amaran

aku suka cerita macam-macam. pasal itu la..ini la... campur-campur. penggunaan bahasa dalam blog ini adalah sgt tidak baik utk akademik especially yang mane nak pekse tu kan... but i dont care. sume benda n cerita serta ayat dlm ni adalah mengikut kesukaan aku sebab ini blog aku..bukan blog ko. so x payah la pandai2 nak kondem2 or komen2 ye. kalo ko suke menaip, sila buat blog sendiri and taiplah sampai lebam. i dont welcome any comment yg bersifat kepochi. tamat

Friday, December 31, 2010

Mr singa3~

#1

Hey man!
I'm on board!

8 hrs journey..
With my laptop..
With mr blackberry..
2 magazines..
1 pillow..
1 sweater..

Perut dh disi..
Kenyang sudah..

Makanya..
Time to sleep!
Yeay!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mr singa2~

Jom kite buat final check before pegi.
*gile! Kalo ttbe ade yg tertinggal..camno?*

Pasport - ado!
Baju - ado! 2 helai je
Camera - man! Yg ni aku sedey sket. Memory card jake ttinggal kat opis. So aku bawak camera lame je la..
Dwet - dh tukar. Kt kl sentral tukar, so don't expect to get low proce okeh!

So far itu je yg penting. And btw, I bring along mr aaron. Sian die. Slalu sgt kne tinggal. So this time, aaron ikut.. Jake tinggal.

Mummy can't bring u guys skaligus la. Patah riuk bahu nk mengangkat kang..

Eh! Dh kena panggil..
So bye2 and happy new year!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mr singa~

Okeh!
Ramai dah cakap aku gile.
Sebab aku ajak dorang sume scare tiba2 pegi jln2 meninggalkan kota KL.
Tapi xde la tibe2 sgt. Still ade mase tuk dorang tu nk packing or wat not.

Takpe la..
I don't blame them.
They are not as gud as me kan.

Muahahhaa!

But I'm sooooooooooo happy to have such supporting parents! They don't tell me I'm crazy. Not like u guys do.

They even sent me here to buy a ticket! Tu pun after less than 1 hour I told them my plan to singapore.

Huh!

Skang aku paham. Why GOD choose them to be my parents.

Ok la. Mau makan mcdonald. I got another 1 hour. Pastu boley la ke platform and off to Singapore!

Bye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, December 30, 2010

kisah indah?

ahha!

aku tau...korang sume ternanti2 kisah indah aku tu kan!
*jeling kat wanie~*
kalo bab gosip kepochi...hamboiiiii.... kalah mak enon ye.
ok sebelum aku cite, aku nak cakap..

YEAY! MALAYSIA MENANG!! 
woot woot~~

sakit2 tekak aku menjerit macam hape. siap tersedak2 nasik lak tu. al-maklumla.. tgk bola tgk jugak, perut juga harus di isi ye. barula bermakna hidup kita. motto hidup untuk makan tersemat indah dalam diri nih! yeay!

okey, skarang aku boleh start dah cite kisah indah aku malam tu ye.

suasana: sejuk + hujan. maklumla winter~
watak: aku, cikudin & hajar (ni tambahan sajork!)

lokasi 1 : ofis aku

aku dpt msg yg memulakan segalanya.

cikudin : along, dikya nak balik same. nnt trun kat asia jaya.
aku : ok.

5 mint kemudian....

cikudin : dah sampai
aku : naik opis jap. 
cikudin : hujan lebat. dikya tgu sini..

ayat itu la permulaan segalanya. sbgai kakak yg baik. aku meredah hujan lebat utk menjemput minah sorang tu. basah lencun okeh! hujung2 seluar sume kena air. damn! geli~ 

aku igt nak lepak opis je dlu tgu hujan reda. tp dh basah satu badan. maka balik la kito! wlpn aku tau, jalan sgt jem. tp stgah jalan tu, rasa macam malas nak meredah hujan. maka pusing la kita ke Amcorp Mall!

lokasi 2 : amcorp mall

mengisi masa lapang dgn pusing2 xde arah. x carik ape pun skali dpt call dr hajar. sruh amik die kat fakulti. sbb bas dah xde. hujan lobek plak tu. tp skali lagi, naluri kami berdua sbgai kakak memungkinkan segalanya. wlpn hujan...ku redah utk adik terchenta! *uwekk!!*

masa nak bayar tiket parking....

tiketnye nan ado!

puas la aku carik dlm beg. naik balik kat kete. tgk kot2 tercicir. tapi xdo! aku pun pasrah. amik no tepon kat mesin tu. utk kehilangan tiket. tp semangat cikudin yg harus kita banggakan. dia ajak gak aku carik kat tmpat yg aku pernah lalu dan singgah. namun begitu, pencarian gagal yaw!

aku pun masuk kereta dgn jiwa pasrah. otak mahu menuju ke ofis parking yg kat B1 tu. parking depan aku kosong. so kepala otak aku pikir...malas nak undur. jalan terus saje la! maka dg yakin...

1...2...3...

KRAAaaakkKKKKK...... gedegangGGG!

erk! 
aku pandang cikudin, cikudin pandang aku.
rupenye ade bonggol tinggi antara parking aku ngan parking depan tu.
hahahah!

cikudin kan saspen sket. lalu die pun turun. konon2 kereta boleh jadi ringan sket la bile die turun. mase tu kades dah tersangkut. kalo kedepan pn calar, kebelakang pn same. so decided... langgar je! 

tp sebelum reverse tu aku bantai gelak sorang2 dlm kete. rase mcm klakar gile. haha! bodoh. mase taip ni pn aku gelak nih! sudahnye.... kena bayar rm 50. padahal x sampai sejam pun kat situ. dem! tapi xpe la. aku dah pecahkan satu batu kat parking ko. ko amik la rm50 tu buat kos membaik pulih ye..

hoho!

bile roger hajar, die still xdapat bas. so terus la ke sane. aku dah malas nak drive. otak dah weng. suruh cikudin. tapi die tu jgn harap! last2 aku jugak jadik supir. hujan still lebat. so aku berjanji xmo speeding. 

maklumla....si kades pun baru cedera sket. takut jgk kot2 apape bocor ke. kang terbakor lak kete tu kang. satu hal. x pasal2 arwah la kami berdua! sib baik sume okey..

lokasi 3 : depan bas stop UPM

otw tu hajar msg.

"sejuk + lapar "

ish! sadis betul. membayangkan die sorang kat bas stop fac tu. pastu sejuk plak. x pasal2 asma die menyerang kang. aku pun tekan la minyak tu lebih sket. tanpa perasan ade bonggol tinggi gile depan tu.

dengan sepantas kilat menekan emergency break... dan....

eiiiiiiii....ccchhhhh.....~~~

kades membuat terjun tiruk. tapi sib baik x teruk sgt. ade 2 org student kat situ. dorang tgk je kete kami yg kachak tu. si kades dah malu2 dah bile ade awek usha die. hahahha...

jadi, itulah kisah indah yang aku gembar gemburkan.. muahaha! kalo buat kesimpulan, nasib aku masa tu macam sudah jatuh ditimpa tangga dan tercium taik. lepas satu....satu. haiya~

tapi xpe... bukan selalu. ko ado parking rm50? xdo...
ado langgar bonggol2 yg x patut? xdo...

aku je ado.
so aku hebat! 
*gile positif!*

ok tu je.
bye!

Wednesday, December 29, 2010

Hikss!

Ade cerita indah!
Antara aku, dia dan dia..

Esok aku story okey!

*senyum*

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, December 28, 2010

26 tahun 1 hari

tu umur aku utk hari ni!
ngeh ngeh ngeh!
masih muda bukan?

kan? kan? kan?

oi oi!
cpt cakap iye!
*letak pisau kat leher Megi!*

anyway,
aku xde nak cite pasal celebration semalam.
sebab balik umah terus membutah!
dgn baju n suar keje yg x tukar itu. sib baik tudung dibuka~
pastu bangun kelaparan...

bile cakap lapar je, adik2 aku bengang sbb dorang kate dorang kejut tp aku membuta dgn tegar~ last2 dgn dorang2 x kuar makan. bajet nak makan ramai2 mlm tu..

hiks!
hampun! akakmu ketiduran yaw~

okey abis cite besday buat masa nih. nnt kalo rajin aku cite lagi.
*matila xde benda nak cite pun sebenarnye!*
aku nak update pasal aktiviti aku and hadek2 last 2 weeks rasanya.
oh ye sgt basi. tp ade aku kesah?

cepat bace cite ni!
*letak pisau jugak kat leher wani!*

yang aku ingat hari tu aku bangun sgt lambat. sbb biase la...kepengsanan. mlm sebelum tu tido lambat. bgun je  mak ngan ayah xde. bile tgk bebudak tu berpeleseran, sume pn sibuk nak kuar, maka cargas la kita ke destinasi pertama iaitu...

KEDAI ROJAK!

cite rojak tapi gambar makan eskrim??
makan mcm hilang akal. ade rojak, mee rebus, cendol, mee goreng mamak dan sebagainya. abis je tu, trus pegi tasik kat sebelah tu. dengan tujuan, photoshoot!





yezzar! kami sume gila kamera. penat la heret si Jake ngan tripod. pastu masing2 pakai baju hitam. gile glabah. sampai kat tasik tu nampak satu family ni jugak. mungkin niat same mcm kitorg. nak buat photoshoot. siap ngan camera dslr canon.

tapi kitorang eksyen la sket. sbb kami ade tripod! itu org xdo.. haha! gelakkan die~

dah dpt port cun, dh tegakkan tripod. dah setting2 camera. sekali... tripod x boleh guna! sbb benda yg nak attachkan tripod ngan camera tu xde! hahaha! glabah tahik~ lalu terpaksa gunakan kaedah lama.

iaitu : letak-camera-atas-beg-dan-set-timer!

abis berposing balik rumah and semayang. dan terus ke destinasi kedua iaitu KARAOKE!!


kami semua suka bergambar dan jugak melalak tanpa batasan. tapi cikudin x suke sgt karoke. walaubagaimanapun, selepas mendapat ujian majoriti, aktiviti itu diteruskan!






amik dua jam. balik tu sume dah xde suare. melalak tanpa kawalan. nyanyi mcm malapetaka. sume pn nak menyanyi. x tau sape tukang dengar. lagu dangdut pun jadi rock. siap joget2 shuffle!

ko ado??

balik dekat tgh malam. mak apak pun x sampai umah lagi.
malas nak buat penutup.

sekian!

Sunday, December 26, 2010

Ntah apa apa ntah

Bile banyak sgt benda yg nak cite dlm kepala otak ni, aku jd maaaalaaaassss nak update.

Sebab aku x tau yg mana satu dulu.

Sume aku rasa penting..
Sume aku rasa menarik..

Xpela..
Lain kali la cite..
Biar aku berangan sorang2 dulu..

Nitto~

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, December 23, 2010

Mengawal perasaan

Mengawal perasaan sangat susah okeh!
Sumpah!

Aku dah cuba semalam..

Hati menginginkan,
Jiwa membutuhkan,
Tapi demi keamanan dunia sejagat,
Diri ini,
Menghalang sekeras-kerasnya!

Katakan TIDAK!!

Berdarah2 mata aku tgk BOLD baru tuh!

Damn!

NOTIFICATION
Privileged/confidential information may be contained in this
e-mail and any attachment(s). If you are not the intended
recipient, any use of, reliance on, reference to, disclosure
of, alteration to or copying of the information for any purpose
is prohibited. Any information not related to TNB's official
business is solely the author's and does not necessarily
represent TNB's view and is not necessarily endorsed by TNB.
TNB shall not be liable for any loss or damage caused by any
illegal activities under the law and/or improper use of e-mail
including but not limited to liability related to the content
of the e-mail(including viruses and other malicious codes,
harassment and defamation ) or related to its dissemination.
TNB is not responsible for any unauthorised changes made to
the information or for the effect of such changes.

Wednesday, December 22, 2010

Bulat's exam!

Waaaaauuuuu...
Tomorrow is 22nd Dec la!
Maknenye ape?

Ye..

Maknenye esok la aku exam!
Remember my BULAT class every wednesday?
So tomorrow is the exam la..
From there we can measure our performance.. Ade beza ke x sblm n selepas amik klas ni.. Atau sameeeee je ko memang menghabiskan boreh!

Aku?

Personally I'm not sure whether my english is improving or not. I do attended the classes. Absent 2 times je. Itu pun sebab I was at Bandung and Beijing..

But my bos ckp, from the emails she can see the improvement. Not my email la kan..my other collegue..

Dari zaman dolu lagi. Aku kalo nak exam ni malas nak amik port sgt. Bagi aku layankan je. Kalo tau, jawab. X tau, ko bace la doa bnyak2 dgn harapan dpt ilham..

Org dah ke hulu ke hilir bwk buku nk study, aku dokkkkk la berguling2 atas katil dgn telinga bersumbat earphone dgn alasan nak amik mud!

Sampai sudah.. Appaaa pn tarrra~

Yg BULAT ni, is not that I don't take it seriously or not. I serious la woi..cuma being me kan.. Dah mmg mcm tu pesennye!

Konon2 mengharapkan konsentrasi dlm kelas dpt membantu! Hahaha! Dan dan.. Padahal dlm kelas dok melukis2!

Ngee~

Okeh la! Esok pekse. Mau tido awal sket mlm ni..

* jeling jam pukul 1233 pg. Awal hotak ko mast!*

Ye la ye la!
Aku tido skang!
Wish me luck!
Bubbye~

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, December 20, 2010

L.O.V.E

God created love;

To make us SMILE.

NOT

To make us CRY.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, December 18, 2010

Beautiful pain?

I don't feel like writting..
I'm in such a beautiful pain..

Its painful..
Yet..
Beautiful..

Love it..
Or..
Hate it..

Oh man..!
This is mad!

T_T


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, December 14, 2010

Bf suare sexy!

Suare sumpah sedap..!
Macam nak nangis dgr suara die..
Nyam nyam nyam!

Eh! Nyam nyam plak??

Anyway.. Ni la gmbar yang die panggil aku naik pentas okeh! Tu die tgh nyanyi tuh..

Oh chenta~

Mau tgk video die lg!

Papai!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My paparock!

Hari ni besday ayah!
13 dec 2010..
57 years old..
Wow! Tua la!

Why my paparock is the gratest:

- die boleh tahan everytime anak2 die yg gatal cakap.. "Ayah! Ni menantu ayah! Ayah..hensem gile mamat tu!" 10 kali ko bising kat telinga die pasal kehenseman org tu pn die dengorrr kan aje..

- die juga mampu menerima cerita2 merepek serta angan2 kosong sume anak2 die. Contohnye cadangan kudin yang bangang pernah aku dengar.. "Kite x payah pakai tangga kat umah ni la yah. Kita bela gorila. Pastu guna mcm tuil tu.. Sruh gorila tarik".. Bangang kan?

- juga mampu mengeluarkan idea2 dan pendapat2 yg ktorg x pernah terpikir. Mase masing2 dok membebel kepanasan kat umah..pastu x puas ati ngan die sbb die bley bukak baju. Lalu dgn konpidennye die kate.. "Boleh..kan muhrim~".. Sambil menikmati minum petang die!

- sgt pk panjang utk anak2 die yg slalu pk pendek. Err..aku sebenarnye! Sbb tu la smpai skang pn aku x ley bli kete. Die tau nafsu membazir aku ni NALLLAAA pnye!

- sgt cool.. Sumpah..! Boley je bahan2 dia pnya perut tnpa prsn takut. Boley je kutuk2 rambut silver die tu dgn yakin..

- masa part one dulu. Baru mgu pertama blaja, lec ckp laptop penting. Bla bla bla.. Aku pun kuar kelas dan call mintak laptop. Lalu en musa pn kate.. " Balik la mgu ni..nnt kte carik laptop".. Yeay!

Banyak lagi.. X tau dah nak detail out kan mcm mana. Yang paling aku rasa ayah adalah paparock sbb die pernah panggil jiran aku pastu nyorok and gelak2 sbb jiran aku dok pusing2 carik sape panggil die!

So.. Kalo sape yg slalu pening ngan aku.. Aku nak tnye.. Salah aku ke?

Haha!

Happy birthday en musa!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, December 13, 2010

Sila semangat!

Laila Najwa in da house!!
Anak buah pertama geng pandan.
Of cos la anak utie n nozi..

Birthday date sgt syiok!
12.12.2010

Tambah lg geng december~

Tamat kecerian..
Mari dgr sesi bebel!

Esok dah start keje.
Fuh! 10 hari cuti mmg syorgaaa!
Tp nak start balik ni yang hazab nih..
Dah la mcm2 dok beratur..

Xpe xpe..
Pelan pelan kayuh~

Phew!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, December 11, 2010

fav shot in beijing

wajah baru yeay!

cun x?
cun x???

ckp cun cepat!

aku tau cun!

lembu haritu aku dah korbankan sempena raya korban haritu.

bau wangi kan page aku.

ade coklat lazat!

nyum nyum~

Friday, December 10, 2010

My beijing 10 : picca overloaded~


SUMMER PALACE


TIAN'MEN SQUARE


THE FORBIDDEN CITY


THE GREAT WALL! <3


JADE HOUSE


SILK STREET

END

I'm back!

Its soooooooo goood!
Sgt syorga bile dah sampai mesia.
Sampai je klia, aku kejar double cheese. Tp malas nak naik, trus singgah burger king. makan mushroom swiss + ice lemon tea + friesssss...

Puas ati!

Sampai umah dlm kul 3 pagi.
Dok golek2 kt hall.
Xtau bile aku tido. Sedar je dah pukul 11 pagi. Skali pegi dapur.. Aku kembali sengih!

Ade nasik lemak!!!!

Nyummeh!

Siap ade paru and ayam msk merah lagi..
Sekali lagi syorgaaaaaa~

Dah abis mkn sume. Unpacking beg. Fuh! Sgt busan bile smpai bab pack n unpack ni.. Lepas tu ape aku buat??

Terus capai my aaron!
Muaaah! Rindu sgt sama aaron!

Melayan internet sambil mkn double cheese burger yg adik aku beli. Sambil tu tgk you tube cari band hurricane! My bf yg suare sexy!

Dok layan youtube tu smpai petang. Abis sume perfomance die aku tgk. Mmg terbaeeekkk..

Malam..
Sekali lg dinner double cheese burger.
And skali lagi mengadap aaron tgk hurricane. Sambil gossip2 ngan adik2 aku..

And hari ni..

Bgun je terus siap. Mahu pegi mid valley. Gossip session with hani pulak!

Sbnrnye ni tgh tgu komuter. Adik aku pakai kete la plak. Lame dh tgu ni. 45 min! Mcm hareeemmm~

Apsal la nak gi mid valley tu xde putra?

Haih!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, December 8, 2010

My beijing 9

#51

Sudah pagi!
Beg masing2 beranak ranak..
Aku x.. Siap bley tmpangkan brg utk mak aku lg. Satu beg aku separuh je isi..

#52

Aku raba2 poket ni..skali jmpe dwet! Aiyoo..ttbe aku terpikir.. Dlm seluar yg aku pakai smlm ade terselit dwet x??

Tp camne nak bukak..sume dh dlm lugage!

#53

Weh!

Ade org nak bunuh diri! Hahaha! X sabar aku nak tgu die lompat. Tp polis sume dh ramai. Tgu kat bawah.

Die nak lompat dr atas flyover. So nnt kete bawah langgar. Bodo gile. Kalo nak mati sgt meh aku bunuh..

Cewah!

Ko bayangkan kalo die emo2 terjun, skali x mati. Patah kaki. Pastu menyusahkan org nak mengangkt ko kan!

X pun ko terjun. Jatuh atas kete org. Kete kemek. Ko x de pape.. Laaaaggiiiii menyusahkan..

Hish! Tampar kang!

#54

Ni smbung shopping. Kat silk street. Best la sini. Mcm psr baru. Teratur. Yg smlm tu mcm serabut2..

Sume yg aku carik dapat! Pastu dh abis shopping..lepak luar amik2 gmbar..

Terbaik..

#55

Owh yes! Mkn tghri kat tmpat yg sedap semalam..tp hari ni dh x rasa sedap. Sbb aku dh semakin rindu double cheeseburger..

#56

Udah check in. I'm good. Mau pulang! See ya in KL!

Muackkss~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My beijing 8

No #: sesi mengeluh~
My officemate tny sejuk2 ni hidung berdarah x? Kalo brdarah mknenye sejuk dh smpai ke otak..
Hidung aku x berdarah pn.. Cume merah sbb bersin. Kulit kering kontang. Rasa mcm merekah2 ni.. Ltk moisterizer pn pedih! Bibir pn kering. 24 jam sapu vaselin. Ble mkn pedas rs perit.. Haih!
Pastu kalo balik..kulit kena air.. Jadi gatal. Aku garu smpai merah2!
#34
Hari ni punya aktiviti adalah shopping semata2.. So malas update. Aku perlu fokus!
#35
Damn! Aku bkn ske pn jade. Apsal aku beli jade?? Dah mcm cina tua dah aku rase~
#36
Wo..baru pas begambar dpn stadium sarang burung. Batery camera abis! Smlm x charge..igt sempat..skali x sempat!
Jadinya..menempel2 je kat kamera org lain! Muahaha!
#37
Aku baru tau rupenye ade cara utk minum teh. Tadi org tu ajar. Pastu setiap the ade la khasiat msing2.. Xpernah plak aku tau..
Tapi wa ckp sama lu.. Teh malaysia jugak yg terbaik! Lantak la jasmine ke x jasmine! Tawar leleh!
#38
Our lunch for today was superb!
Fullstop!
Perut kenyang mahu tido sblm smpai ke destinasi sterusnye..
#39
Jalan jem gile.. Pastu ade eksiden kt depan tu. Teksi ngan kereta biase..
Dan mereka adalah bergaduh!
Kau ado? 1st time aku tgh adegan gadoh cekak2 leher live dpn mate~
#40
Aku x rase banyak benda menarik utk dishopping kat sini!
Phew! Ape mau buat ni? Dwet bnyak lagi..
#41
Dah sampai hotel! Skali kad bilik tercicir kat mane tah.. Sume rumet aku pnye pasal..
Oh..tonite is our last nite here in beijing! Thank God! Dah boleh mkn cheesburger kat KLIA nnt!
Aku rindu gile MCD.. Rindu gile PIZZA.. Lalalla~
#42
Malas packing lagi la! Mau ke hardrock! Mlm ni the hurricane perform! Owh! Chenta!!
#43
Table adalah betul2 mengadap stage! Dan dorang depan aku! Weehoo!!
Yg syok..they remember us! Muahahaa!
OMG! Suara syahdu!
#44
We request sweet child of mine! Yippa!
And OMG! The lead guitarist can sing n he sound perfect! Nyanyi lagu hotel california!
#45
Aaaaaaaaa!!!!
Bagi aku jerit dulu!
Itu abg kechentaan panggil aku naik stage!!
Muahahaha!!
Pengsan pengsan pengsan..
#46
Abis bbdk ni jeles.. Muahaha!
#47
Hurricane will be back in 15 min times. I don't care! I'll wait..
Matila dibuai2 mimpi indah mlm ni..!
I loikkee!!
#48
The brownies is sweet..
But u r sweeter!
;p
#49
Ok.. Setelah berpoya2.. Mari packing barang! Howyehhhhh!!
Nitto!
End of day 4
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, December 6, 2010

My beijing 7

#25

Makan pagi ni nasik goreng ngn kuewtiaw.. Berebut2 nasik. Sbb kuew tiaw x sdp. Tawar..

Tp ok la..kenyang dah ni. Jap g pg kdai jade dulu. Dr situ baru great wall.

#26

Jade mahal gile. Sume ribu-ribu. Sib baik la aku mmg x minat benda2 alah tu. Sudahnye posing2 je dlm kedai tu.

Btw, hari ni temperature 4 deg. Aku igt mcm smlm je. Tp lg sjuk upenye. Dh la x pakai tight. Dok luar amik2 gmbr pn dh kebas2 tgn..

Tp xpe..posing tetap posing! Greatwall..wait for me!!

#27

Anuar kate nak pg great wall tu tgu matahari naik dulu. At least xde la sejuk sgt.

So sementara tu die bwk ktorg singgah kilang kristal. Same mcm jade td. Sume stock mahal2.. Ribu2..

Baik aku pegi sabah je. Same je kristalnye.. Tp aku kn mmg x ske sgt pn.. So xde kesan pn.. Ko tayang la kilat mane pn crystal tu.. X heran de~

Tp beli fridge magnet kat kedai luar tu. Ok la. Dpt harge yg ktorg mintak. Tp cam biase la.. Bgadoh-gadoh..

#28

Makan kat kedai area2 great wall ni. Lauk sume mcm sameeeeeee je. Mmg la x kena selera sgt. Tp aku mkn je. Kang lapar kang.. Ko nak mampos?

Sini ramai org malaysia makan.. So rase secure la kehalalan die. Again.. Masakan mcm bih kurang same je..

Can't wait la. Jap gi mau ke great wall..

#29

Great wall!!

Udah sampai.. Syiok ni! Mau amik photo bebanyak!

#30

Sgt sadis la cite aku. Td mase nak join kaum muda naik, org tua swuh aku amik gambar dorg kt bawah. Bile sedar je.. Yg muda sume dah xde.

Last2 aku naik sorg2!

I don't care! Wlpn xde gmbr aku tgh naik.. Aku dpt banyak gmbr2 scenery.. Pueh hati..

#31

Yeay! Aku dh sampai atas ni. Lepak jap kt kedai dorang. Minum kopi. Diorang ni pn ade kt sini. So dah ade kawan!

Sini pn ade jual brg2 mcm fridge magnet sume. Tp aku x beli la. Mcm malas je. Aku naik ni pn x bwk beg.. Selit 100 yuen je dlm poket. Bwk camera semata2..

Okey la. Jari dah kebas. Nak masuk glove balik..

#31

Bile ade geng kt atas tu..maka banyak la gambar. I loike!!!

Bley x tibe2 pasang cita2 nak pg sume 7 wonders? Syiok kan!

One is down. So another 6. Nnt aku tgk mane lg wondersnye okeh. Boley la ni nak jadi projek. Nnt aku roger GF team..

Yeay!

#32

Luar sejuk + gelap. Baru pkul 430 ptg. Temp 4 deg. Mati beku. Lg mlm lg sejuk.

Td singgah kilang koyok. Tp produk die bkn koyok semata2. Die ade mcm2 la yg berasaskan herbs etc.

Aku beli pil for sinus. 2 boxes for 300 yuen. Saje cuba. Kot2 elok nnt..bagus la kan..

Xde la pepagi aku dok haccum haccum! Spanjang kt cni, mulut n hidung aku kasi balut dgn mafla. Kalo x kompon terbersin.

Bile dh bersin nnt selsema. Bila selsema kang ssh nak stop. Bile ssh nak stop..sampai balik aku selsema. Ble mcm tu ape jadi anak-anak?

Ye..time flight nak landing nnt aku yg syeksha~

I don't like!

#33

Dinner kt tempat smlm yg aku kate setap tu.. Same menu. But we r fine with it. Menu tu mmg kena ngan tekak masing2..

Aku mcm terigt2 lagi atas great wall td. Sgt best. Wlpn sejuk gilos. Tp sumhow memory tu aku rs once in a lifetime. Xtau bile lg leh dtg lg..

Lupe btau tadi! Aku tulis 'mastbaik 61210' kat tembok tu. Woot woot!!

Esok mau ke market. Shopping time. Bagus la. Dwet saye ni banyakkkkk lagi. sedih plak tgk die x berguna..

End of day 3
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, December 5, 2010

My beijing 6

#16

Pagi yang gelap..kini sudah terang.. Aku adikmu.. Dan engkau abang..

Cewah!

Ttibe opening lagu hujan plak kan..

Mahu breakfast! Katenye ade cakoi kat kedai tu. Dgn the tarik. We'll see how la..

#17

Breakfast okeh. Tp jgn expect la mcm mesia. Name je cakoi. Tp ttbe manis plak.. Nasik goreng pn ade. Tp minyak sebeban..

Aku rase sbb dorg x biase sgt msk gne minyak. Tu yang x reti bajet tu. Haha! Soreng pn stakat nasik ngan telur.pastu campak sikit2 carrot2..

Sib baik ade bekal serunding! Boley la telan..

#18

Aku kepenatan weh!! Kaki mcm nak tercabut! Ni baru masuk bas. Td jalan kat tian'amen square. Besar GILE!!

Angin plak mmg x mintak hampun punya. Kuat. Sejuk siot..kebas2 mulut aku. Pipi plak rase merekah2. Sib baik aku gi lumur baby oil ngan moisterizer sblm kuar td.

Pas tian'amen square tu direct pegi forbidden city. Kat situ pun satu hal. Dr satu pintu ke satu pintu. X abis2..

Aku yg gile bergambar pn rase dh x larat dah. Kaki sakit weh. Adeh!

Tp xpe..anuar ni ckp nnt ptg pg urut kaki. Yeay! Ok dah sampai kedai makan.. Mahu lunch dulu..

Later peeps!

#19

Makan td setapppp.. Wlpn pinggan die kecik. Ramai org malaysia dlm kedai tu.. Lawak je aku rase..

Pas makan td singgah masjid. Ya ampuunnnn!! Seksa okeh mase amik air smayang. Sejuk beku. Die ade dua paip. Satu sejuk. Satu panas. Tp yg panas tu smpai melecur. Yg sejuk tu mcm ais.

Pastu dr tmpt amik air smayang tu ngn masjid tu kena jalan kat luar. Ko bayangkan aku yg berselipar!

Mase sujud hjung jari kaki mcm dh xleh bend. Slame ni kaki dok dlm boot je. Xrase ape. Skali keluar.. Kena air sejuk lak tu..hambik!!

Aku sgt ske scenery kt cni. Geram2. Cantik. Kalo boley sume bangunan, sume pokok aku nak amik gambar..

Sambil dgr si anuar ni cerita sejarah2 die.. Aku taip entry ni. Skang dh xtau nak taip ape..mau tido jap. Ni otw pegi kedai sutera..

#20

Kedai sutera tadi busan ar..x beminat. Tp ayah aku tergoda beli silk blanket. Mak kate kawen nnt gune tu. Oh no! X vouge in da vase!

#21

Skang kat kedai refleksologi. Dorg urut2 kaki aku nih.. Bagus bagos!

Eh tapi itu org kate aku ade prob hormon. Pastu die kate aku slalu tido lambat. Die swuh tdo kul 10 mlm.

Tau plak ko??

Tp yg busuknye..die kate kalo nak elok beli product die. Rendam kaki 3 kali seminggu dgn ubat tu.

Harga? 300 yuen remimbi!

Pegi jalan! Mahal nak mampos. Die kate la nnt lg cantik. Lebih sihat.. Bla bla bla..

Oh ye! Baru teringat! Dwet aku x pakai lgsung ni. X terusik lg. 2000 yuen remimbi dok ada lg dlm ni.

Eh! X..aku lepak hardrock ritu. Ngan bli topi..

#22

Makan malam kat kedai smlm. X syiok. X sedap sgt. Yang pling saspen, ade kontroversi.

Ayah aku, pak cik aku n ade sorg uncle tu nampak dorg hidang pork. Terbaik!

Sbb dorg nampak kaki babi atas pinggan sorg minah cina yg mkn kt kedai ktorg tu.

Sume pakat xmo mkn meat. Lyn sayur je. Aku mkn je ikan tu. Mintak2 esok die bawak tmpat lain. Kedai yg tu mmg x best sgt.

#23

Badan penat. Tp aku nak kena kuar. Mak dah bising sakit kaki. Die nak kasut baru. Esok nak gi great wall. Slagi xdpt kasut die kang..msti bising.

Later~

#24

Gile blagak cina kedai tu. Ayah aku tny elok2 die wat pekak je. Last2 aku kuar suare komando aku. Baru nak respon.

Bodoh!

Mmg dgn dorg ni x ley ckp baik2. Very rude. Stupid bitch. Last2 dpt convince mak swuh carik kasut esok je.

Sejuk gile kat luar, muke abis kebas2. Mulut pn kebas. Terus laju2 masuk mall. Ade heater.

Saje tgk price brg2 kt situ. Mahal gile. I wonder sape je yg pg mall tu? Kalo org biase mampu ke?

K la. Mate dah rabak. Mahu tido. Esk en anuar tu kate kuar awal sket. Nak gi tgk jade n great wall.

Nitto!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My beijing 5

#11

Makan malam kat muslim restoren yg die punya speciality adalah satay kambing! Motip?? Mkn plak aku ni??

Tp xpe..sib baik ade ikan and ayam. Ikan tu die goreng ngn rempah. Ayam plak masak ape tah. Tp mcm de rasa soya.

Yang lawaknye sbb ade sup tomato. Masing2 ingat tomyam. Skali rasa..nan ado tomyam ko..

Pastu ade roti nan. Tp nan die pn lain. Ade rempah. Pedas bongok. Kalo pedas sbb rempah ni aku kurang pekenan..

Verdict: sume kenyang la makan. Oh ye..mak aku yg susah makan tu siap bawak kentang grg berlada.. Haha!

#12

Hotel sebelah hardrock beijing! Jadi.. Lepak la sampai lebam. Yippie!

Padahal mata dah ngantuk. Tp punya la xmo dok hotel, ktorg pn lepak sini. Tgu liveband ni ha..

Ok! Dorg dah gelapkan! Nnt aku sambung yeh~

#13

Ok ktorg request 3 lagu kat live band tu.
Tp dorg nyanyi 1 je. lagu aku pilih..
I don't wanna miss a thing.
Lagu tu kalo karoke mmg sampai cakar2 dinding..punya la feeling. Haha

Band ok la. Xde yg hot pun. Cume aku dh buat satu kesalahan yg bt diri sndiri saspen!

Table ktorg dpn bilik dorg tu siap2. So bile dah tgu lame.. Mcm busan. Ttbe pintu tu dibukak.

Terpacul la kepala salah sorg ahli band tu. So aku pun lambai2 la swuh kuar cepat. Sambil tu sengeh2..

Skali masa perform itu mamat yg aku lambai2 tu dah mark table ni. Mgkin die igt ktorg peminat setia die. Haha!

Mase take 5, die lalu kt table ni. Siap kenyit mata lg. Hahha! Aku layankan aje. Dalam ati berazam akan kuar b4 performance dorg abis. Hahahaha!

Goyang siot.

Yang vokalist die plak, xhensem pn. Biase je. Dlm ati aku kutuk2 la sbb kuku die warna hitam. Aku x ske.. Skali bile die start nyanyi je..

Mak aihhh!!!

Sexy siol suare die! Aku tergoda! Terus rase die mcm ade style! Ngeh ngeh!!

Oh ye aku kdg2 keji!

Haih..bile nak nyanyi lagu request aku ni..copek la abg sexy..

Auwww!!

#14

Sgt superb! Terbaik okeh! Hilang kawalan aku td. Dah la sore seksi.. Mmg nyummeh!

Pastu die nyanyi lagu lain plak. The whole band like sing it together and the sound sgt la harmony.

Vokalis kechentaan tu plak bley main adjust2 suare die. Phew~ sumpah best! Sgt sexy dowh..

Igt nak lepak smpai abis lgu ktorg je. Skali decided nak tgu smpai abis. Nak amik gambar ngan dorg! ( Vokalis kechentaan! )

Muehehe!!

#15

Yeay! Berjaya amik gambar! Lambat sgt tgu die abis. Last2 die nyanyi aku naik atas pentas amik gmbr sama beliau!

Siap buat peace plak tu. Muahaha! I lap u la bro! Sore u sexy..bikin aku x tdo malam nih!

Esok pegi forbidden city ngan tian'amen square. Aku dh x pk ape dah..yg aku tau esok aku nak bergambar!

Gigih ni turun lobby semata2 nak send update ni. Bile ade benda aku nak ngomel, aku taip n save as draft dlm ni. Smpai hotel je trus post. So kalo korang rase nak muntah sebab entry panjang.. Nasib la..

Ade aku swuh ko bace?

Muahaha! Ok peeps! Esok update lg. Skang dah tgh malam. Aku baru pulang dr hardrock td. Esok nak kne bangun kul 630.

Perlu stamina yaw~


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, December 4, 2010

My beijing 4

#1

Reached beijing @ 640am.
Temperature reported is -5 deg celcius.
Superb!

#2

Lugage sume dah amik. It took about 2.5 hrs baru settle sume. Skrg pukul 8.15 am.
Airport is super huge! Nak g amik beg pn kena naik tren..just imagine.

Dah jumpe tourist guide.
Muke cine tokok. Skali ckap melayu selambe je. Terkojuit!

Name die anuar. Prasan suruh sume panggil anuar zain. Eh! Tau plak ko?

Cuace kt luar 6 deg. Ok la kan. Awal td siap minus! Ni ckp pun verasap2.. Sume dh sarung jaket and boot. Woot woot!

#3

Lepas sorg-sorg kena tunggu. Aku dh start busan! Tlg la jgn terhegeh2.. Haih! Sume org menunggu ko je~

#4

Tadi pegi summer place. Syiok! Scenery adalah best! Aku suke pokok xde bulu! Eh..xde daun..syiok oh~ Tasik dah start jd ais.

Oh ye! Merasa la cakap mulut berasap-asap! Hehehe! Sumpah jakun.. Masing2 seksaited..

#5

Singgah kedai mutiara. X minat ar. Tp die tunjuk la die belah oyster tu n kuarkan pearl die..

Oh ye..dorg sume memborong krim n powder pearl. Katenye elok utk kulit. Cantikkan wrinkles sume la. Kalo kt mesia mahal. Kt sini murah.. And again..

X heran pun aku~

Sementara tgu dorg, layan buah berangan kat luar kedai tu. Tp sejuk dh buahnye..walaupun die baru kuarkan dr kuali tu..

Bayangkan!

#6

Akhirnya dpt makan! Dah la x breakfast. Dlm flight mlm td pn mmg aku membuta rama je.. Kebulur weh..

Ni mkn kt restoran muslim. Sedap! Xtau la sbb aku lapar ke hape. Tp meja aku licin!

Aku ske fish finger die.. Fish cake.. Pastu ade 2 lauk ayam. Yg banyaknye sayor. Kompom la aku x makan.

Tp sume ayam n ikan tu..sume aku telan. Last skali sup telur. Phew! Ade gak benda panas tuk cover kesejukan.

#7

Syiok ar.. X rase mcm kt beijing. Tp mcm kat europe je. Td snap2 gambar kat pokok krismas! Weep!

Incik anuar ni dok cite sejarah beijing. Xkuase dah nak layan. Perut kenyang. Mata ngantuk.

ZzzZzzZzz...

#8

Yeay! Dah kat hotel. Hardrock cafe sebelah ni je ha.. Mahu beli t-shirt!

Mate ngntuk x abis2 lg. Skang kul 2. Kul 4.30 kena jmpe kat bawah. Nak tgk acrobatic show..

Tido jap ah! Nite uolss~

#9

Acrobatic show in da house!
Kul 5 baru gerak. Sbb tgu yang lembsss ituh! Stress tul..

Igtkan kalo grk on time, si anuar ni nak bwk pg tgk amoi carik jodoh. Tp dah x sompek.. Hampeh btul~

#10

Acrobatic show tu terbaik. My fav wud be yg motor dlm sangkar tu. Slalu tgk dlm tv. Yang ni live.

Pastu yang opera pakai benda mcm sesungut. Siap bley tukar2 muka banyak kali weh. Heran aku camne die buat..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My beijing 3

Selalu Air Asia.. Kali ni Air China.
De pillow n blanket..
Sgt seswai utk tido!
6 hours journey~

Nite ollss..
ade announcement bahasa cina..
Malas layan!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My beijing 2

Selagi BB aku ni boley mengekses internet, marila mengupdate blog.. Kalo busan.. Jgn nak sebok kat sini! Nyah ko!!

Muahaha! Matila gile~

Ni dah kat depature hall. Aku pun dah selamat menelan tofee nut frap. And org tu bagi aku 2 cop! Yeay!

Siot oo mamat starbucks td. Ade mat saleh blakang aku order hot choc. Pas die amik order die btau kawan die..

" Hot choc utk mamat yg jambang sebeban ni "

Ko igt aku nak duduk pasrah je? Aku pun join dorg gelak. Pastu siap ayat swuh die bg cop lebey. Ngeh ngeh!

Kemain ko kan! Mentang2 mamat tu x paham. Tp bagus jugak dow. Kalo omputih kutuk kte, kte ley paham sbb we know english.

Eh! Dah kena panggil! Ok la..bye bye!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, December 3, 2010

My beijing

It's 8:15 pm.. I'm here in the airport. Buhsan~ apsal kena ada kt sini 3 hrs earlier?

Bunguks!

Perut bunyik2 kelaparan..tapi kena tunggu org2 ni sume. Sgt leceh..

Slalu travel sendiri2..dgn org muda2.. Xramai2 mcm ni..jadi aku terasa SGT lemah..

Tp xpe la kan.. I'll take this as an experience.. Kot2 nnt pegi haji ke..

Kan!

Xpernah lagi aku dgr pg haji org travel sendiri2..

Later peeps!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, December 1, 2010

Pipi meatball + rambut lion!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, November 29, 2010

Perang dingin xde motip

Ade perang dingin kat opis rini!
Haha!
Macam bodo je..
Punca perang pn mcm bodo jugak..
Cool kan..
Ape yg aku phm dlm kjadian hari ni adalah..

1. Kalo ko biase memekak2.. Ttbe diam and buat kje.. Maka akan tersebar la brita2 yg ko tgh mrh dgn cepatnye..

2. Akan terjadinya satu keadaan 'mampus-aku-malas-nak-amik-tau-kau-pegi-mati'..bile aku dah fedup.. Xpayah la nak nego apape pastu..

3. Aku adalah kaki drama. Benda x de pape pn..tp kalo nak bagi hot.. Meh kasik aku. Anytime mode drama queen aku activated.. Penah ko tgk org mlutut? Kan linda kan! Hahhaa!

Ok lah. Mahu makan. Nyummeh~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Checklist

Beijing checklist.

Aku yakin..checklist kali ni akan jadi panjang sbb pegi time winter.. Kalo x winter.. Kompom! Pendek je listnye.. Tapi apakan daya.. Layankan aje la kan..

Start ngan winter gear dolu:

- jacket : checked. Beli jaket zara kat bandung haritu. Terbaik!
- glove : checked. Tq to universal traveller.
- boot : weehoo! My fav. Checked! Smpai lutut okeh!
- mafla : checked. 1 red, 1 black. Dua2 kak rina punya. Malas nak beli ah!
- thermal suit : done. Purple color lagi..
- wool sock : settle! Tq to sox world..
- topi n tutup telinga : beli kat sana sudey~

Benda2 yg kena make sure ade sbb winter, kalo x winter malasss aku nak amik port:

- body oil : siap. Johnson baby oil la~
- body lotion : done. I choose veselin
- moisterizer : dah
- lip balm : settle. Amik cikudin punya veselin. Gigih kah aku nak melyn bibir melekit2 nanti???
- pocket tissue : satu dozen aku beli! Kompom kat sane bersin2..

Ni pulak benda yg kena ada sbb travel kat sana. Kalo tmpat lain x payah pun x pe kot..

- Wet tissue : dah. Bau lavender lg.. Sbb kat sana toilet x de air. So perlu pastikan cik poen bersih dan berbau lavender! Haha
- pil chit tek aun : sbb kat sana takut sakit prut. My kazen bilang..sana krg bersih. Phew!

Banyak jgk kan..haiya.. Malas btol.. Blom pg dh bape ratus abis nak stelkan bnda2 tu.. Tp sib baik skang ni tgh year end sale. Ade la sesikit diskaun.

Lagi travel ngan mak n ayah.. So kne la semenggah sket. Kalo pg ngan kengkawan n yg muda2.. Msing2 boleh je lebih kurang. Asal ade je..

Hurm..duit pun dah tukar. Kire orait la tu. Esok-esok kalo rajin aku pack barang. Sume harta aku dok berterabur lagi.. Mak n ayah dah siap dah aku tgk..

Bye2~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, November 28, 2010

Campur-campur

Alo!
Lame je rasenye x merepek kat sini..
Been busy le..
Pastu dah bnyak kali nak update tp ttbe xde idea..

Anywayyyyy..

Random update:

- friday g lunch kat ikea. Lyn meatball n daim choc cake + karipap. And ni pun baru balik dr sane. Makan the same thing! Gilo kan aku?? Ye..sila angguk..

- skang sbuk2 buat preparation tuk my trip. Sumhow aku rase mcm leceh je pegi time winter. Sume benda nak kne prepare. Kalo mcm gi bandung tu, ptg nak pegi..tghari baru aku packing!

- work as usual. Kne siapkan awal2 ape yg patut disiapkan. Sbb nnt nak cuti 10 hari! Kesian la bbdak tu nak cover kalo sume x settle..

- oh ye..I have proven myself NOT guilty. I have proven myself ATTEND the classes.. So case closed. Moral of da story, don't takes things for granted. Sesape pn bley back stab you at any time..

- my attandance so far ALL black! Yippie~ got another 3 days b4 I can claim my chilli's.. *yahooo!!*

- I'm now convincing myself to fill up the form and apply that post. Haiya..sgt dilema la.. Kengkawan lain pun same.. Msing2 rs mcm nak pengsan..

- I just bought 1 flat red shoe and I love it! Padahal dh janji kt diri sndiri xmo shopping lg..tp nan ado! Owh! I miss my shoe already! Haha..over!

- aku istiharkan perang kt pihak tertentu. U hv push my red button.. Go die la!

- and tomorrow my dad ajak kuar shopping lg..phew~ pnt jgk..slagi x pegi..slagi tu la asyik kuar shopping..

That's all la..
Lain kali rajin aku update lg..
Ye..entry ni sgt brcampur2..
Aku taip je ape yg terlintas..

Bye!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, November 23, 2010

Incik rambut..jgn la majuk~

I have a big prob with my hair..
Haah la! Lepas gatal meng'perm'..

Masa shampu rambut semalam..
Rambut ku berguguran jatuh menyembah bumi! Banyak okeh!

Damn!

Menangis aku mengenangkan nasib diri..

Pastu pagi tadi..
Dok urut2 rambut..
Berguguran lagiiii...

Huwaaa!!

Bukan sikit.. Ni stok pesakit lukemia yg baru pas buat kimo tau..
Memang merajuk btul incik rambut aku nih..

Haih!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, November 19, 2010

masalah sayur

ni yang jadi mase tgh lunch tadi..
there were 5 of us la...
tah macam mane cite pasal sayur...

eh! dah ingat..
start cite sayur sebab hazwan terkejut tgk abg rashidi makan batang serai...
aku pun pengsan!
gile ko...serai kot~

pastu dari situ la start masing2 nak tunjuk power pasal sayur2..
saderi la...saleri la... macam2 la...

sampai la part yang aku x ley bla...

abg shidi : daun ketumbar tu yang macam daun sup.. tapi die busuk..
wan : ha? yang mane ar?
abg shidi : tu la ko..bengap! ketumbar la...tu pun x tau..
wan : yang kat kaki tu ape?
aku : tu KETUAT la bodo!

hahhahaha!
bongok punya wan... aku rase macam nak lempang je muke x bersalah die tu.
ade pulak daun ketuat????

bluek!

Swimming yeay!

Badan aku lenguh2 ni..
Semalam gi swimming setelah skian lame x swim..
Maka jawapannye adalah..

HAZAAAABBBB!!!

Haha!
Lengan lenguh..
Peha sengal..
Pinggang sakit..
Tetek kemek..

Eh!

Apepun sgt enjoiiiceeee...
Aku rasa nak jadikan ni xtvti wajib every week la..
Ni je la satu2nye benda sukan yg aku ske buat..

Nak harapkan aku jogging.. Haramm..
Nak join fitness first.. X mahuu.. Wlpn ade yoga, ade erobik..tp memandangkan aku ni senang busan.. Baik x payah.
Nnt kang buat rugi duit aku je..

Mak ai..lengoh lengan aku weh!

Bye! Nak melayan briefing..
*yawnnn*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, November 15, 2010

surat cinta + pegi mati

weh korang!
aku dapat surat cinta dari HR aritu..

muahaha!

sebab: lambat lebih 3 kali.
hahha! gelak lagi~

x suke ar konsep kena pg keja awal!
apsal kena pukul 8? tell me!

tu utk bulan 9...
utk bulan 10 pun aku dapat jugak!
kirenye aku dah dapat 2 surat amaran...

mamposssss aku~~~

#1
memang salah aku dtg lambat. sbb aku mmg bermasalah nak bangun tido. tu la aku rase keja wartawan seswai utk aku. cewah ttbe! bukan la...kirenye flexi hour kan. so boleh la ikut anak tekak aku nak tido sampai bile...nak keje kul bape..

#2
aku heran la...kenapa la sume opis pun tgk time dtg keje? knp xde satu opis pn yg tgk time balik keje. cube kalo sape balik lmbat dr ofis hour tu pun dapat surat. kan bagus? surat tnjuk sbb apsal balik lambat. xde plak sape2 nk start? apsal? sbb lagi bagus kalo ko kje lebih mase eh? bagus tuk syrikat? pantek!

#3
aku benci benda2 mcm ni. benda kecik yg dijadikan satu regulation. busan ah! apsal xmo buat flexi hour? perlu dicadangkan ke? meh aku cadang! dato CK... saya nak masuk shift malam~~~

**************************************************************

kalo aku cakap ni mesti sume kate aku n kawan2 nak backup diri sendiri kan... tapi these are the facts:


fact 1


we dont really bother pasal datang awal sebab slalu balik lambat. lambat 10 minit. balik 3-4 hours pas opis hour. kire dah ganti balik la kan?

ok aku tau akan ade golongan bangang akan cakap. "apsal balik lambat? sape suruh?" meh aku jawab. "eh babi..kalo aku balik on time mcm ko.. alamatnye...akhir bulan aku jgk yg merana. keje aku bukan mcm keje ko yg xde dateline, yg boleh buat bile2 ko suke macam bapak ko punye opis. sebulan pun x siap2. paham? kalo paham diam.. kalo x paham ko mmg bangang.."


fact 2


keje lebih pun, OT xde. ok la tu x kesah. tp kdg2 badan dah mintak mahap..makanya TER lambat la bangun tido. ni slalu jadi kalo balik dari outstation. xde sorang pun nak puji bile ktorg dtg jugak opis wlpn kul 1 pagi baru smpai dr powerstation, wlpn kepenatan rushing dari site balik semula ke opis sbb nak forward satu emel penting. yang dorang nampak, masuk lambat 10 minit. sgt sialpalis~

cube kalo ko...balik lambat kul 8 mlm. pastu esok half day. x pun MC. x pun amik time off. kimak ar!

***************************************************

aku bukannye suke nak buat enry marah2 ni. tapi bile dah terstart... hangin die tu lain macam. nak memaki je. so biarla aku stop kat fact no 2 tu je ye. kang kalo aku teruskan kang... berbuih2 plak mulut aku malam ni sbb asyik mencarut.

anyway!

despite sume regulation yang merepek2 and menyakitkan jiwa aku tu.. aku happy!

-have bunch of team mate yg VERY supportive.. team yang actually buat my job jadi enjoyable and macam sarkis! :)
-bosses yang tau appreciate and acknowledge our work..

just imagine...

lepas dgr semua sindiran and bunyik2 yang membebel kat telinga sebab dtg lambat. yang slalu mencarik salah org lain. yang menyakitan hati... ape yang bos cakap kat kitorang is..

"i know u guys work very hard.. cuma itu la, attendance tu still kena jaga.."

*smile. thank you for acknowledging (ade ke ayat ni?) our hard work Mr NAS. it's such a relieve!*

and emel as below..

"if no red in your punch card next month, i buy you TGIF, victoria station or chilli's. you choose.."

Mdm AD, you are simply the best! and i'm working hard for my chilli's yaw~~~~~

panjang aku membebel kan?
hahaha!
ade yang terasa? sakit hati?

PEGI MATI!

Friday, November 12, 2010

Don't #2

Mast,

Kids..
They have their own potential..
And parents are responsible to polish up the potential..

If your kids are not performing well in exam..

The worst you can do is...
Tell them that they have many other potentials & not to give up..

DON'T!
yell & scream at their face..
they had enough when you forced them to tuition while they are playing football happily with friends..

DON'T!
compare them with other kids..
because you don't like it when they compare you with other mummy..

DON'T!
blame them for being stupid..
it might come from you..

-end-

Thursday, November 11, 2010

Hebat tapi bahalol?

Aku akan cuba utk tdk guna ayat jahat dlm entri ni..
Serius.. Akan cuba control se control-controlnye..

Ok aku akan tukar 'aku' kpd 'saya'..

Saya mrh la hari ni. Stress sbb benda bangang yg jd kat opis. Mgkin sbb saya period, dan org selalu kata hormon period jahat kan. Slalu marah2 la..buat sakit perut la..

Tapi itu bukan halnye..

Saya marah bile org kata saya buat benda yang saya x buat. Ok la fineeee... Mgkin saya kena belajar mempertahankan diri.. Jadi tuhan pun menjadikan keadaan semalam utk saya belajar..

Bila saya mempertahankan diri..dan di balas oleh bidasan2 bangang bahalol..ia menjadikan saya macam nak bertukar jadi hulk hogan yang mengunyah2 manusia..

Bodoooo..

Kalau kau tu org yg x biasa dgn environment sedia ada..saya boleh faham bila kau buat bidasan bahalol itu.. Tapi ni kau dah biasa. Kau dah kata kau pakar dlm segala hal dan boleh faham enviroment itu.

Cuma mungkin kebodohan hinggap sebentar pada kau haritu sampai kau pun mengeluarkan ayat2 yang maha tak masuk akal itu..

Okeylah..

Saya pasrah dan terima kebodohan kau itu dgn redha..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, November 9, 2010

Monday, November 8, 2010

Don't #1

Mast,
if one day u r sumeone's mummy,

DON'T..

Ask ur daughter what she wanna eat with such tone and face..

*pfffttt*

How hungry she is..trust me, she won't eat..

....

And she will hurt..
So much..

-end-

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, November 7, 2010

Azam hari ni (71110)

Cuti 3 hari straight macam ni mmg jarang dapat. Memang syiok! Patutnye lepak umah puas2 so dat bile msuk opis lg semangat!

Cewah!

Tapi 2 hari aku dah berjimba kat luar. Malam baru balik. Maka dengan ini..aku berazam utk dok dirumah sajork!

Chaiyok!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, November 6, 2010

wayang mewayang kite~


aku nak namakan minggu nih sebagai
'minggu movie sedunia mastura'

cool kan?

dulu:

aku mmg kaki wayang. siap bley buat marathon kat klcc 3 wyg dlm satu hari..
lagi2 time pas spm.. dok umah busan..*keje malas! haha~*
so asal free je... gi tgk wayang!
tgk plak mesti kat klcc...gile ar...tu tempat lepak zaman muda~
eh! skang aku terpikir...
mane dtg duit banyak2 yg sampai aku boley asyik tgk wyg je ar?

ok abaikan...
benda lalu usah dikenang.

sekarang:

nak tgk wayang pun malas..
daripada dok dlm tu 2 - 3 jam...
baik aku buat aktiviti membuta aku kat umah..
duit pn idok ler abis x gitu??

hikss!

lagipun...mungkin sbb dah besar..
*cewah!*

so xminat sgt nak gi tgk cerita2 baru..
kalo busan je.. i/o tgk wayang.. aku and member2 akan terjah karaoke..
x pun gi jalan2 carik makan..
paling busuk pun..pegi shopping mall smate2 nak minum starbucks!

ok.. itu aku yang sekarang.

minggu ni:

ari selasa - layan movie kat midvalley cite RED. terbaik! aku suke gile cite nih. dan dan rase nak bercinta ngan agent CIA. pastu macam rasa nak jadi CIA pun iye jugak.. aku bagi 9/10 cite ni.. its highly recommended.

jom pakat pi tgk ramai-ramai!

ari rabu - melayan lin yang nak tgk cite MAGIKA. ye aku tau lambat. cite siap dah menang award...baru la terhegeh2 nak tgk. haha! cite die kreatif la i wud say. nak kate best sgt tu x de la. cume aku suke die punya sinematografi. warna pun cantik. aku rase die naikkan saturation tuk coler die which is very nice la! graphic die superb.. tapi cite die very lite la. mcm xde motip pn iye jugak. verdict? 5/10 la. bnyk marks tuk graphic die.

ari jumaat - ESTET!! yang ni x rancang pun. pegi ikea sebab nak makan meatball yang aku dok termengidam tu. skali daripada x buat apa...ke wayang la kita... estet best weh! serius~ aku menangis2 dlm wayang tu sebab gelak. belum bab putus nafas and sakit perut dek krn gelak maksimum. tadi mase driving...aku boley gelak sorang2 sbb teringat cerita tu.. bengong! standard la kan..cite mamat khalid mmg gile. mcm zombie kampung pisang tu. 10 kali tgk pun aku dok gelak lagi. cite ni pun aku bagi 9/10.. markah kurang satu sbb aku x puas ati apsal farid kamil aku couple ngan minachi??

no abg farid..no!!!!!

ari sabtu - niat nak tgk cite lain. tapi sudahnye tgk cite TAKERS. woooooooo....cite ni syiok jugak. pasal pencuri2. bih kurang cite italian job. cool doh! aku jatuh cinta ngan watak AJ tu. sebab die paling serabut dlm sume2 tu. hensemmmmmmmm~~ tapi yang lawak mase tgk cite ni..aku ngan lin boley xtau cite dah start. haha! gile. aku dok igt tu iklan cite lain. so tgk x tgk je la. sibuk makan popcorn aku. bile dah tau cite dah start...glabah nak paham kan balik. haha! ok yang ni aku bagi 7/10. sebab AJ aku mati! tp xpe...die mati bergaya! and cite die slalu gelap2 je...aku rimas. x ley ke mencuri dlm terang?

banyak je poster takers yg ade sume plakon. tapi aku nak letak yang ade AJ je!

seminggu ade 7 hari. kalo dah 4 hari gi tgk wyg... x ke separuh minggu tu? lebih dr separuh minggu. so memang seswai aku namakan minggu movie sedunia kan.. tu pun esk nak gi tgk the other guys. ramai kate best. xbley tahan...kena pegi jugak!

tamat

Thursday, November 4, 2010

In the meeting..

Ni la peneman aku dlm miting kali ni..
Vitagen hasil belian slps mgeluarkan ayat sdih kat my coal manager..

"Pn A..boley x kte kuar bli vitagen kejap?"
* kelip2 mate~*

And lg satu..

Cokolat cadbury yg dibeli dgn harga kilang!! Yippie~

Ok jom miting!

P/s: sbb nak sgt coklat murah kan! Salah satu coklat aku mkn tadi dah expired! Dh abis mkn baru prsn expired date. Oh pitam!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

kak et! utk ko.. ngeh ngeh~~



*click for larger view*

Tuesday, November 2, 2010

Projek Hari Ahad


sambungan entry tergendala aku aritu kan...
yang projek ari ahad aku and adik2 aku..
apakah lagi kalau bukan...

ke salon!

sumpah dah lame aku x buat treatment..
sumpah dah lame aku x trim rambut..
sumpah lagi dah lame x saje gi salon shampu rambut semata2..

no reason..
saje malas and aku banyak abiskan weekend aku membuta kat umah sajork!
kali ni aku heret skali bebudak tu..
cikudin je tinggal sebab die xmo ikot..


aritu pegi pun sebab mase kat bandung buat perm x sempat buat treatment.
rambut pun aku rase mcm keras je.. mmg gile la kan after perm or rebonding ko biar je rambut ko terkapai2 tanpa treatment...kekerasan melanda la kaedahnye!

tu yang sampai die buat luahan hati kat sini!

hahaha gilo!


anyway...
dekat 5 jam melayan perasaan kat salon tu..
dah la ngantuk2.. perut lapar...
tp syiok ar... hairstylist tu bijak..
best lak tu die buat rambut..

tadaaa!
kan aku dah back to my original hair~
*rambut jgn majuk lg k!*


next month kne buat lagi..
aku kan dlm proses memujuk si rambut nih ha!

cis~~

Monday, November 1, 2010

Jawapan kpd luahan hati si rambut..

meh aku pujuk si rambut rentetan luahan perasaan die yang katsiniha!

Rambut,

Ye la ye la!
Aku ngaku aku salah..
Aku hilang akal sbb
skjap sruh ko lurus..
Skejap sruh kerinting..

Tapi ko kena paham..
Mase aku sibuk nak ko lurus tu..
Aku tgh berangan nak jadi Beyonce!
Tu la kena lurus..

Paham?

Keadaan skang plak dah lain..
Aku kan dah jatuh cinta ngan mas capi..
Saat pertama kali mata
bertentang mata..
Fuh! Ku rasakan aura chenta dua benua!

Hikss!

Makanya..
Aku perlu la kelihatan seperti plakon sinetron..
Ngerti kamu?
Iya la..pelakon sinetron kan kbnyakannya rambutnya curl2
gitew~
Itu sebabnya dong..

Haha!

Gini aja deh..
Aku tau
kamu tu tersiksa sbb terkena obat rmbut yg keras sekali..
Treatmentnya juga
ngak sempat tempo hari kan..

Aku lalu gantiin ya..
Kita ke salon
yuk..
Urut2 kamu.. Belai2 kamu..
Okkey kan shayang?

Udah deh..
Jgn mrajuk terus..
Tetap sama aku ya!

Omaigod!

Sorry2
sbb aku terbawak2 drama sinetron punya dialog.
Dah..ko jgn nak ngada2
merajuk nak lompat2 sampai gugur..
Aku sekeh kang!

Aku yg berkuasa
- tuanmu mast baik -



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, October 31, 2010

My favvy sunday yaw~

Woke up at 10..
Doing nothing sambil bergolek2 atas katil sambil melayan borak ngan cikudin.. Tah apa2 topik. Gile santai..

Drag myself to shower. Mandi2. Pastu gegar my sis yang lagi sorang yg still membuta.

Kitorang ade projek utk hari ni!

Dlm kul 1 kuar. Sampai kul 4 baru balik umah. Mane ktorang pegi?

Ho ho ho..

Nanti sambung k! Daaaa~

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, October 27, 2010

Sembang petang

Skang ni kat round table. Dok bersembang ngan knak2 ni..

Topik bercampur2..
Skejap cite psl cinta la..
Skejap tukar psl diet..
Pastu psl gemuk kurus la..

Xpasal2 skang ni topik berak!
Ye..berak!

Ape masalah tah.. Dr topik petua diet smpai ke cite berak.

Busuk!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My piece :)

Happiness,

When I wake up in the morning and still breathing, that is
happiness to me.

After having my shower, I have a good cloth to wear for
that day, that is another happiness to me.

As I'm going down the stairs
and see my parents going about doing their routine, then again I find my
happiness.

When I'm stuck in the traffic jam and start to get mad, I'm
still happy because at least I have a car to drive.

I just realize that
happiness is always there for whoever that can see it.

*this is my 1st piece after looooonggg time not writting one.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 26, 2010

Functus officio

Ni ayat yg our mr lawyer bagi semalam.
Maksud die.. More or less..

"Cannot go back la. Mcm no turning back gitu..once decided..so its final"

It is actually a latin word.

But somehow aku rasa sesuai je gne this word utk ganti the existing F word tu..

Haha!

"Functus officio you!!!"

Hahaha! Ade style la. Mncarut bahasa latin..

Kao ado??

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bijik mata tanpa kawalan

Aku malas betul la..
Slalu org nasihatkan aku utk tdo awal..
Slalu jgk aku mencoba utk itu..

Tapi..

GAGAL!!

Apsal tah mate ni xmo lelap..
Mmg ngantuk..
Tp kalo slagi x pkul 1..
Jgn harap bley tido..

Kalo nak tau..
Ni dari td dok bergolek2 carik mud nak tdo..
Tapi takkkkkkk jugak lelap..

Sudahnye dok mengupdate blog ni ha!

Chait!

Ape petua nak tido awal ar?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 25, 2010

Here goes my monday..

Case closed!
Phew~

Pagi2 lagi dah betapa kat meeting room with all my managers and lawyers.. Smpai tghari jugak la baru setel semuanya..

Funny..
I x rs stress pun..
Enjoy lg ada..

Bile all decision dh buat..
Tinggal utk formalize kan everything.
Maknenye kena buat surat.. Send it over to the supplier n station..
Yadaa..yadaaa..yada..

Time tu la rs best. Mcm amazing race je aku rase! Tkejar2.. Nak buat drama lg best..time tu plak la dpt tau our COO nak visit office n everyone kne 5S kan tmpat masing2..

Tempat aku mcm srg tikus! Haha!

X sempat nak komeh!
Ape pun..I'm glad this issue akhirnya tamat!

Ok now I can smile!
Ngee~

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Luahan hati..

Kehadapan tuan ku mast baik,

Kenapa tuan buat ini kpd saya? Saya semakin keliru..dan tidak tahu apa yg perlu saya buat..

Jika dulu..tuan sibuk suruh saya menjadi lurus seperti spagethi. Wlpn hati saya meronta2 tidak mahu..wlpn saya dgr org sekeliling tuan kata jangan.. Tuan tetap juga terhegeh2 memaksa saya..

Saya akur, krn saya cuma penurut. Saya turutkan kehendak itu. Tahun ini..sudah masuk 2 tahun saya hidup dgn lurus. Sy berjaya menyesuaikan diri. Saya pasrah setiap kali saya di panaskan dan digosok demi utk mengekalkan kelurusan saya..

Tetapi..apabila saya sudah semakin senang dgn diri saya..saya sekali lagi dipaksa utk kembali kpd asal. Mgapa tuan?? Mengapa?

I keliru~

Sekejap lurus. Sekejap tuan hndk kringting. Apa tuan ini sudah hilang akal? Saya boikot tuan mulai hari ni.. Saya akan melompat2 hingga sy gugur.

Biarlah tuan..saya sdh x peduli lagi. Wlpn hujung saya pecah seribu..sy dah x heran! I don't care! Get it??

Wlpn sy tau skrg tuan tgh glabah pakai mcm2 semata2 mahu ubati luka yang saya alami..sudah terlewat semua itu!

Selamat tinggal!

Yang benar
-rambutmu-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, October 24, 2010

kenapa aku rasa trip kali ni best?

Update with photo..

Phew!

Duit gue udah abissssss nihh!
Haha! Tapi puas hati.

Sangat puas ati..

1. Aku dapat buat spa sampai 4 jam tanpa pikir duit. Murah okeh! Memanjakan diri gitu..kulitku mulus sekali sekarang! Kalo sape2 ajak kawin skang.. I ON!! Haha!

kulit kami mulus! yeah!

2. Sume shopping adalah utk diri sendiri which is SGT BANYAK! And ape yg aku carik sume dapat! Yummeh!

kami dan brg2 shupping!

3. Aktiviti kat sini mmg sgt ikut suke kepala kitorang. Karoke sampai 2 malam. Dan karokenye adalah murah! Lagu2 yang aku slalu carik kat mesia xde, tapi kat sini sume yg terpikir ade! Syorgga!

4. Supir kitorang kachak! Sumpah! Walaupun mcm kecik je die tu. Tp aku tergoda dan terus curang terhadap boyfren2 ku di KL! *matila player kononnye!*

5. Cita2 nak buat rambut yang mula2 mcm xdapat akhirnya tercapai!! Ni sume sbb flight balik delay 6 jam. So cover sume benda yang x sempat! Wow! sekarang aku dah berambut perm. weehoo!

back to my original hair. mcm singa plak aku tgk..

6. Aku and nana namakan percutian ni percutian x sedar diri. dua2 demam. batuk and selsema. tapi sampai sana x sedar diri. karoke tiap2 malam! sebab murah! terjerit2 sampai xde suara. pastu malam terakhir tu lepak melyn sisha. mmg xsedar diri kan! sudahnye sampai sekarang selsema ngan batuk x baik lagi. haha!

muke baru pas amik actifast!

7. Sebab...errr...sebab..... aku jumpa ama mas capi! peewit!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.