amaran

aku suka cerita macam-macam. pasal itu la..ini la... campur-campur. penggunaan bahasa dalam blog ini adalah sgt tidak baik utk akademik especially yang mane nak pekse tu kan... but i dont care. sume benda n cerita serta ayat dlm ni adalah mengikut kesukaan aku sebab ini blog aku..bukan blog ko. so x payah la pandai2 nak kondem2 or komen2 ye. kalo ko suke menaip, sila buat blog sendiri and taiplah sampai lebam. i dont welcome any comment yg bersifat kepochi. tamat

Monday, August 30, 2010

sepah sepah sepah

hari sabtu kan hari memalaskan diri sedunia. sedang aku menggolek-golekkan diri atas katil, aku ley nampak barang aku bersepah-sepah all over places. muahaha! gile keji.

ni sume dari posisi yang sama. lokasi aku adalah atas katil sambil bergolek2 manja. khaaann!

satu dua mula!

sebelah kanan aku ade...


jake! ni sume sbb smlm tu aku dok transfer2 gambar bukak pose ngan bbdk diploma. so bile dh abis transfer aku biarkan je die tersadai kat tepi tu. haha! kiranya si jake tu time ni xde memory card..

sebelah jake plak ade...


bibi. ni janda aku dulu. sblum aku pakai si boboy ni. si bibi ni sekarang bawah jagaan cikudin. tapi pompuan sorang tu slalu sgt kehilangan bibi ni, letak tempat lain...carik tempat lain. pastu x jumpe sibuk la satu rumah kena miss call hp die nak carik terselit tang mana. cis! semak tul... nasib baik benda2 lain melekat. kalo tak..tah mane2 tah tercicir!

atas lantai plak ade..


aaron! ni lagi satu. sekarang ni dah jadik laptop wakaf kat rumah tu. slalu sangat aku tgk die tersadai2 mcm ni. kadang2 atas katil. kadang2 atas lantai mcm ni ha. jgn nnt tetibe aku nampak tersadai dlm toilet sudah. mmg aku goreng sekor2! yang lagi sadisnye...mouse aku dah abis bateri. tapi takdeeeeeeeeeee pun sape2 nak tukarkan bateri baru.

hoih! kan...bersepah sepah bukan?

takpe...sekali sekala~

This is my mr LAFF


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

yeay! syiokkk







akhirnyaaaaa!!!!!

kuar jugak aku di hujung minggu. setelah beberapa hari busan lepak kat umah x buat ape. tadi aku and hani bunny bergumbira bersama2. yang bestnye tiada arah tujuan okeh!

1:40 pm: dpt msg from hani. simple je. "Mast!"

2:05 pm: 2.30 aku amik ko. *ye...dari hani jugak*

pung pang pung pang aku mandi bagai. pikir2 nak pakai baju ape. charge bateri jake. charge bateri boboy... x sempat pakai tudung..

2:38 pm: tuan puteri, beta sudah berada didpn umah ye

ko x pengsan? sekejapan saja udah sampei! glabah tahik la aku kan. main sauk je tudung yang ade. skali turun bawah adik aku gelak tudung mcm x match ngan baju.

jeans- kelabu
baju- merah gelap
tudung- grey cerah

kan ke haram tu. maka dgn itu sepantas kilat aku naik tukar tudung. yes! warna hitam adalah penyelamat!


oh ye..being me and hani..kitorang selalu xde arah tujuan. so dah masuk kereta baru decide nak pergi mana. end up kami ke the curve. sebab minah sorang tu teringin makan meatball kat ikea.

layanzzzz....

nak gi the curve satu hal. dua2 x ingat jalan. main redah je. seb baik sampai. tu pun tah bape kali U-turn. lantak lah kannnn~~

park @ the curve. kedai pertama masuk adalah clarks. damn~~ aku tergoda ngan satu kasut tu. tapi so far berjaya menahan nafsu serakah itew! yes!


masuk nike plak. hani plak tergoda ngan kasut n satu traveling beg tu. tp dgn hebatnya berjaya ditepis.

gud job hani n mast!

terus gerak ikea. pusing2 xde arah lagi. melepak kat fud court dia sementara tgu bukak puase. kami dpn seat. yeay! *maunye x...dari pukul tercongok kat situ semata2 xmau berebut2 time buka nanti..*

gud planning u two! ngee~

pas bukak pose jenjln sekejap cuci mata tgk barang2 rumah. katil la ape la. end up aku bli bantal batu. yeay! name bantal ni 'LURVE'...tapi nak sebut die kena cakap "L.A.F.F"....

haha!

demi mengikut nafsu makan yang masih tiada putusnya...hani beratur beli currypuff sedap ikea ngan eskrim vanilla. me? owhhh!! tergoda ngan bau coffee itu..maka.. membeli caramel frapp! slrupp!


perut adalah full. tapi x reti2 nak stop makan.

reached home around 10.30..tapi xde org kat umah. sume pg smayang terawih. so aku pun tersadaila kat umah kak timah aku.

puas ati ni dapat kuar. ngeh ngeh!

Sunday, August 29, 2010

topik yang selalu wujud

apsal ek kalo bulan pose baru rase nak jumpa mmber2 lame? smangat nak arrange bukak pose same2. padahal kalo x pose pun boley je jumpe kan. maybe time puase rase meriah kot. feeling2 nak bermaaf-maafan gitew~ haha!

last friday bukak pose ngan ex classmate mase jaman2 diploma dulu. kat intekma resort shah alam. tempat study dulu ler... saje mengimbau kenangan2 blaja..

syiok! gossip2 and chit chat benda2 yang tah pape. topik2 macam:

-ko bile nak kawen?
-eh apsal ko makin kurus?
-dah beli kereta?
-skrg ni die ni still ngan die tu ke?

ha...tu sume topik hangat la. layan kan sajork! tu sume soalan mukadimah sebelum jump ke topik yang sebenarnye diorang nak btau..

-next month insyaAllah aku kawen..
-ari tu aku pegi gym tapi x mau kurus. dwet dh banyak abis nih..
-aku baru amik kereta..senang sket nak bgerak
-aku still lagi ngan si A. tp xtau la bile nak langsung..

hahaha!

betul dow~

tapi dlm banyak2 topik..aku paling suke bile sampai bab..

"eh jom suruh sape2 amikkan gambar kita semua"

time tu...kalo aku kat hujung dunia sana pun aku boley melompat masuk ke dlm itu gambar.. sanggup!

aku x puas ati betol la...pipi aku semakin membuak2 keluar dari tudung nih! ish!

Friday, August 27, 2010

Cubaan


Ini adalah cubaan untuk menguruskan pipi aku yg dh semakin membuak2 keluar dari tudung. Tapi tetap gagal.. Damn!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, August 26, 2010

Bukak pose punye cite

Perut macam nak meletop je aku rase..tadi bukak pose ngan shipowner kat pj hilton. Senang..dekat ngan opis. Jln kaki je. Xpayah meredah jem bagai.

Every year pn buka puase kat situ. Menu saaaaaameeeeeeeee je. Aku dah boleh tau dh kt mane nak cari ape sume. Busan!

Tapi kitorang pun menyumbang kearah tu jugak. Masing2 malas nak pegi jauh2..kat situ je la jawabnye..

this year ramai gile orang. Bukan ramai orang gile tau! Bace betul2 sket. Ha..ramai. Sampai dorang kena open meja sampai ke lobi.

Masa nak amik makanan tu, pun berasak2. Dah macam kat pasar ramadhan dah. Cume takde suare "roti john rm 3 murah murah" je. Kalo ade.. Sebijik! Pasar ramadhan la jadinye.

Tu satu. Yang keduanya..aku tgk meja depan aku..ade 12 org sume skali. Tp yang melayu sorang je. Sorang!

Aku toleh2 lagi tgk..pun same.. Ramai lagi cina and india daripada melayu. Eksaited eh dorang nak bukak pose same2. Suruh pose x nak. Pastu sibuk korang rebut2 makanan ngan aku tadi kan!

Cis!

Eh x boleh marah la. Tu baru la namanye semangat satu malaysia. Kan!

Sekarang ni aku rasa makanan dah sampai kat leher. Mcm nak terkeluar balik pun ade. Adeh! Ni musti gara2 perut-dah-penuh-tapi-tak-sedar-diri-nak-sambung-melepak-kat-starbuck-dan-minum-mocha.

Amik kau! Padan muke. Tapi xpe..aku sukeeeee~

Esok bukak puase dgn shipowner lagi. Kat hotel yang sameeee jugak. Haish! Layankan aje le..

Tido time. Bye sayang!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, August 24, 2010

petua dari saya yang baik!

kasih sayang antara adik beradik memang tak dapat di putuskan. bak kate orang, air dicincang takkan putus. camtu jugak la aku ngan adik2 aku. kitorang i wud say jarang gado. menghampiri ke tak pernah gadoh kot.

tapi kecik2 dulu ade la. cikudin tu siap aku hentak ngan labu sayong. hajar tu aku cekik sampai pengsan. akim, aku bakar tangan die. cipan plak tah bape lame aku x bertegur ngan die.

macam-macam ar dulu. tapi tu bukan motif aku menulis ni..

haish...camne aku nak cakap ni..?

ok la...camni la..aku sebenarnye nak bagi petua kat korang sume macam mane nak baik ngan adik-beradik. aku xtau sejak bila aku teramalkan petua ni. tp baru semalam aku dapat capture the moment.

kan aku semalam xley tido. pastu tido2 ayam. mase aku celik bijik mate... ni la view yang aku dapat.

dan ini view dari the other side.


kannn.....

agaknye la kan... ni kot salah satu penyebab kitorg dah x bergadoh. aku bau kaki ko..ko bau kaki aku. choy!

patut la tiap2 pagi aku macam susaaaaaahhhh je nak bgn..rupenye kena mandrem la.

cis!

misteri pintu~

ok fine semalam aku tak boleh tidor. gile tegar mate aku terbeliak sampai ke nak dekat2 sahur. pukul tiga lebih baru la nak rasa mengantuk..

cikudin pun same. boleh gigih layan borak. gossip2 sampai dekat pukul dua pagi.tengah borak tu tiba2 dengar orang berjalan kat luar bilik..tapi gelap je.. tak kan ayah bangun sahur seawal 2 pagi? tak mungkin!

start la otak aku pikir yang bukan2...pencuri la..ape la...

tapi tak rasa nak tengok pun ape yang bunyik2 tu.. aku just bangun and kunci pintu bilik.pastu sambung borak pung pang pung pang..

tetibe..

ade orang ketuk pintu pulak. saspen dowh!aku pandang kudin..kudin pandang aku...mampos aku nak bukak! aku biarkan aje...tapi pastu ketuk lagi.. bila tanya elok je diam..de bunyi pun.. aku dah nekad. xmau bukak..

aku nak buat bodo je.. tunggu la ko kat luar tu.. kalo nak curik pun..curik je la barang kat luar tu.. jgn masuk bilik aku..

last2 cikudin mcm dah fed up. die pun bangun nak bukak pintu. tapi sambil tu tanya2 la jugak sape tu..rupe-rupenye!

bapak den!

mmg xde keja la ayah aku ni. tengah2 malam kuar sebab nak bagi kucing die tu masuk umah nak menyusukan anak! cissss....damn u kucing hitam! pastu siap gelak2kan aku ngan cikudin yang ketakutan itu! ish..ayah sape nih? haha!

tapi tu aku x kisah...yang aku bantai gelak sparuh mati...bile bukak je pintu yang aku KUNCI tu... elok je kunci die tergantung at the other side! siap keychain lagi! tak ke sengal tu??

kalo pencuri betul la... sah aku x cukup slamat! pencurik tu boleh bukak pintu aku selambe je tanpa perlu mengopek2 itu pintu..

kannnn!!!

tak pasal2 tengah-tengah malam tu kitorg gelak mengilai-ngilai. stupid dum dum!

Monday, August 23, 2010

aku mcm ade ciri2 di bawah~

aku dapat email pagi tadi..
pasal tanda2 yg ditunjukkan oleh kuku...
ade banyak..tp yang ni aku seram..






mmg seram gak la...
dah la mmg keturunan belah ayah ade athritis tu..

mak teh ngan cik mamat aku yang ade athritis ni mcm agak sadis la..
pls not me la... dh la aku ni mmg slalu sakit2 tulang ni...


haishh~~


kuku aku mmg slalu berkedut mcm ni dow..
aku penah tanye doktor..
kenapa kuku ni..


doktor kate kurang ...... err...ape ar? kolegen ke?
ntah ape ntah. tp mcm kurang zat la.

tp disebabkan aku ni bnyak sgt tgk csi...bajet nak jadi ahli forensik...
aku utarakan la soalan yang bernas..


"ye ke doktor? bukan sebab ade org ltk racun kat keyboard saya ke? pastu ni sume kesan sampingan die..?"


doktor tu senyum je. sah die malas nak lyn aku dah!

cisss...betul la...dlm csi mcm tu la!


aku akan mula kan hidup sihat mulai hari ini.
say no to athritis...


NO!


kalo tanye ayah aku mesti die ckp kuku jd mcm tu sbb aku tak makan sayur...ape ar.. kalo badan aku gatal pun die kate sbb tak makan sayor... kalo aku batuk pun agaknye die kate tak makan sayor punye sbb....haiyooo~~~


patut la die x jadi doktor.

Saturday, August 21, 2010

Gambar ni menunjukkan saya budak yg baik..kan?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, August 15, 2010

gossip kat chilis ngan hani bunny..

herghh!

gile ar sengkak perut aku. penuh ngan makanan. phew! bukan ke puase boley kurus? tp kalo makan macam aku ni...mmg tak la kan. makin membuntal la perut ini. ouch! seksiiii~~

sekali lagi malam ni x pegi tarawih. *dush! my bad~*

dari tadi dok transfer gambar dr hp. jumpa la gambar2 yg lame tersimpan. ecli mase amik gambar tu nak jadikan bahan mengupdate blog. tp nan ado. owh! aku adalah sibuk mungkin. dang!

anyway...

ni sume gambar2 mase aku puase ganti. lame gile x jumpa minah hanifarhana tu. bz woo.. nak jumpe payah gile. skejap die kursus. skejap kang die mting outstation. kalo dua2 free pun nnt ade je hal x tau nak jumpe kat mane. nak gi mid valley jem ooo petang2. time rajin aku je la aku on..

nak decide makan ape pun payah ngan minah ni. sume pun boleh. aku pun same sume pun boleh. last2 lyn je chilis. so after opis trus grk gi midvalley itu.. nasib baik org x ramai. trus masuk and order je. perut aku adalah berkeroncong.

bile jumpa mcm2 gosip kuar. maklumla... ganti balik gosip lame2 yang tergendala tu. tp itu pun x abis gosipnye. dah mlm. reti2 la nak pulang kan. aku rase tu la last aku jumpe si hani ni. pic ni tunjuk 22 julai. skang dah august. almost 1 month gak kan. *hani sila set time utk bukak pose same2 pls. bnyak sgt dah gosip terkumpul nih!*

kalo igt balik kan.. i have no idea mcm mane aku ngan hani ni boleh baik. kenal mase dua2 dlm PEP TNB. tp skang minah ni dah pindah JKR. die kate 1st impression die kat aku.. "kerek ar budak nih. sombong"

nak wat camno..tu mmg aku. org x kenal sti kate aku sombong. padahal..aku budak baik taw. haha! ok la..lyn the picca. to hani..again..sila pk hari and tempat utk kite bukak pose same2 yaw~ peace!

me and cikudin. minah ni dtg opis aku aritu sbb nak balik umah same2. so angkut je la die gi gosip. tambah korum.

my dear cik hanifarhana yg ssh nak jumpe. *rindu dow kat ko time taip ni! oh ye..skang ni pun die tgh kursus!*

my mushroom swiss burger. kentang adalah superb! aku mmg gile kentang dow... tu la peha ni mcm saiz tiang gol. sbb org kate fat kentang trun kat peha. ye ke ar?

cikudin and hani order ni ha. x igt dh ape namenye. kentang dorang..aku jgk yg rembat. aiyark!

chocolate molten. sedapnye! teringin la pulak. terasa lg caremel die kat tekak haku.. nyummy!

Saturday, August 14, 2010

Pertama untuk ramadhan 2010

1. Lauk pertama - rendang daging cikcu.

2.Air pertama - soya bean

3.Pasar ramadhan pertama - bazar pantai dalam

4.Office attire pertama - baju kurung kudin yang warna purple gelap

5.Tarawih pertama - kat surau al-falah

6.Novel pertama - pergilah air mata

7.Makanan yg pertama dibeli - ayam percik pantai dalam

Nnt aku update ape lg yang pertama k..bye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kusut je..

Mate berat gile.
Tp x bley tdo.
Ape je la masalah aku ni?

Tibe2 aku teringat statement dr most of my friend bile aku start buat drama stress2 depan dorang..

"Masalah ko sbnrye ko xtau ape masalah ko."

Yeke?

Wahai mata..sila la tutup.badan ngan otak sudah penat.apsal kau nak buat hal xmo pejam?

Lempang kang!

*ttbe aku rse mcm xbetul plak ckp ngan mate sendiri..*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, August 13, 2010

Kenapa eh?

Lately mcm bnyak je bnda yang aku rase aku xdpt nk grip.

Xsure la sbb ape..maybe sbb bnyk sgt bnda buat aku hilang focus..

Kot! *ceh padahal bnyk main ni!*

Tapi betul...

Kenapa ar?
Xkan sebab puasa.
Xkan sebab balik on time every day?

Aku rase mcm 8 jam kat opis tu xcukup je. Mcm banyaaaaak je lg benda x siap. Bnda yg patut chase pn x terbuat..

Hish..

Aku balik on time sbb nak bukak pose kat umah. Lagipun dorg kt opis pun balik cpt. Sorang2 kalu dkt opis stay back adalah x syiok okeh..

Tapi tu la..aku igt aku sorg je yg keja xsiap. Rupenye bbdk tu pn same. Betul la agaknye kot.8 jam tu x ckup utk ktorg.

Muahaha!

Gigih la wahai mast baik!
Chaiiyokk!

P/s: aku dlm lrt ni. Pg td xdrive sbb mengantuk yang amat! Puff~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, August 9, 2010

Update si kecik

Wah! Rajin plak aku update blog ni kan..sejak2 cobaan mengupdate thru email ni berjaya!

Sila layankan je budak jakun ini ye..

Oh itu faris adalah demam.. Maka dia sgt la baik tadi. Elok je baring atas perut bapak eh. Tilam dunlop!



Baby fir tu pulak xbest ah! Die asyik baring je. Pastu mcm blurr je. Asyik nak hisap tetek je. Pastu aku nak amik gmbar die pn xbest. X fotogenik. Skejap menguap la.. Kerut dahi la..



Ish! Camne ko nk jadi model ni fir??

Ok enuff membebel.
Tata!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, August 8, 2010

Testing bergambar pulak

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ini adalah cobaan~

Pompuan sebelah aku ni bersungguh2 dok amik2 gambar klcc dgn jake aku. Kalau jatuh la jake tu kt luar..mmg aku sembelih tetek die!

Btw..ni otw gi umah papa. Jumpa FIR ngan FARIS..

Eh..td kan dh btau..haha!

Loser~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

keluar dari kepompong ini~

woi orang kampung...

aku nak keluar dari kepompong nih!

wippie~~~

akhirnya aku mahu melihat donia!!

yezzar!

see you when i see u peeps!

*super seksaited nak tgk my FIR. Oh ye...FARIS juga~~**

tata!

menyampah ngan org2 lemah ni!

ok cop!
sila paham cerita aku k..

semalam adalah kebusanan melampau. sehari kat umah. xde plan pun nak gi mane2. so melayan novel je la aku kan..

dekat2 nak maghrib tu tetibe terpikir nak pegi jalan2 carik makan. eh x.. sebelum tu terpikir nak naik bukit broga. ejal kate kat situ cantek kalo nak buat photo shoot.. so memandangkan xde kje sgt..aku mengusulkan la gi panjat itu gunung..tapi xjadi sbb ejal pun xtau jalan.

so fine la..terkubur la harapan kat situ..

pastu kak et plak call. aku usulkan gi penang pulak. saje nak berjalan. tp pompuan tu ade kelas la hape la. boring betul! tp die jgk yg kate gi melaka..

sepantat kilat..eh salah..sepantas kilat aku roger ejal. die mcm on. siap swuh bwk kamera suma. aku ape lagi...gumbira la kan! siap obo pun nak ikut sume..

wah mcm meriah ni!

akan tatapi..

ttbe ejal bbmed aku..

ejal: wa..gi melaka dorg kate letih nanti..
aku: yeke? x letih pun
ejal: cadangan kami, mari karok ini mlm!
aku: karok mn?
ejal : wangsa walk.ok?
aku: xcool la. dh busan. lagi letih dgr suare korang nyanyi.

ade ke nak cancel itu melaka..tukar gi wangsa walk yg blakang umah nenek aku tu je. x vouge langsung dowh~ aku nak keluar dr kl..bebasssss...stress okeh dh lame x kuar ni..

dah la mgu depan dah nak pose...kalo x bley gak aku buat plan lain.

cissss...

mereka2 itu sgt lemah. itu pun penat. aku x penat pun!damn!

dulu boleh je buat plan ttbe mcm tu ngan hanin sume. tau2 je ttbe tgh2 mlm ktorg dh kat KLIA. ttbe kang dah kat tempat lain. elokk je...

p/s: aku ajk gak jojo. tp selambe kate aku gile. die tu yang gile. gile!

Friday, August 6, 2010

macam dah paham dah apsal..

aku rasa aku macam dah paham dah apsal tuhan dh tetapkan yang..

SYURGA TERLETAK DI BAWAH KAKI IBU

dan bukan di kaki bapak..

[,]

aku akan bersabar seboleh mungkin..
sigh~

x paham la aku!

aku xpaham la perangai orang yang xreti nak mengaku salah sendiri ni.
ape masalah ko kalo mengaku?
abis2 kena marah je kan..

bukan ko mati pon...

daripade ko dok pusing2 carik alasan nak divert salah ko kat orang lain..
buat tambah dosa je..

yang paling aku benci bile ko mule nak gunakan statement2 kesian-mcm-bodo ko tu..

'aku ni dah tua..mane reti buat ni. patutnya korang yg muda buat. ni dh salah..kan susah..'

eh pan***.....dah ko buat, pastu ko salah. gatal je bijik ko nak salahkan org lain kan! bodo..

x pun..

'apsal la baru skrg ko terhegeh2 nak carik? cuba carik dari awal. kan x jadi mcm ni'

mcm bangang eh.

tp sukati ko la..asal ko bahagia.

-gi mampus!-

Tuesday, August 3, 2010

siri kesihatan : glucose, colestrol & BP rate

dah 25 tahun aku idop..aku x penah cek pun kadar kolestrol la.. glucose la... tapi kalo blood preassure tu pernah la jugak.. tu pun sbb nak msuk U kena wat medical check up. masuk keje pun same.

kalo x...mmg harapan la kannn....

slalunye aku low blood pressure. tu pun aku suke makan masin. kalo aku xsuke..lagiiiii bertambah low la kot. silap2 bisa pingsan!

oh no! nnt x vouge kalo pingsan..

*ish aku ni slalu terlari dr cerita asal!*

ok sambung!

tadi..aku buat kolestrol test... glucose test ngan blood pressure.

sila bangga! 1st time nih!

dh la sebelum tu mkn tom yam. minum air mangga. pastu otw balik tu sempat plak singgah starbucks bli mocha. fuh! aku bajet glucose aku konfirm paling tinggi punye. but so far so good. itu nurse bilang.. normal yaw~

kat situ die dh cucuk tangan dah. amik darah. rupenye the other counter boley buat dua2 skali gus.. cek kolestrol ngan glucose. ceh! x pasal2 kena cucuk 2 kali.

bab nak cek kolestrol ni aku seksited sket. sbb si nizar ngan linda kate orang kurus slalunye kolestrol tinggi. *kurus ke aku??* siap kate aku KT lak tu.

KT = Kolestrol Tinggi.

cissss....

so nak membuktikan la aku normal ni..tu yang bersungguh2 tu..sanggup plak kena cucuk 2 kali. sengal! after 3 minit..maka keluarla keputusan itu. siap nurse tu cakap 'very good' lagi! hahaha...aku bangga sekali lagi!!

sikit yg sempat aku tnya nurse2 tu..

utk kolestrol : kena kurang dari 5.2 - kalo lebih..tu dh kira high kolestrol. tp kalo nak accurate result, kena puase dulu b4 wat test tu. jgn mcm kitorg..main sebat je lepas lunch pg buat test.


utk glucose : normal is 5.5 - ni kalo ko puase la sblm tu. kalo random, normal die is ~7.8 x boley lebey. kalo lebey tu...kurang2kan la gula ye.

blood pressure aku x igt la. lain kali aku blaja.

tp yang penting.. aku dpt as below:

BP : 100/80 - normal. gud! kalo x dulu asyik low je.
glucose : 6.2 - still normal. yg ni random punya.

yang ni aku besarkan sket tulisan eh.

kolestrol : 4.75 - very good bak kate nurse tu. xpyh pose pun rendah. kire ok wat??


salah sorang budak normal di malaysia~sedih plak aku tgk rambut sendiri time nih T_T
nizar n linda:sila cek korang punya. aku takot korang yg tinggi nanti. hahahha!

generate elektrik guna tenaga nuklear..ada bran??

Its lunch time.. aku tgh tgu makanan nih..

cepat gile mase harini. dari pagi ade nuclear awareness.. sampai la kul 11 lebih. sib baik dorang sediakan breakfast. kalo x alamat kebuluran la manusia berbadan peti ais ini..

skang ni bz psl nuclear as bahan tuk generate electric. at the moment kat malaysia kan guna coal, gas, oil ngan hydro kan. pasni nuclear ko tau... dengar pun cam seram.. tak tau apsal bile aku dengar nuclear mesti aku byangkan benda meletop2 tinggal tengkorang rentung. cisss~~

image from google

mmg patut la dorg bagi awareness ni sume. terbukak sket kepala hotak aku yang kadang2 bongok ni. oii! kadang2 je. ko jgn nak tambah lauk!

tapi kan..kalo guna nuklear..nnt aku xde keje la eh?? Oh noooooo..... company aku ade lg x? *wah! company aku kan!* i mean ye la...kan skang kerojenye membawak coal kehulu-kehilir..kalo dh xde coal..ape je yg nk di kapalkan lagi?

ah biar la..bkn masalah aku nak pk sume tu. kalo xde keje sgt..aku dok umah je la mengumpul lemak. silap2 nnt boleh jual seikat rm 30 hengget! xpun buat nasik lemak..

woi..lemak aku mahal okeh..maklumla..sume lemak2 import gitew~

[,]

gile lambat makanan aku sampai..dah busan nih!

[,]

eh tapikan..salah satu benda yg aku dgr org tu ckp. cabaran HR dlm nuklear power plant ni adalah manpower. sebab xde sape nak keja kat situ. kalo gandakan gaji pun belom tentu org nak keje.

sume mesti sbb takut kan. kalo aku?? ntah la..mase dgr td mcm best je. mcm x takut pun..tp mgkin sbb aku xtau sgt ape kesan2 nuklear kat diriku ini..kalo stakat dorg kate nnt kesihatan tergangu sbb radiasi *eh..ke radioaktif?* ke..atau menyebabkan batuk kokol tanpa henti ke..aku xheran sgt. sbb mesti la ade ciri2 keselamatan die kan.

cuma...

kalo cukup la sorang btau dan berjaya membuktikan kat aku if keja kat power plant nuclear ni menyebabkan tetek mengecut.. sumpah aku xnak! memberi kesan masa panjang dow!

no no nooooooo

*matila gile tetek!*

jap..

ape masalah aku pk nak keja kat power plant tu plak?? kalo aku ni saintis or engineer logik la jugak kan..? transport graduate mcm aku kalu..keja power plant wat gapo?? muahaha! sendiri pk lorr...mau makan!

Sunday, August 1, 2010

kisah aku yang berjaya ^_^


aku macam nak bangga ngan diri sendiri la skang ni..
dah semakin pandai bangun awal dow.. q^_^p

tepuk tepuk!

slalu kalo wiken mmg aku ganti tido aku yg x cukup kalo wikdays tu. kul 3 or 4 ptg baru bangun. kalo time xpayah smyg..akan ku lajak-lajakkan smpai kul 5 ptg. dh bangun pun tetap pakse2 mata tido.

muahaha!

akan tatapi!!

wiken ni..dua2 hari aku bangun awal oi..hebatt!!
kul 11 je dah bangun. xde org kejut pun..terel kan?
hari sabtu tu buat keja gile ngan hajar..

dlm kul 2, hajar ajak gi bank. aku keluar ngan baju umah je.
sbb bank sekangkang kera je ngan umah aku. masing2 dgn muka x berbedak.
seluar pn pkai seluar yg bodo2 tu je..asal berseluar.. haha!

dah setel urusan bank tu. ktorg pun nak balik la. tapi aku terbtau si hajar ni satu rahsia plak.

aku: smlm aku gi satu bookstore ni. best gile weh. buku sume murah. yg biase harga 40 hengget die jual 17 hengget je.
hajar: ko bawak la aku long..
aku: ok jom skang. gi ampcorp.
hajar: ha??skrg? aku buruk ni long..
aku: xla..ok je aku tgk. mcm padan je baju ngan suar ko tu.

sampai kat sane ramai plak orang. yang aku dh mcm baru lepas joging je.
membebel2 la pompuan sebelah aku tu. sbb die kate baju die bruk la..hape la.. tp mmg weh..sampai sane baru aku nampak keji betul baju die! haha!

aku ok je. tara hal. wlpn aku agak sedey gak tgk diri sendiri dlm cermin.. T_T pung pang pung pang..kul 6.30 baru sampai umah. mlm mcm biase..rilex2 je kt umah. lyn gosip2 x bape hot bebudak nih.

HARI NI (AHAD) PUN AKU BANGUN AWAL YAW~

sila bangga..tepok lagi kuat..
pok pok pok...

sebabnye adalah..

mahu nonton cite the last airbender ngan anak2 cikcu aku. cite tu kuar 5 august. tp aku 1 august dh tgk okeh! set2 artis tau aku ni..haha!

best woooooo...

pas abis muvie saje jenjalan kat situ. cuci2 mate. amik2 gambar. sronok gak sekali sekala melayan bbdak ni. aku igt nak bawak jake. tp batery x charge plak.. sudahnye bwk digital cam je..

nak balik jalan sgt jem okeh! biase la.. jalan kat BB tu mne penah kosong. tp we had fun dlm kete. aku swuh dorg joget2 la..pastu main gelak-gelakkan orang kat tepi jalan tu la..dekat sejam jugak baru smpai umah. padahal pegi tu 10 min je.

hampeh!

enjoy the pic. aku dh start weng dh mate ni. maklumla..bangun awal.. hikss!
esok mau kerja..

aku ngan yaya..hajar kate gambar ni mcm kt obersea..

apsal aku ngan adik2 aku je yg pandang kamera? bebudak tu elok je tunjuk montot.

mcm mak orang plak dah aku nih~ haih!

sungguh teringin aku jual budak2 ni. kalo laku aku nak beli honda city. sumpah!

my team of the day

end.