik aku yg kecik skali tu..idok le brani sgt ngan kucing ni...

tp kalo dh smpai kucing tu masuk umah...dok dlm setor..dlm lemari plak...mmg la kne branikan diri halau n tarik die kuar..tp ayah aku kesian kat die..so en musa ni pn siapkan la kotak tuk die branak..tp kat luar umah..kat garaj tu ha..

esoknye...bile aku kuar..tgk dh branak dah..ader 3 ekor ank die. due itam mcm mak die..satu lg tu comey je..x itam..tp ikut bapak die kot.aku pn xtau tu kaler ape..

yg si cikudin pnye sengal...ble aku ckp kucing tu dh branak..die dh ter uweekk uweekk!! xtgk pn lg..tp dok uweek uwekk..xphm aku. aku tgk ok je ank kucing tu..tah apsal tah smpai nak muntah..* kan aku dh ckap..org2 kat umah aku ni over2 sket..*

upenye..imaginasi terlampau die tu...die igt ank kucing tu cam ank hamster..xde bulu..kaler pink je..tp die saiz besar..tah pape..mmg tak ar kan..sengal..



:: dah tentu2 kucing ngan hamster pnye anak lain kan...mmg ar ank kucing tu xde bulu sgt..tp xde la togel je cam hamster nih.. ::

yang mak aku pun bley thn nk jd raja drama..

" mcm mane mak nk menyapu garaj ni..pengsan mak nnt.."

ha...kao ado?? mak aku boleh pengsan tu tgk kucing pnye ank..padahal kucing tu dlm kotak je..huwaahahaha..! aku xde la smpai camtu..kalo kucing tu xkaco aku..xde la takut smpai nk muntah xpun pengsan tu kan...drama queen habis!

ade satu hari tu..aku nk gi kje pagi2..tgk mak kucing tu tgh gonggong anak die nk gi mane tah..gi check up kot..ank die xsehat ke agaknye..terkejut nok!! terus aku lari masuk kete..haha..time tu aku dh pk dah..ape yg akn jdik kat idop mak aku! haha!!

balik tu mak aku kate..tghari tu mak kucing tu gonggong ank die masuk umah ktorg lg..dok dlm setor! so tgh kelam kabut tu..mak aku swuh la en musa ni alihkan..yg en musa ni plak..sbnrnye tkot..tp wat2 brani dpn bini die..hahaha!! end of the story..die xjugak dpt alihkan kucing tu..

tpaksa la mak aku upah si akim..* adik aku yg jantan sorg tu* utk angkat ank kucing tu ltk kat luar umah. RM 10 tu kne bayar! siot ko kim! ko kekes harte mak aku eh!

the next day tu...kucing tu dh bawak sume ank die gi tmpat lain..xde plak die btau nk gi mana..dlm seminggu tu..mmg dh xde..agaknye kat umah bidan kot..tgh berpantang..! sng nk bertungku bagai.. *wah! kucing ader pantang kew??**

kesimpulannye kucing tu dan 3 ekor anknye tidak lagi menggangu hidop manusia dlm umah ni..cite ni xabis lg..nnt aku sambung..

Tuesday, May 5, 2009

tag seorang hani

slalunye aku mcm malas nk melyn tag..tp disebabkan time ni aku tgh malas nk melyn keroje nih...boleyla...macih hani! skurang2nye aku ade benda nk update nih..

1. anda rasa anda hot?

wakaka...hot camno tuh?kalo cam hot dog..mmg tak arrrrr.....krn satu dunia tau..aku adalah baikkkk dan bukan hottt..aku jugak bukan seorg yg hot temper.. bukan itu saja..aku jugak kini berada didlm aircond..maka...disebabkan alasan2 itu..aku yakin dgn jwpn aku.. aku x rase aku hot..tap!! *sambil buat tgn style padaiyappa.. ** aku baik dan baik dan baik..dan baik...serta baik.. *hidung perlu sdikit kembang*

2. upload gambar kegemaran anda



3. kenapa anda suka gambar ini?

sbb aku ske tikus..n ni la tikus tercomel yg aku pnah jumpe..yg slalu jumpe tu cam ngeri je..besar kao..!! kalo buat satay dpt la dlm 10 cucuk! n btw...ni jgk la wallpaper desktop aku..*mnjadikan aku malas nak wat kje...asyik nk tgk desktop sendiri je.. boley???*

4. bila kali terakhir anda makan pizza?

ape kne mgena plak ngan pizza nih?? motip soklan kurang jelas disini...hmm.. aku dh lame ar xmkn pizza..xigt bile last skali mkn. rsenye mkn dgn bebudak pandan tu kot..eh...ke...ade lg ek pastu? ntah... tp yg penting aku trase nk mkn spegethi skang nih..

5. lagu terakhir yang anda dengar?

hmm...lagu kat blog aku ni sendiri..rocket from yuna. aku pn xtau apsal aku cam ske je lagu nih..boley la nk lyn kan...tp td aku humming lagu zaiton sameon..ala...aku xtau tajuk ar...tp yg..

"sepanjang perjalanan ini..."

ha...camtu la...smbil lentuk2 kpale kat cermin..kaedahnye??? *bajet ko jelita?? nan adoo!!**


6. apa yang anda buat selain selesaikan tag ni?

aku xwat pape...melyn mate mengantuk nih. owh ye...tp smbil tu aku urut2 perut nih..sakit dow perut aku. salah makan kot...2 3 hari ni kje aku asyik berry je...abis perut jd kempis...dh xseksi lagi...baru brangan nk pose2 mcm britney spears pregnant! motip kao??

7. selain nama anda sendiri, anda suka dipanggil dgn nama apa?

ape ek...?mmg aku ske name aku sendiri la...xkn aku nk org pagil aku ni joyah pulak...x pun melah...hmm..tp nm aku ade banyak..kwn2 panggil mast. bos aku kdg2 panggil massu..anak sdare buah aku yg faris tu panggil mussy..pastu sdare sbelah mak panggil wawi. sdare belah ayah pgil wawa..adik2 panggil aku along. mak n ayah aku pgil wa..ha...ape lg nak?dh cukup banyak dh tu..

8. mangsa tag seterusnya?

aku nk tag bebudak nih..

- buku buruk ; zai
- green apple ; kak dee
- linda shah ; spike
- skizofrenia ; kuyu
- pelangi ; ajja
- anahrafinah ; hani
**haha! aku tag ko balik hani!**

9. siapa no 1 kepada anda?

oo...zai...die nih kawan aku yang sengal..kurus n kempeng. aku dok tgu2 bile die nak balik nih...dah windu! zai pulang zai!!

10. bagaimana pulak no 4?

hahaha! kuyu??? die ni bih kurang zai la...termasuk dlm geng pandan..pun same xreti2 balik. geram lak aku..korg xtau ke ktorg dh busan kat cni..balik aku ckp...balik..!!! **sambil kejar kuyu dgn rotan**

11. kata seswatu tentang org no 5.

hajar...adik aku yang sengal. malas aku nk melayan die kekdg...ratu air mate...ske sgt nanges dgn reason tah pape..baru2 ni aku swuh die wat blog..mmg la dh buat..tp xde entry.. ape kaedahnye ja?? ko jeb tag aku nih skang..pegi cepat!

12. orang no 3?

spike!! die ni mmber aku dr sekolah...hantu hindustan..aku tag die ni sbb die dh biarkan blog die berlumut.. lame gile xupdate..aritu aku lepak ngan die ar kat melaka..seorg driver yg sengal.. n die jgk sgt hantu pink! *uwekk!!*

13. siapakah org no 2?

kak dee..aku ske bace blog die..kdg2 ym jgk ngan die..kak dee ni ade anak name reza..tp aku dgr skang rmai sgt nk reza jd menantu..kecewa aku..aku baru nk jd menantu kak dee..dpt mkn spegethi..! haha!! larikss...!!!

14. bagi pesanan utk org no 6

hani...aku windu kehidupan ilsas kite..karoke jom!

ok dah..akhirnye berjaya gak aku menghabiskan tag si hani ni..
wassalam..~~

Monday, May 4, 2009

bye bye

aritu kan...ari kamis last week...aku dh dpt surat konpom! wahaha! gembira...sbb 1st time aku kje kat satu2 tempat smpai setahun lebey.. mak vangga!! peewit!! surat tu en rusli yg bagi..en rusli ni MD aku..die ske ckp 4 perkataan

"system driven documented process"

kalo x pun..

"satu minit satu ringgit"

trademark gitu...lps die impose satu minit satu ringgit tu...sume org pn xnk lmbat tuk any meeting or briefing. let say meeting tu kul 8.30... kul 8.00 pn dh ade org tgu..haha! pnye la takut kne denda..

dlm takot2 tu... ade yg pnah kene sampai rm30..hambik ko!!! sape swuh lambat? tp besh jgk..dsebabkan dwet2 yg bnyak trkumpul tu...ktorg dpt mkn sedap2 ramai2..nyum2..!

wah! tetibe aku citer pasal MD pulak kan... hmm..nak tau knp? sbb die dah bukan MD aku lg..die dh kne tukar ke department lame die..kat TNB Generation.. im not sure y..tp benda ni tibe2...pagi td..dlm morning briefing..ttbe dorg umumkan.. ** wah!! umumkan gitu...mcm suke jer! *

siap ade ucapan2 sedih dr MD lg..ecli..ni 1st experience aku menghadapi benda2 nih. ye ar..aku slalu igt..kalo ko kje kat ctu...sampai kertu la ko keje tu..x pernah terpikir pun akan ade pertukaran2 nih..

aku mcm xdpt bygkan kalo ttbe aku pn kne tukar gi tmpat lain...wah! bersediakah aku??? nnt kne carik kwn baru...kne lyn bos baru..huwaaa!! xmo xmo...!!

nak kate aku terase sbb en rusli ni pegi...xjugak la...biase2 je...tp nnt xde la org utk aku mengadu domba ttg masalah2 aku. slalu dlm meeting PEP..mesti ktorg ngadu2 benda2 yg rase xpuas ati..*oppss!! bukan tujuan utk mengutuk ke hape taw! just need someone to know our feeling je..** and die slalu la bg positive respon kat ktorg nih.. *clap clap clap**

kekadang rase mcm die daddy pun iye gak..mcm2 benda boleh share. bagi aku la kan. xtau la bg org lain camne..aku main cakap je ape aku nak cakap. tu yg smpai aku tau yg bini die ley nampak hantu la...die ade cincin batu serai la.. *ape relevantnye ko bincang benda2 mcm ni ngan seorg MD?* haha...tp sukati aku la kan...mulut aku yg bercakap...bkn bontot korg.. haha!

ngan en rusli ni jgk aku pnh kantoi gi turun breakfast...haha! slalu je kantoi..sbb die mmg dh ckp awl2...kalo blh die xnk ktorg terikut2 culture org2 lame kat cni..tp tu la..dh try dah xgi bfast..tp xley bla ar..lapar gile..xproduktif la pulak nnt! haa...sbb tu la ktorg gi mkn..haha! *alasan nk jage bontot sendiri..*

dgn pemergian ini incik rusli..wah! pemergian gitu..! carta organisasi ktorg pn dh bnyk berubah..xtau la ape akan jadik nnt..just wait n see..bak kate en shaiful..expect the unexpected..so..yeah! we need to face it..

to me..wlpn en rusli ni strict sket..im ok with him. biase2 je la..xde la preassure sgt ngan die ke hape kan...gud luck to him la kat new place. bye bye..

p/s : aku pn xtau ape motip aku wat entry gosok bontot nih..dh jd mcm wan plak! haha!

Saturday, May 2, 2009

labor day with spike n didi

1 mei aritu..first time aku celebrate hari buruh tu sbagi buruh betul.haha..slame ni kan blajo..idok le buruh namenye...x gitu?

mmg best la hari buruh tu ari jumaat..bley coti lame sket..3 days..n guess wat..melayankan idea si spike yg kat mlake tu..aku n dd g sane after office ari kamis tu..si spike nih sbnrnye tinggal sorang kat umah sewa die tu..tu yg kitorg gi teman.

dlm kul 615 gerak..siap lalu tah jalan mane2 ntah..pastu mncarik atm machine lagi. ko bygkan..cash yg aku ade rm 4..dd ade 25 kot..wah! ape kaedahnye tu? dibuatnye kang tol smpai rm40..hah?!! camno nak bayar? xpasal2 aku kne jd tukang angkat palang tu kang.. chait!

kul 10 lbih sket baru smpai mlake..lame gile dlm kete..jln jem. trpakse pasrah je. aku cam dh nk ilang akal dh dlm tu..boring..ajk dd main teka teki..tp die xmo! bajet konsentret driving ar?? lemah..

smpai umah sewa spike..mandi2 n kuar blik..carik makan. dr kl xmkn.lapar siot..pastu gi dataran pahlawan..igt nk karoke..tp xdpt plak..sbb dh lmbat sgt.. huwaa!! kecewa!

so balik umah balik..lyn muvi bangang..xbley bla cite tu. tah pape. kul 5 pagi aku dh lelap..trjaga kul 11 pagi esknye. * cadangnye nk gerak balik kl tghari tu la..* tp dh kalo ko bangun pun kul 11..nan ado!



:: tq to spike yg dah edit gmbar ni..aku amik je! haha ::

:: jalan jem gile...so..ini la kejenye.. ::

mkn kat jusco..pastu trus grk gi dataran pahlawan nk tgk muvie..3 jam stuck dlm jem. gile pnye mlake!!! sib baik bkn aku yg drive..si spike dh lenguh2 kaki dh tekan clutch..dd? huh! tdo kat seat blakang smpai bunyik bom pun xsedar!


:: Malacca....Malaysia ::

:: didi yg tdo mcm org dah mati..jem pn xsedar ::

dh smpai tu..mencarik parking pun satu hal..haish..cabaran sunggoh mlake ni! trus g gsc..lyn cite knowing. hmm..boley la cte die..tp aku asyik tkejut2 je..benci btol..

abis muvi je dh pkul 7 mlm..round2 skejap..si dd nk carik hadiah..last2 die pn dapat hadiah comel dr aku.. ye ar..aritu kan kebeday die..kasik die topi kucing.. sgt comel ketopi itu..rase nak pukul je tgk mate kucing yg cam kuyu2 baru pas isap dadah tu..

:: ketopi kebeday kedidi..aku pun harus la posing ngan ketopi itu ::

utk bekalan dlm kete..bli big apple 6 ketul..yummy! alien harus la lebih..huwaa!! sedey plak nk balik..kalo xdsebabkan arini xde kenduri..msti aku dh lepak lame lagi kat sane..tp xpe..next time ye spike!

kul 10 dr mlake..smpai kl kul 12..not bad la..2 jam je. xde la penat sgt kot. maybe sbb bkn aku drive..haha! aku tidoq dgn girang.. sedar2 je dh kat sg besi..wahaha!! padan mke dd drive sensorg..smpai pandan lepak amid kejap..lyn teh tarik ngan megi goreng. lapar weh..perut aku bukan perut mat salleh..stakat donut mn cukup..ni jawa mari!! msti nak nasik! *eh...jawa ke??? minang lew**

besh wo jln2..wlpn skejap..hmm..maybe sbb dh lame xjln2 camtu kot. xbley jadik nih..aku kne roger itu bbdak pandan utk tujuan jln2!! yes! sbnarnye bnyk lagi bende nk cite psl gi mlake nih..tp mcm mls nk taip..xpe..biar aku buat point2 je k..

1. driver mlake gilo! ske wat ikot ske.. * spike..ko pn driver mlake kan!*

2. aku tak tau ape masalah spike..mgkin sbb kaki lenguh pasal stuck dlm jem smpai 3 jam..die jd lupe parking kat mane..sengal!

:: jalan jem giler...kat cni je dkat sejam! ::

3. spike drive buat aku ase cam nak pengsan! jatuh jantung aku! * kalo xcaye tanye la dd..mesti die xdpt lupe pengalaman die terselit kat tengah2 seat tu..! **

4. umah spike sgt besar.. 2 tingkat..besar gile..yg aku xpuas ati..sewa die rm800 je! mase aku kat s.alm.. sewa smpai rm900..tp umah cam kotak kasut! tp umah lame..cam takooottt sket..ye la..kot2 la ade kpale british dlm toilet die..wah!! aku pengsan!

5. oh ye! kalo x aku nk jumpe kuyu kat sane..tp wrong timing..die tgh busy. xdpt la lepak skali..

tu je la kot..dh mls dh ni..bye!