amaran

aku suka cerita macam-macam. pasal itu la..ini la... campur-campur. penggunaan bahasa dalam blog ini adalah sgt tidak baik utk akademik especially yang mane nak pekse tu kan... but i dont care. sume benda n cerita serta ayat dlm ni adalah mengikut kesukaan aku sebab ini blog aku..bukan blog ko. so x payah la pandai2 nak kondem2 or komen2 ye. kalo ko suke menaip, sila buat blog sendiri and taiplah sampai lebam. i dont welcome any comment yg bersifat kepochi. tamat

Sunday, January 31, 2010

updating from bangkok P2 =)

halo halo halo..!!
skang kul 1105 mlm.
baru je balik dr shopping!

nak patah pinggan n kaki aku berjalan!
sib baik ade tuk tuk yg banyak membantu meringankan beban kami2 ini..
murah n senang nak dpt.
wlpn kdg2 aku sendiri seriau tgk org tu bwk..

nak wat cane..
nak murah punya pasal.
and lebih enjoyyyy
*dpt makan asap kereta bangkok! uwekk!!*

pagi tadi gi chatuchak..
smapi tengahari..
HEAVEN gileeee!!
sumpah!
sgt besar n murah..

bandung n bangkok bagi aku adalah 2 tmpat yg berbeza..
kalo bandung tu mmg tmpt nak cari barang imitation.
kt cni aku bnyak beli brg2 kraftangan je..

sbb branded item aku xde sgt..
ke..aku yg xreti carik??
ah! apape la..

so people..
dont expect anything la from me eh..
hahhaha!

mau naik kemas barang..
esk mahu pulang mesia tercinta!
bile kte kat negara org baru la kite hargai negara sendiri..
hurmm..

ok la..mahu nyanyi lagu negaraku!
till then. bye!

p/s: to tihara. pic nnt k. sini xde kabel la. :)

Saturday, January 30, 2010

updating from bangkok :)

hey people..
look...i'm here oredi...
sathorn grace hotel, bangkok!

gile x bley bla...nak comunicate payah gile kowt..
macam ayam ngan itik bercakap!

smlm dah shopping sampai sakit2 pinggang.
ari ni mahu sambung lagi!
chatuchak market!
tp macam nak hujan..

oh..sila jgn hujan sbb aku pakai jeans baru!
yippie~~

ni tgh tgu tuk tuk to send us to the nearest BTS station.
travel mcm minah saleh wo..
cool abis..

tp mmg bangkok ni shopping heaven!
sumpah!!

till then.
bubbye.

Wednesday, January 27, 2010

things to do for my bangkok trip are..

1. siapkan provision figure for D&D since i will only be back on 2nd feb. damn malasnye..!

2. tukar dwet. oh no..nak gi jumaat nih. tp dwet pn x tuka lagik. 2 days left.

3. to decide nak bwk beg hape. i'm actually thinking of how to counter the luggage limit. its shopping vacation isn it? beg will getting lighter? of course NOT!

4. having an online discussion with girlfren psl itenary @ bangkok. sempat ke hah? sume pon last minute nih..

5. to do some study on bangkok. hopefully this will help mase kat sane nnt. xde la melopong2 xtau nak gi mane.

i guess thats all. ok..back to work!

p/s: jarak pintu masuk opis ke tempat duduk aku adalah 95 kaki rapat2. penat okeh aku buat research ini..

Saturday, January 23, 2010

10 things i wish to have/do rite now - 1:25 am

1. makan nasik dgn lauk sedap mcm ikan bakar ke..seafood ke... sgt lapar dowh! td lunch mihun je..

2. pg salon n blow rambut. tah bile nak kering nih..

3. check mata n to get my new glasses. mate ttbe rase kabur je nih..

4. someone yg bley massage badan ku ini. lenguh2 doh. especially pinggang. sah aku dah tua!

5. bergolek2 riang tanpa perlu menaip tapi ape yg aku pk kuar kat blog. gitew..bolehkah??

6. mcm nak buang cover kat keyboard laptop nih sbb
SUSAH nak taip!! tp sayang..baru je beli.. trpakse lyankan aje..

7. mcm nak trun bawah nak carik BBQ set aku kat mane. dis sunday ade picnic! yippie~~

8. start packing for bangkok trip with girlfrens. owh..so excited! cant wait..cant wait!

9. rase mcm nak beli kereta plak tgh2 mlm ni..adoi..when can i have my city ar?? phew~

10. nak jumpa gorjes n kachak. i'm sure the kachak still tgh melepak. n gorjes dah membuta!

all of it is doable and possible except for no 9. haih! apsal la mahal sgt harga sebuah kereta? kalo jual 2 rm10 kan senang. 100 kereta aku beli. hikss!

later dude!

Friday, January 22, 2010

babi!

i feel like nak maki org nih.
1..2...3..!

ape je yang aku beli adalah menggunakan dwet aku..
sila jangan sebok la babi!
pg jaga dwet sendiri..
jaga brg sendiri..
aku x mintak satu sen pon dari ko kan!
jgn nak menyemak..

fuck!

aku sgt marah skrng nih!

Tuesday, January 19, 2010

kurus sgt kah?

semalam hidup aku dihujani dgn satu isu hangat..
iaitu KURUS!

adakah aku kurus rakan2???
ye..aku tau kamu kamu semua akan mengatakan TIDAK.
bagus! kerana kamu pandai jaga hati aku.. ngeh ngeh..

kes no 1

smlm aku breakfast ngan nizar n hazwan kat kedai aunty..
tgh masyuk melyn kopi o ais aku tu..
ade sorg pak cik ni dtg jumpe hazwan.
rupenye die mmber ping pong si hazwan nih ha..

aku xknl pun. xpernah bertegur pun ngan pak cik tu.
tp memandangkan aku ni adalah wanita sopan..
aku nak angguk sket kat pakcik itu..
xsempat aku angkat kepala..skali die sound..

"awak mkn banyak sikit. kurus sgt"

erk!!
x tertelan rasenye roti bakar aku tu..
ape kes pakcik?? saya x knl pun pakcik..
kenapa pakcik sanggup lukakan hati saya sampai mcm nih?

kes no 2

masa sembahyang xohor kat opis.. kak ena secretary msuk skali ngan aku.
cam biase..aku pas smyg tu dok la tergedik2 dpn cermin membetulkan tudung.
dlm otak pulak dok pk lagu-lagu yg membuatkan aku berjoget2 sambil tu.
skali kak ena mengeluarkan kata2 durjana itu..

"kak ena tgk awak ni x gemuk2. kurus je dari dulu. mkn la lebih sikit"

oh nooooo...
serangan kali kedua dari kak ena ibarat menabur garam di luka..
pedih sekali..

OUCHhhh!!

aku rase kn..
aku rase la...
mn de aku kurus..
ade je org lagi kurus..

dorg sruh makan banyak2?
aku mmg mkn banyak.. dah mcm jin aku rase..
tp tu la... semuanya terkumpul kat pipi!
tersangkut agaknye..
pipi aku yg jd mcm kulum kura2..
err... apahal lak kura2 nih?

tp serius weh..
pipi yg naik. tu yang aku rase banyak sgt daging kat muke aku nih.
kalo pakai tudung mcm terkeluar je pipi tu dr tudung.

camno??? bukan salah aku kan..
aku ada baka ninja turtle kah?
ish! xpaham btul aku..

*mast sedang berpikir cara2 utk menguruskan pipi dan membesarkan bontot*

Monday, January 18, 2010

what wud i be if i'm not a post fix executive

ttbe busan mengadap emails n calculations yg banyak itu.
maka soalan ini pun terlintas kat pale hotak aku yg canggih nih..

if..
i'm not a post fix executive..
maybe..
i wud be..

1. a reporter. aku kan sbenarnye bercita2 nak jadik wartawan ni dari dulu. tp mase nak pilih course 'kewartawanan' dulu, x dibenarkan oleh ayah aku. so pasrah. mase sekolah dlu pun aku adalah sub editor tuk school magazine. mmg cas cas papparazi aku nih.. asyik ke hulu ke hilir ngan camera dlm sume event. siap buat interview tah ape2 tuk dimuatkan dlm majalah skolah.

2. photographer. sbb aku sgt chenta camera. sebenarnye die adik bradik wartawan td tu la. wartawan musti la ade kamera. n musti la amik gambar n dptkan shoot2 menarik utk meng up kan lagi cerita sensasi aku tuh.. skarang? terkubur. korg nak ke tgk gmbar2 kapal??

3. lecturer. fyi, aku study tanpa cita2 dulu. aku just study sbb xde ape lg nak buat slain study. so pas abis degree..aku bercita2 nak study lg. sbb aku malas kerja. so aku menggunakan alasan hendak menjadik lecturer spy aku ley sambung master. but after sumtime..bile dah dpt offer keje ni.. hilang la cita2 palsu aku itu.. cewah! tp jap..korg bygkan aku jdik lecturer..bayangkan!!

4. pemuzik + penyanyi! aku suke muzik. aku suke menyanyi.. menari.. menyanyi.. aku suke main piano.. organ n keyboard. tp dah sgt lame x usik benda2 tu. organ kat umah pun rosak sudah. cume kblkangan ni aku jeles ngan zai n dd sbb dorg reti main gitar. padahal dulu gitar aku x minat. asyik la mengadap keyboard tu. bertukar arahkah aku?? i'm still into music..no matter what.

5. lovely wife. hakkk tuih! hhaha. ni last option la. kalo dah malas sgt keje..kawen kan aje! tp tu la.. bakal laki aku tu musti seorg yg suke mkn fastfood mcm aku sbb aku xreti masak. n beliau juga perlu rajin jln2 n merayau2 tanpa hala tuju supaya aku x mati keras kat umah tu..and..die jugak perlu reti mengawal emosi bile baju die x bergosok. aku benci jantan yg tau nak marah2 ni. kalo aku x gosok..ko gosok la sendiri ngeng.. ape guna ada tangan? eh..mcm x lovely je aku nih. ah pedulik!

wah..rupenye sume minat aku adalah hiburan semata2. hahha! mungkin ade sebab knp Tuhan nak aku terlibat dlm shipping line nih n bukan yg aku minat.

i might not be this mast if i were reporter, lecturer, photographer or musician.. but luckily shipping is one of my fav too. *selepas 5 tahun belajar transport!*

look at me...
i'm Mast..
a screwed post fix - logistic executive!

peace!

membersihkan habuk itu

wa..dah berhabuk la ini blog..
a quick update from the office..

thursday tu bile dah gembira dpt mengonline kan diri dgn riang dan tanpa halangan..
ari jumaat pun bwk lappy lg gi opis. and aku rase everyday pun akan ku heret ini aaron.

oh btw..

my aaron ni tgh xsihat. sumthing wrong with the screen.
mcm blink blink.. oh damn!
tp xpe..nnt i anta gi centre..

meh sambung..

lunch ari jumaat tu gi amcorp skejap. xde motip. saje nak berjalan.
terpekenan kat satu baju tu. macam cumel je. tp setelah berpikir..
NOOO...
sabar mast..sabar.. hujung bulan ni je..

mlm tu plak gi melayan ADNAN SEMPIT ngan my sibling n cousins.
hahha! lawak weh. sumpah.. cerita die adalah lambat sket. tp mcm x kesah sbb die adalah lawak bodoh.. ngeh ngeh ngeh..

saturday plak..
seperti yang dirancang. aku n hani berjimba di putrajaya.
xde arah tuju.. saje jln2..

otw tu lalu depan uniten. nampak deretan kedai2 goreng pisang yg satu ketika dulu menjadi tempat persinggahan kitorg. terigt lak zaman2 ILSAS aku dulu.

melayan cendol n rojak. pastu terus gi alamanda.
well..kate pun xde arah. xde tujuan.. masuk dr satu kedai ke satu kedai..
cuci mata sajork.. tp TERbeli 2 kemeja. hurm..x sengaja doh!

amik2 gambar sket. pastu pas isya' kat masjid putrajaya tu..
kami pun pulang ke pangkal jalan.

weh!

mase nak semayang tu aku kena pakai jubah kaler pink dlm kwsan masjid.
maybe sbb baju aku x mengikut spesifikasi..
haha!

rasa macam nak konvo la pulak. sib baik aku xterlentang kat tgh2 masjid tu.
lantai licin. aku xstabil.. dgn slipa licin..dgn jubah terbuai2..
ape perlunye jubah tu kaler pink???? marah tul aku!

aku ade berita gembira tuk kamu kamu dan kamu!

ehem ehem..

pada hari AHAD hari itu..
aku BERJAYA mendudukan diri di rumah tanpa kuar berpoya2!!
yeay!! pencapaian yg membanggakan!

tp sumpah..!
nak termuntah darah aku mengadap internet je 24 jam!
dah la sorg.. hujan lebat plak tu..
guruh n kilat sabung menyabung.
cesssss....

aku tetap paku kan bontot aku di rumah.

tahniah mast utk itu!
*clap clap clap!*

p/s: ahad aritu adalah bday hazwan.
and hari ni bday nizar.
Happy birthday to korg berdua!

Thursday, January 14, 2010

sengih semula

i did it!!
hoh!
happy happy happy..

aku rase ni la up n down life..
smlm aku down mcm hape je..
arini aku happy..

guess what..
aku berjaya menembusi wifi opis aku!
slame ni xboley sbb xtau p/word..
pastu xboleh sbb xtau pin die..

tp td aku dah ade pin no tu..
*aku selongkar modem tuh!*
and aku try masuk..xboley jugak!

die mintak p/word network plak dah..
of course la aku xtau kan!
nak reka pun xtau..

but atas usaha gigih aku..
aku try lg..
ttbe..

CONNECTED!!!

yippie~~

now aku sdg berfacebook n ym di opis.
i guess that is cool enuff~
ngee~~

emosi

i'm not emotional..
i just had enough..

i wish i could see my kachak n gorjes rite now..
need them to ease this feeling..

uhuk!

apis, jojo, zai, utie.. aku rase aku rindu kamu..
lin, lina, nozie.. aku mahu peluk..

hmpphh..




Wednesday, January 13, 2010

another weekend

ari sabtu lepas aku gi umah baru spike. member dr sekolah dulu.
die semangat ajak gi umah baru die + die nak masak lunch utk membuktikan die dah boleh kawen. hahaha!

dlm kul 12 gerak gi banting.
pg ikot highway MEX sgt cepat. sejam je dah smpai umah die.
tapi otw balik tu 2 jam. sbb termasuk highway plus.
bnyak gak beza kan..

bukan wat ape pun gi sane. just lepak n makan.
pastu spike swuh dd pasangkan tertier die la..
ktorg paksa dd tgk hindustan la..
kirenye buat benda2 x berpaedah je..
saje menghabiskan mase hari sabtu.


pastu ade member spike sorg lg datang ngan family sbb tumpang sembahyang.
kan ade org2 tua.. aku ni kan PANDAI sgt nak bercakap ngan org tua.

untuk mengelat.. aku pun gi dapur basuh2 pinggan dan meninggalkan dd sorg2 kat depan tu. aku, spike ngan mmber die reen tu elok je bergosip kat dapur. haha!

pas family reen dah balik. tinggal ktorg bertiga..
ape lagi..start la program bergosip kitorg.
aku bawak jake. igt nak gi amik2 gambar kat KLIA.
tp hujan lebat kot.. makanye..lepak umah bergolek2 sambil bergosip.
xsedar pun dah nak maghrib.


skali boleh plak makcik sbelah umah panggil tgk kucing die.
ye..comel gile. macam mainan. tp aku xpegang la.
aku geli sket anak kucing ni.
terasa tulang rusuk die kat tapak tangan. yulks! xley bla.


best jgk aku tgk spike dok umah tu sorg.
tp mcm takut pun iye gak.
kalo aku..

hurmm..

mesti la takot! pastu lg satu masalah..
sape plak nak kejut aku pagi2..
nway spike..thank you for the lunch ya.
lebiu spike~~

p/s: si dd ngan spike ni ade bincang2
pasni nak msk sup belut pulak!
no! aku xnk terlibat!

updates

sume yg aku plan nak buat semalam tertunda..
i dont feel like being in the office today..

so i went back..

mengadu domba ttg kerja

baru 2 hari keje utk minggu nih..akudah kena mengadap 3 issue.
hish! malas btol kalo ade issue2 ni.

1. kne jwb observation audit tu. yg aku xtau cane nak terangkan. n bos aku pun xde idea nak jwb. well...kne la pch otak same2 pasni.

2. email yg aku anta kt one of customer tu ditarik balik. sbb they called my manager n raise some issue. aku x clearkan lg benda ni ngan boss aku. xsabar lak nak tanye esok! bnyak peel la customer yg satu nih.. yg lagi buat angin.. boley plak die msg aku..

'mas, ade diary free x?'

kepala hotak ko free! tapak kaki aku free..mau?? settlekan la dispute ni dulu ngeng.

3. status report tuk board meeting pun satu hal. figure x tally ngan last meeting. dorg salah amik data last meeting. so this time dah kena menjawab ngan MD aku. try call him td tp xangkat plak. so we'll see how it goes tomorrow.

aku balik td pun agak awal. mls nak dok opis tu td. i need fresh air. cewah! sampai umah tertido. sampai kul 12. tu yg aku hidop lagi skang ni hah. aku bgn td kain dah siap berlipat. sti mak aku yg lipat. si kecik ni mls. sian plak kat org tua tu. haha! wa tertido ar mak. mmg ade niat nak lipat td..

ape la nak jadik esk. adeh. bile nak jumaat nih?

** mast sedang sakit perut **

Tuesday, January 12, 2010

kantoi itu aku

Korang pernah x buat satu salah ni..pastu esoknye dah kantoi?

Aku pernah!
Hahah!!

Smlm aku stay back kat opis. Pastu manager aku panggil tnya pasal satu benda ni.
So aku kate la aku dah response. Padahal nan ado!

Hahhaa!

Aku pun xtau apsal aku kne kencing itu org.
Tapi maybe sbb aku rase mcm dah lame je dispute tu kan.
Anyway..whateva the reason is. Mmg salah aku la.
X patut kencing kan.

What I did..
Aku cepat2 balik kat tempat aku and reply that email.
Tp ade skill tau.
Aku reply email tu diantara email2 yg recent.
So that die x prasan! *aku dah rasa terel sgt dah tu!*

Tp hari ni..
Aku masuk opis..
Si Nizar btau yg manager aku swuh tarik balik that email.

Maknenye die bace la!

And the best part.. die tau la aku tipu die sikit smalam!!

Hahahahhhhaha!

Org yg xbiase tipu ni senang kantoi kan kalo tipu..
Hish!

Okey skrg aku nk tanya..
Sape nak ikut aku serah leher utk dipenggal oleh beliau???
Ko nak ikot?

Monday, January 11, 2010

acik dari somban

ni acik nak tanyo la..

napo bilo kito ghaso.. dio xdo..
bilo x ghaso.. dio ado..

kadang tu..
kalo ado..adooooo yo..
kalo xdo..toruih xdo..

poning la acik mikirkan ea..

* tetibo acik ngidam nak nengok sunset kek topi pantai. mano nak carik pantai yg dokek yo? nak ko podeksen maleh. makan maso..

** td burak ngan kwn lamo. dio tongah nyosar xdo makwo.. tah apo kono tah. ingek kok betino yo yg ado sosa-sosa ni. jantan pun ado ghupo eh..

*** ni acik tongah menaip ni ha.. bolum yo mandi laie. dah nak puko doboleh dah ni..esk kojo. aii..lotih!

**** tah hapo yg di hadap laie ni..poie la kilan. acik xtau dah nk tulih apo. hati ni sobak. teringek kek si sam bunkface yg dah ado makwo tu.. sobak acik tau?? bergotar dado ni menahan!

rancangan tergendalo!

zzZZZZZZzZzzzzzzZZZZZZZ

ngee~~

ini menghiasi desktop aku hari ini
ngeh ngeh ngeh!
gedik kan i nih??
pedulik!


mencari mood yg hilang

I’m not focus.. Otak melayang2..

Baru smlm bersemangat waja nak buat keje arini..

Tapi.. gagal!

 

Aissh!!!

Perlu ke aku pakai headphone dan melyn video clip??

 

Malasnye nak menjwb observation auditor yg bg aku, x make sense ni..

Ape la alasan aku nak bagi?

10 kali terangkan pun..kene gak observation.

 

Am I that bad in explaining things?

Hurm..probably..

Or the other side tu yg bad in processing data?

 

Whateva la..

Yg penting skang aku ni yg kena menjwb!

Haiyo….

 

Sila la meresap masuk wahai aura penipu!

 

 

Sunday, January 10, 2010

sam bunkface! lebiu~~

entry ini ditaip sambil tgk AJL..
lets list out things i need to do tomorrow (monday!)

- wake up at 6! *owh..weekend finished oredi ar??*

- check air dlm radiator dulu b4 off to office. hurmm..pagi2 lg dah jadik makenik!

- to compare all suppliers & shipowners calculations. mintak2 la xde kes yang pelik2.

- prepare status report for board meeting on 15 jan 2010. OMG! this is the 1st time i typed 2010! yippie~~

- wut else ar?? ha! to chase the confirmation from customer yg suke carik salah aku! f**k u! apsal ko diam? dah dpt reply aku xmo jwb plak?? malu la tu dah salah! stupid!

- to chase him sampai die muntah nak bace email aku. i will do that! or..shall i call him??

- to push my manager to verified all the CN / DN that i sent secepat mungkin.

- and oso..push my senior manager to close all the dispute shipments! haish! ssh betul nak tangkap org tua ni tuk settlekan keje die..

- i might want to update my ASB book by lunch. bape la dividen aku dpt ha?

- hah! sib baik xlupe..nak prepare letter to another customer saying we r not agree with them. camne ar nak tulis surat xsetuju nih? my GMO kate kena ayat yg simple tp tajam. ayat maki boley x? haha!

*aku xpernah tgk penyanyi bunkface! hensem dow mamat nih!!!!*
*damn! cool giler performance dorg!!*
*owh yes..cannot take my eyes from him la!*


jap jap jap..aku carik gambar die..

TARRRAAA!!!!


hensem kan kan kan kan!!??
ouch i like!!
yes..aku mmg suke org comot..
lalalala~~

p/s: eh.. aku dah ilang fokus ngan ape yg
aku kena buat esk la..
asyik igt sam bunkface je..haish!

bila dtg rasa itu

weh korang!!

mata aku berdarah..
jantung aku berdebar..
jiwa aku kacau..
hati aku luka..

hanya kerana..
aku terlihat sesuatu td..

damn!

oh ok..
abaikan sajee..
ini semua hanya sementara..

lallala~
lagu bitterheart sdg memenuhi atmosphere..

ngee~~
senyum dan senyum dan senyum dan senyum..
itu wajib!

ini adalah rintihan hati seorg pompuan yg panas bontot kalo dok umah

aku dah pasang azam semalam..
hari ni nak stay kat umah je..
xmo gi mane2..

tapi..
baru kul 4 ni aku dah gatal2 nak kuar..
ishh..!
ssh jugak nak tukar benda yg rutin kan..?

aku xprasan sejak bile aku mengamalkan..
'weekend-tidak-sah-tanpa-keluar-berfoya2'

wooo!
ini adalah susah.
skrng ni tekak aku terasa nak mkn roti bakar kat kluang station dowh!
tp benda tu kat tesco..
kena kuar..

kalo aku kuar..
azam aku akan musnah..
hadoi la...~~

kalo azam musnah..
ape akan jadik ar??
ha!
mgkin aku bley carry fwd azam tu gi minggu depan kan kan kan??

okeh! aku siap skrang..
tunggu aku kluang station!

testing

aku taip entry ini melalui email..
mcm baru tau yg bleh update through email..
ngeh ngeh ngeh~

later peeps!


Get connected with chat on network profiles, blogs, or any personal websites!
Yahoo! allows you to IM with Pingbox. Check it out!

Saturday, January 9, 2010

i think dis is cumel

a friend of mine send me back home..
so mcm biase aku bg pesanan terakhir..
pesanan ibu kpd anak..

'drive elok2..dah sampai umah btau k'

so aku pun mandi tkar baju bla bla bla..
mkn..tgk tv kjp..gi umah my uncle yg selang beberapa umah kejap..
online..facebooking dan sebagainya..
baru aku sedar aku xdpt ape2 msg dr die..
so i text him n went..

me: ko x sampai2 umah lg??
him: dah2..hahha!
me: glabah tahi
him: aikelebiuuu
me: sib baik pandai. ok dah x glabah tahi. aikelebiu 2 3 4..

cumelkan?
aku rase cumel..
ok tu je. bye bye

memang camni ke?

perbualan seorg anak dgn emak..

pn emak : wa ko kt mn?
aku : dah kat sg besi
pn emak : pegi mana td?
aku : banting. umah kwn..
pn emak : skrg ni semua kuar bukan nak btau..
aku : wa dah btau ayah la. kuar umah je td trus call btau..ayah xbtau ke?
pn emak : ye la..org ade ayah je. btau ayah je la..

motif?? perlu ke aku btau dua2?
nape ayah xley btau mak ar?
or..knp mak xley tanye ayah?

komunikasi org dah kawen ngan org bercinta lain eh?
kalo bcinta dulu nak masuk toilet pun btau..

hahha!
my parent r bit crazy but i loff them!

-end-

the list

aku selalu..

1. paksa diri aku utk bgn pagi dan pergi keja dgn riang.
2. melayankan je ape org kutuk2 or kata2 aku sbb aku tau sbnrnye dorg admire aku.
3. melayan org ikut suka hati aku sampai org sng prsan aku suke die.
4. bangun pagi dan tidor balik.
5. fikir benda yg merepek2 yg x masuk akal.
6. pergi kerja dgn mata separuh terbukak.
7. berangan jadi kaya raya & boley beli ape aku suka.
8. bercita2 nak jadik wanita sopan.
9. rasa nak lempang muka org yg ckp blkang. coward!
10.fikir camne nak balik ke masa silam.

aku adalah benci..

1. hujung kain baju kurung basah n terkena kaki aku sikit2. yuckss!
2. bile tgk muka berminyak2 dlm gambar.
3. nak melyn org yg suka mengarah2 wlpn sbnrnye die mintak tlg aku. babi!
4. tgk lelaki baru pas shave or ptong rambut! urghh..dont like!
5. bila aku ngantuk tp xbley tidoo..*mcm skrg!*
6. bila nak stapler..tp ubat stapler abis. shit!
7. kena mengadap org yg aku xsuka tgk.
8. org paksa-paksa & kongkong aku.
9. gelap! tlg psg lampu boley x??
10.kalau ade rasa taugeh dlm makanan. spoil la~

Friday, January 8, 2010

marilah tido

mata adalah berat..
saitan bergayut2an swuh aku tido..
kite sambung gosip esk k!

buhbyee~~

Thursday, January 7, 2010

pandai plak ko teka eh!

aku ade cite hot!
baru je jadik ni..
baaaruuu je nih..
aku trus taip.

aku peot!
makanya agak gatal dan sengal2..
*ye la..disitu!*

aku pun kasik tau mmber aku si linda ni..
secara agak sorok2..
tp ms tu nizar ade kat tmpt die.
kunun tkut die dgr la..
ahha ye! nizar adalah lelaki.
so sebgai perempuan aku kunun2 malu2 la..

aku: weh linda! gatal dow! *die paham wlpn aku xbtau ape yg gatal sbb sblm tu aku dah btau die*
linda: ko beli la tu..sabun tu. ko ade pkai x?

tetibe..

nizar: ala..beli la yg pencuci sirih tu.

**aku n linda pitam!

Wednesday, January 6, 2010

kalau aku..

lately bnyk sgt benda yg berjoget2 dlm otak aku..
and i need to flush it out by writting it here.
while driving td aku terpikir..

ape akan jadi kalo aku adalah tali pinggang keledar?

ntah la..
ttbe je terpikir..
mcm syiok kan..?
aku rase kalo aku adalah tali pinggang keledar..
i'll enjoy it. becozz..

- dekat sgt ngan tetek org! haha! syiok kan? lagi2 stok yg tilam bono tu.. hai kak et! hikss!

- pastu keje mcm simple je. bile drebar nak jln..baru la peluk drebar tu. tu pun slambe je landing kat tetek. cube kalo jadi org..ko main landing2 kat tetek org. alamatnye berbirat la blakang ko kena libas!

- jadi tali pinggang juga adalah menarik sebab bila kereta di parking oleh tuan kereta, maka dia boleh berehat2 sambil mendengar radio mahupun mp3 player didalam kereta itew..

- ape lagi ye? hmm..sbgai tali pinggang juga..kita akan rasa dihargai. lagi2 org yg suke hias kereta. mesti die akan sarungkan si tali pinggang itu dgn gambar kartun2 ke..xpun racing kit ke. ha! sape kate tali pinggan keledar xboleh melawa?


*i'm taking a break menjwb phone call from abg bomba*

kembali di hadapan lappy..
ayat berputar -putar dlm kepala..
jari2 menekan keyboard..

*terbatuk kokol dgn kuatnye!*

aiembek..

ape perasaan aku sbg tali pinggang kalo drebar x pakai seat belt?

- sedih : rasa x dihargai; xdpt duduk dekat tetek! haha!

- seronok : sbb xpayah susah2 regangkan diri utk peluk org. dpt rileks sambil bermain mata dgn stereng kete tu.

- terkilan : sbb tuan kereta dah tercampak keluar dr kereta akibat xpakai seat belt. eh...instead of kesian..maybe padan muke lbh seswai. hihi!

okeh..ape lg akan jadi kalo aku tali pinggang keledar?

....
......
........

ntah. otak terhenti.
batuk kokol serang lagi.
setakat ni je la imaginasi biol aku ye.
mahu melayan kokol di tekak!

p/s: haish! xkan la kesan karoke ari tu x abis2 lagi??

mast is talking about her stuff

talking about branded items make me feel happy..
lagi2 kalo warehaouse sale tuk branded item tuh..
syiok tahu?

i'm not really into the branded items..ikut mood.
kalo time tu rase nak..then i will buy. kalo x..x la..
slalunye kalo aku nak tu is bcos aku yg nak.. x terpengaruh pun ngan brand die..
but people always talks about it..
mcm la aku pkai dwet korg..

not to be emotional this time..
new year kan..so must be fresh!
no war no war no war..

back in 2009, those are things yg i igt i beli with my money.
not yours bitch. so shaddap eh..

1. start with my love; Jake - Nikon D3000. wlpn ni yg pling last aku beli in 2009. tetap nak dahulukan. pilih kasihkah aku?? haha!

2. my lappy of course; Aaron - Sony Vaio. cant live without him. matila poyo punye statement. but its true..kalo dulu xkisah. skang ni hari2 kena bersenggama ngan si aaron ni. kalo x mcm pelik je.

3. not to forget my Nokia 5800 Express Music - sian die. aku slalu terlupe die nih! sorry yer darling. mommy love u so strong jugak.

4. my white + big LV handbag. imitation of course! who cares kn??

5. shirts?? hurm..lagi la x ingat. banyak sgt. but antara brand yg ade adalah giordano, MNG, voir.. owh..seriously cant remember.

6. oh yeah..i love shoes! i have bought 1 hush puppies, 1 clarks, 1 primavera, 1 croc, 1 Rip curl slipper. hurmm, recently 1 wedges from mphosis.. ade lg but lupe. yess! sgt bnyak kasut aku! sukenyerrrr! oh + 1 hush puppies slipper utk omak den.

7. perfume!! 2nd thing yg aku gilakan selain kasut. me hv bought 1 Givenchy 1 banana republic & 1 versace. *but versace tu dah kena songlap ngan makcik aku* ha..sume ni bli mase warehouse sale kat armada! hahha

8. perfume Yves Saint Laurent for my dad tuk hari raya. ni bukan warehouse sale. cis..kalo aku tau..aku tgu warehouse sale jugak. haha..

9. pas operation tu my face was damn freak! pimples n blemishes here n there..so i switch my facial product to EPI.. and masih menggunakannye smpai sekarang. wlpn harga cekik darah but its ok. i cud still afford it. wlpn mke idok le bertuka menjadi siti nurhalija. ade aku kesah?

stakat ni tu yg aku bley igt. well..bnyak jugak aku membuang dwet eh. ngeh ngeh..
but i'm happy. all those listed above still ade sampai sekarang. bersama2 diriku ini..

back to work. till then bubbye!

a lil updates

hey..nak tau sumthing?
my ayah dah membenarkan aku drive pg keja..
ngeh ngeh!

aku rase dia dah malas nak anta aku dah la..
ye la..kan dah setahun die hantar..
musti la dah boring.

from now on..my life will start at 6 a.m..
drive off 6.30 and i will reach office by 7.30!
yeheww~~~
rase sgt dewasa..

can i put
'being mature and more organize' as my new year resolution?
sokong??

lalala~~ joget goyang2 buntut!

Tuesday, January 5, 2010

mase sekolah rendah dulu kan..

owh..smlm aku telah bangun pagi dgn semangat membara.. nak mulakan hari pertama kerja di tahun baru la katekan.. aku kuar umah pun awal dr biase. 0645 hrs. ha! unbelieveable bg seorg mastura kan..gelap2 lagi aku dah kuar mencari rejeki kaedahnye..

tp kau tau..semangat aku tu semakin luntur bile jln jem x bergerak2!!! dah sejam tp aku still kat area umah aku. gile xbley bla! trus roger nizar kat opis so aku pun half day pg. konon nak patah balik umah berehat2 sementara tgu pkul 12 tgahari lantas pergi kerja la kan.. adalah lebih sakit jiwa apabila aku nak balik umah semula pun memakan masa sejam! dem! gilo x gilo.. balik tu trus mkn nasik lemak n tido smpai kul 11..

ni sume pasal budak sekolah la kan.. hish! tp bile tgk bebudak gi sekolah..aku terigt zaman purbakala aku sekolah dulu. well..scweeiiit memories kan! mcm kelakar pun iye gak dulu..skang ni bebdk sume berhantar berjemput..aku x pun..

dulu dulu kan..sekolah aku jauh tau dr umah. pg skolah naik bas. kul 6 pagi bas sampai depan umah. ko bygkn betapa awalnye aku bgun pagi dulu..tu la skang aku bgn x pagi.. sbb dulu aku dah slalu sgt bgn pagi..haha!

ayah aku xde nye nak hantar. kalo tertinggal bas pun..die x hantar gi sekolah. die hantar kt mane bas tu akan pegi. oh..sampai ati ayah.. mungkin sbb tu..skrg ni die nak menebus dosa2 lalu..tu yang die insist nak anta aku gi keje. nak drive sndri pun die xbagi..hak hak! oh i still loff u daddy..

aku igt lg..mase aku darjah satu. ayah aku swuh aku naik bas dr umah. bas aunty cina. garang gile aunty tu..sampai kat sekolah tgk ayah dah sampai. nak balik sekolah tu pun ayah aku x ikot. die anta aku naik bas dr sekolah..pastu die kate die tgu kat umah. aku pun ok je..padahal aku ni mn la reti nak turun kat mana. lynkan aje la en musa tu..

ayah aku dah diskus2 la kot ngan cine tu.. sbb mase aku tgh melopong tgk kakak2 dlm bas tu main tarik2 beg la..bergaduh2 la.. pijak2 kasut la.. aunty tu dtg tarik aku. die swuh bwk beg skali..rupenye dah sampai umah.

terkejut x kalo aku ckp..aku igt lagi aku nampak ayah aku dlm kete proton saga kaler biru..tgh tgu aku.. bile aku trun baru la die jmput aku dr pintu bas.. hebat kan otak bergeliga aku nih. bley igt lg kaler ape kete tu. posisi ayh aku tgu pun aku igt. camne ayah aku react bile nmpak bas dah sampai pun aku igt..tp cane aku nak tnjuk kat sini kan..?

wah wah wah..sguh berdikari aku ni kan.. *vangga!* x payah dtunggu2 kat sekolah.. xde la muke ayah aku menebeng2 kat tepi tingkap kelas tu.. en musa balik umah balik sambung tido! budak kiri kanan aku melalak2 carik mak bapak kat tingkap. aku elok je usha jantan depan aku. sbb die ade botol air sangkut kat leher tu gambar twetty.. ala..yg straw die terkeluar sendiri kalo kite tekan open tu.. oh ye..budak tu aku vote utk jadik ketua kelas mase cikgu sruh angkat tgn. haha. tah pape tah cikgu tu..mcm la ktorg reti.. sbnrnye utk semua org pun aku angkat tgn!

mmg macho abis la aku gi skolah dulu. ngan skirt takat lutut.. rambut bontot itik. bestnye..teringin plak nak pkai skirt tu balik. balik umah je mesti tali pinggang die hilang! nangis2 ni dulu xmain la..aku xde pun nangis2.. x mcm adik aku yg no2 tu. die tu kaki menangis gi skolah! alasan die xnk gi skolah sbb rindu kat adik aku yg no 3 tu. chet! xley bla!

belanja aku dlu singgit je. tp mcm2 ley dpt. kirenye aku sempat la merasa zaman air secawan 10 sen..mihun sepinggan 20 sen. walaupun rase die tah pape..tp dulu mane reti komplen. ko bagi megi kuah air suam pun aku senyum. cube ko buat skang..aku siram megi tu atas kpale nnt. haha!

tp dwet blanje dulu berlebih2 dow.. siap beli pewangi yang kaler2..bulat2 kecik tu..yg utk ltk dlm pensel box tu.. xpun beli pemadam gambar bendera sbb aku lwn pemadam ngan bbdk lelaki. sudahnye pemadam aku sume xde. sbb aku kalah! tu la ko mast.. baik la ko main batu seremban..ni x..ngan jantan gak ko nak main2..pompuan ade xnk..

bile dah bsr sket..aku dah strt la nak bergaya2. nak pkai kasut tali. xmo kasut twinkle yg zip zap tu. x vouge. wlpn mak aku slalu bangga2kan kasut tu kalo dlm gelap boley berlampu.. aku xmkn saman! nak kasut tali jugak.

kat umah bley la ayah yg ikat..skali terbukak kat sekolah.. aku ni mane la reti ikat reben. ikat2 ttgal..ikat lagi..xbley bukak terus. tersimpul..sudah nye aku sruh kakak pengawas yg ikatkan. haha! time kasih kakak..skrg ni kalo kakak nak saya ikat kakak kt pokok pun saya pandai. apatah lagi kalo nak saya ikatkn pada ikatan perkahwinan.. motip kahwin?!

ha! mase darjah 4 aku jadik pengawas. cikgu lantik tau. jgn jeles. terserlah kepintaran aku melalui anak mata aku yg bercahaya itew..haha! bile dah jadik pengawas ni..aku bley kuar rehat awal. xtau la apsal. tp bile bebudak RMT *ape ek mksud RMT tu? lupe ar* kuar je..aku pun kuar sekali..

jadik pengawas ni kan ade duty kan. aku pling suke dpt duty jaga kantin. wlpn sbnrnye jaga kantin tu kne round2 kwsn kantin la..jg bdk2 la..tp jg kantin bagi aku adalah tlg mak cik kantin jual air. haha! aku suke dow..suke sgt. masa tu aura usahawan muda dah tertanam dlm jiwa kot. ngeh ngeh.. mmg abis kamceng la aku nga makcik kantin tu. siap dpt makanan guru lg. mkanan guru lain dow.. lg sedap. hiasan pun cantik2..aku suke..*ko mmg jenis demand kan mast!*

tapi kan..sekolah rendah aku dulu.. loceng bunyik dua kali. korg mcm tu x? loceng pertama xboley bergerak. yg kedua baru la kena lari gi tmpt perhimpunan. hahah! ape motip ar?? siap pengawas jaga taw. sape yg bergerak mase loceng pertama kne tulis nama! dlm buku catatan aku siap ade shrtform tuk setiap kesalahan.

BSLP - bergerak semasa loceng pertama
GIRB - getah ikat rambut berwarna * sbb yg boley kale biru n hitam je*

bih kurang mcm tu la..ade bnyak lg..tp xigt. yg bestnye.. semua pengawas tau kod tu. haha.. hebat gile aku rase...

mmg dr drjah satu sampai aku darjah 6 aku naik bas aunty tu. tp bile dah masuk tahap dua..dah suka meronda..aku selalu balik naik bas leng seng. xnaik bas aunty. padahal nak tekan loceng bas pun x sampai mase tu. terpaksa la sruh org2 dlm bas tu tekankan..

aunty slalu btau mak pak aku yg aku xnaik bas mase balik. die prsn dow aku xnaik. ayh aku swuh die pastikan aku naik bas sekolah. aku pun kne warning jgn naik bas leng seng.. xmakan saman nye.. aku buat2 la tertinggal bas. sampai aunty bus tu fed up tgu.. die pun blah. aku kuar la dr blkg stor sukan ngan kwn2 aku..jauh dow nak gi bas stop tu..tp ikut2 kawan kan..seronok la..kne lalu titiwangsa sume. tu yg mase wat photoshoot kat titiwangsa tu aku terigt zaman aku kenit lalu kat citu. siap kena kejar anjing sume..kat situ la!

ish..mmg xtido kalo aku cite sume..later la will sambung. itu pun kali terigt. hehe! nite people! mau tido. esk kne bgn pagi..kalo x half day lagi plak kang..

Monday, January 4, 2010

kisah cinta aku dan jake

Lokasi dating : Titiwangsa
Masa dating : 3 pm - 7 pm









kembar yg ketekejutan

aritu aku dah cite kan perasaan terkena birthday surprise. maka dg itu.. ari ni aku telah mengseperaiskan si kembar lin n lina juga!!

besday dorang 31 dec aritu. tapi kalo ajak dorg lepak ari tu jugak..mesti la xjadik sepraisnye. mesti dorg bley bajet dah. so..plan arini pun muncul.extend 3 hari. tp boley la kan. kire halal. nak seprais punya pasal. cewah!

ok..cite die camni.

tugas aku adalah utk memancing si kembar tu tuk gi titiwangsa. dgn ape care skali pun.kek sume akan dibawa oleh bbdk yg lain. tapi si kembar ni xboley tau yg dorg sume ade. kononnye ktorg bertiga je la kan..kirenye tugas aku sgt penting la. bawak celebrity 2 org nih. bnyak kali aku kena cover line takut kantoi.

memula nak gi kul 3. so sume dah set. ttbe si lina nak gi kul 4 plak. aku ok je. xkisah mane2. yg jadik masalah adalah zai. sbb die xbley lame. so he insisted nak gi kul 3 plak. ko tau ape alasan aku kat kembar? aku kate aku kena pg cpt sbb pas maghrib kena anta adik aku balik upm. dorg pun percaya. haha!

bila dorg tnya plak mane bbdk lain. aku pun reka la alasan putar alam lain. aku kate la si zai gi dating. apis gimah mak cik. jojo xdpt dihubungi. utin plak keje 24 jam. hihi..sib baik kanak2 ni pcaya! yg pling best time aku call zai. nk tny dorg dah sampai mane. ttbe lina msuk kereta. trus berlakon. haha! mcm haremm~~

banyak dow cabaran. slalu nak wat seprais ni kne jaga sorg je. aku lak kena handle 2 org. lagi2 yg pesen banyak tanya mcm lina. haha! jenuh..banyak dosa aku menipu td.

titiwangsa tu punya besar. nak set tmpat pun satu hal. sib baik mase parking aku lalu blakang kete utie..haha! terus roger die. sng sket nak btau lokasi aku. yg die plak kena la btau puak satu lagi.


sbnrnye banyak je point2 hampir kantoi td. tp dpt diselamatkan oleh aku yg otak penipu aku yg bergeliga boleh buat batu cincin nih. haha!

oh ye..kan aku kate kek n mknan sume dibwk oleh jejantan itu kan..hurmm ko tau?? diorg bwk kek smate2! air pun xde. cesss...aku dah agak dah ni bakal jadik! siap tnye aku mana air.. gilo. kalo aku bwk sume benda tu..rosak la plan kan! gilo... tu pun sib baik la dorg bli kek. kalo lupe jgk xtau la aku.

tp apepun..ttp hepi sbb rancangan berjaya.


oww..lupe plak aku nak story klimaks drama ni.

aku melyn si kembar amik2 gambar..bile dahnampak apis kat blakang poko..aku pun tarik lina. xnk bagi dorg nampak. tapi lin nampak dulu. terjerit2 die. tp xkuar ayat apape. stakat..

'eh eh..eh..' sambil tangan tergapai2.

zai main gitar sambil jln. nyanyi lgu besday.
jojo bwk kek yg dah dinyalakan lilin.
tugas apis plak adalah mengeskort jojo n zai sambil nyanyi jugak.
bile dah dkt aku pun nyanyi2 lagu besday di iringi gitar zai.
maka setelah mendgr bsing2..
uti n nozi kuar dr tmpat persembunyian mereka iaitu dibelakang pokok!
hahahah!

so cam biase. ptong kek n sesi suap2. tp bile aku tgk balik gambr2 nih. ade lak gambar apis suap uti.. pastu uti suap apis. ape kes dorg plak yg bersuap? kan ni besday lin n lina! haha! xphm aku..


as usual..piccha2 sume no caption. aku pun xtau knape aku makin mls nak mengcaptionkan benda2 nih. but i believe..gambar tu ckup tu mengambarkan 1000 makna kan! dan cukup juga tuk mengambarkan yg kami bahagia bersama..kan?

p/s: this last piccha.. i think its cute! jojo the angle?? nayy!!

Sunday, January 3, 2010

sila pilih

ada banyak rasa..

senyum..
tangis..
tawa..
hiba..

aku pilih utk senyum..
kerana dunia perlukan itu..

1..

2...

3....

SENYUM!


sedih x de motif

kawan2!! aku rase nak nagis la..mcm sebak je..sebab ape?? sbb tadi..tadi aku termakan daging korban.. sumpah aku xtau tu daging korban.. masa amik lauk tu.. dah terdetik yg daging tu semacam je..tp aku pk..

'xkan la..raya haji dah lame abis'

bila tgh mkn tu, mak aku btau tu daging korban! erk! trus stop! daripada lauk msk lemak cili api daging..trus aku mkn jadik msk lemak cili api kentang.. ye..kentang n kuah semata2 yg aku mkn..

ok cop!
aku xmkn daging korban tu bkn sbb geli okeh!
bukan jugak sbb aku xbiase dok kampung ke hape..
jgn nak speku bukan2..cuma aku xsuke rase die..

camne nak terangkan eh? rase die bg aku mcm ade rasa rumput + darah.. ntah la..mmg tekak xley terima.. slame ni mmg aku akn elak mkn daging korban nih.. tp tah camne td leh termakan..

rase??
erm..rasa manis tadi.. lauk yg ptutnye pedas pun aku rasa cam manis je td. tp aku igt sbb kentang.. pelik je rasa.. baru dua suap aku dah kate kat mak aku lauk tu rase semacam. rupenye... haiyooo~~

terus aku bg ayah aku daging tu.. biase la en musa..die tazkirah la aku secara halus. die kate benda baik pun x suke.. daging yg fresh pun xmkn..nak mkn daging lame tu.. lps die ckp camtu.. trus aku rase cam nak nangis.. tp aku xsure nak nangis sbb kne skolah ngan ayah aku ke..atau sbb termakan daging tu..

ntah..

tpkan.. aku mcm yakin yang aku rs nak nangis sbb aku termakan dging tu la~~
aku mcm terbuat sesuatu yg diri aku xsuke..
rase mcm sadissss je ms aku mkn td.
trus xlalu mkn..
uhuk!! faham x ape aku rase nih?

- lembu ini kacak -

aku ni mmg jenis yg mkn ayam n daging yg normal je.. pelik2 xde la.. ade org yg ske mkn kambing la..daging kerbau la..kan? toksah la bagi aku.. mahal mcmne pun lamb chop ko tu.. aku xpandang!

daging lembu plak aku cume mkn daging die je. no hati..no limpa..no tembusu.. xnak la mkn yg dalam2 tu.. ade aku pnh dgr org mkn perut lembu ngan lidah lembu.. aku x seberani tu! aku xmkn itu semua. aku mkn yg basic2 je okeh!

camne la aku ni nnt.. dibuatnye aku kawin ngan org yg pesen mkn benda2 exotic ni.. adeh!! jenuh la aku nak blaja masak lidah masak merah la.. xpun tembusu rebus la. hurm! payah dowh.. tp tu semua ok lagi.. jgn nnt dpt laki yg pesen mkn mentah2 sudah!

jgn speku bakal laki aku tu mamat jepun! oh no.. i dont like sepet2..

sambil taip ni, aku dok tonggang air masak yg nak masuk tah bape cawan tah. teringt2 plak lembu kena korban. iskk! xbley bla la.. mcm kembang tekak.. naik bulu roma aku!

lagi2 terigt gambar lembu bunting kena culik dlm paper smlm. laaaaagiii kesian! dah la tgh pregnant! pastu kena sumbat plak dlm kereta iswara! boddo punye pencurik!

nnt rajin aku wat entry mknan pelik2 nih. skrng masa utk membutakan mata..
zzzZZZZ..nite uollss~

p/s : agak2 korg..lembu korban yg aku
mkn td tu jantan ke betina?